30 september 2010 - Imorgon åker vi hem!

2010-09-30 / 06:46:25

Imorgon åker vi hem mot Köping igen =)

Jaha, idag ville Nova vakna kl 04:00, men det gjorde ingenting för jag va ovanligt pigg imorse ändå. Så nu sitter man här och skiver detta inlägg. Jag har "precis" lagt Nova i sin säng efter att hon somnat i soffan. Börjar faktiskt bli rätt trött själv, men det är nog inte så konstigt ^^. Imorgon åker vi hem mot Köping igen. Men det blir nog inte så långvarit. Jag och Nova följer nog med till Alvesta igen på söndag eftermiddag igen. Johannes kan inte komma hem på ett tag för det kostar så mycket, och det kommer ta runt 4 veckor innan han kommer hem igen =( Och det känns inte så jätte kul för varken mig, Johannes och inte minst för Nova att vara ifrån varann så länge. Och sedan måste man även tänka på Novas bästa och det tycker jag är att vi alla får vara tillsammans som en familj, precis som hon är van vid. Men det är inte helt bestämt änu, men vi har pratat mycket om det. Och det ända vi har kommit fram till i slutändan av samtalet är att vi ska följa med och sedan får vi se när vi åker hem igen. Så det nlir nog så :) Men ja, det är ju inte direkt något jag missar om jag stannar kvar i Köping. Det ända är att jag och Johannes kommer längre ifrån varann mer, vilket jag absolut inte vill :'(


Vi har även prata väldigt mycket om jag och Nova ska flytta ner hit snart och om vi ska ta hyra ut våran lägenhet i andrahand (vi bor i en bostadsrätt/insatts).. Vi har en som vill hyra den, men det är inte fören 1:a Januari. Men vad gör det igentligen? Då har man någonstans att bo över julen, vilket är super. Jag känner mig nästan lite lockad över att flytta ner hit, men ändå inte. haha! Svårt att förklara känslan ;) Men som jag skrev för några inlägg sedan så har vi igentligen INGENTING som binder oss till att stanna kvar i Köping mer än våra föräldrar dårå, men dem överlever nog utan oss ;) Och man får se detta som ett äventyr och att familjen får vara tillsammans. De är ju det bästa. Jag fick även en glad överaskning här om dagen. En gammal kompis som jag umgicks mycket med i Kungsör för 100år sedan skrev till mig och va lite chockad över att jag hade förflytta mig ner till Alvesta. Det visade sig sedan (som jag hade glömt bort) att hon bodde i Växjö, som ligger ca 1,4 mil här i från. Det va otroligt roligt och höra =) Hur stor chans är det att två så bra vänner som vi va då, träffas igen efter typ 3år och bor nästan i samma stad som ändå ligger 40 mil ifrån Köping/kungsör? Nja, inte så stor om jag får säga mitt. Men så följer jag och Nova med ner till Alvesta på söndag så ska vi åka in till Växjö och ta en Fika med henne senare i veckan =) Känns som det är miljoner saker som hänt sedan sist, vem vet? vi kanske inte ens passar som "vänner" igen, haha! Så dumt jag tänker nu.. Nej ni kära vänner, nu blev det tjat om igentligen ingenting viktigt, nu ska jag passa på och sova menas Nova lyckas somnat. Jag har ju somsagt varit vaken sedan 04:00 ;) Så jag förtjänar en vilopaus nu, tycker jag, haha. Ha en fortsatt bra dag :)

Puss och Kram //

29 september 2010 - Vintern är här snart!

2010-09-29 / 14:09:21

Usch det här med vintern gör mig mer och mer stressad och gör att jag får ångest. Det är så mycket som ska inhandlas hära. Inte minst för att det är så mycket som måste införskaffas till Nova, men även jag skulle behöva nya vintersaker :/ Gaah! Det gör mig nästintill galen. Jag hatar vinter pga av att man ska ha så mycket kläder på sig. Nova kommer få det mesta nästa månad och månaden efter. Vinterskor, nya kläder, vinteroverall och åkpåse. Johannes får en bättre lön då så jag slipper betala allt helt ensam. Det blir ju ändå en rätt stor kostnad, och jag själv är inte miljonär med mina mamma pengar direkt ;) Men tillsvidare har Nova (som några av er sätt) en lite tjockaren mjukisoverall (bild kommer). Vi har prata om en overall vi hittat från 8848, den är varm och har allt det där vi söker på en overall + att den är extremt snygg. Visst den kostar en del, så jag hoppas nästan Nova kan ha den nästa vinter med ;) haha! Men jag anser att barn som ska leka i snön ska ha en bra overall och vinterskor som dem inte blir kalla i. Och ja, då kommer man ju tyvärr upp i pris, men som jag och Johannes sa tillvarann när vi börja prata overall och vinterskor är att Nova får kosta så mycket hon vill, även OM vi två skulle behöva leva på nudlar en månad bara för det. Ja, nu kommer vi då inte behöva göra det såklart. Men sa OM nu också ;) Barnens hälsa och säkerhet är det viktigaste inom den kategorin, anser jag iallafall. Men det är jag det! Har ni laddat inför vintern?




 
 
Detta är Novas nya plagg som vi köpte i helgen :)
Nova ser ut som en nyfödd igen i sin björdräckt!



Puss och Kram //

28 september 2010 - Nova!

2010-09-28 / 10:25:14
Nova

Placering på namntoppen 2009: 27
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 3342 stycken
Antal män med namnet i Sverige: 12 stycken
Namnsdag : 27 Mars

Nova betyder "ny" på latin.
Nova kallas en stjärna, vanligtvis en vit dvärg, som under en period ökar sin ljusstyrka kraftigt. Därför kan man säga att namnet nova betyder ny stjärna. Nova är även det hopiindianska ordet för "mat".


Statistik för namnet Nova i Köping kommun
Antal bärare 18 kvinnor och 0 män

Statistik för namnet Nova i Alvesta kommun
(Roligt att Nova är ensam här i stan om namnet)
Antal bärare 0 män och 0 kvinnor.


Lite info om namnet Nova :) Kolla om ditt barn, eller ditt egna namn på: http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/


Puss och Kram //

28 september 2010 - Mitt älskade barn!

2010-09-28 / 09:26:04


Mitt älskade barn

Blåa små ögon,
ljust hår lockit hår.
Böjda fransar,
och en salt i din tår.
Röda små kinder,
och knubbiga lår
Gulliga fötter,
och söta små tår.

(omgjort text på en annan dikt)




Puss och Kram//

27 september 2010 - En ny header? =)

2010-09-27 / 13:42:17

Åh jag är så sugen på en ny header på min blogg.. Är så trött på de svarta nu, vill ha nå mer "glädje" i själva bloggen. Men vem kan göra? Jag känner ingen som kan göra någon, eller om man själv gör en så kan jag inte sätta in den på själva bloggen :( Och betala för en header tänker jag inte göra. Då får den se ut som den gör. Nu börjar ju hösten och vinter komma, och jag blir allt som oftast nere då. Så det skulle vara kul om man kunde få en upppiggande header på bloggen. Om någon vet eller har lust och hjälpa mig, säg gärna till.. Jag har hitta några förslag på www.google.se på utseende jag skulle vilja ha här på min blogg (ja, inte mitt i prick. Men själva i den och ramstilen om ni fattar) Säg gärna till om ni vill hjälpa mig!


Puss och Kram //

27 september 2010 - Och klockan är 05:51

2010-09-27 / 05:52:22
Oj tänker ni, det va ett tidigt innlägg. Och ja, det blev ett tidigt inlägg idag! ;) Jag hade en liten tös som vill vakna klockan 03.40 "imorse" UTAN att ha vilja att somna om :( Och innan det har det varit "vakna 1 gång i halv timma-natten".. Klockan är just i denna sekund (när jag skriver detta) 05.45. Så har man haft tur har man väll lyckas fått iallafall 2 timmar sömn inatt! *wooho* ÄNDÅ gick man och la sig lite senare än "vanligt". Det blev mars pannkaka i sängen vid 23:00. Brukar nu mera gå och sova vid 22:00, men jag och Johannes satt upp lite längre för att kolla på Iren Huss - eldansen igår ;) Men nu ligger man i sängen och väntar på att Nova ska somna till ordentligt så en annan kanske kan få sova iallafall 1 timma till.. ÄR SÅ TRÖTT så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Har inte fått sova ordentligt på 4 nätter, vilket har resultera att jag varit nerstämd, ledsen och jätte trött. Man får väll vara glad att Nova inte är allt för jobbig. Nej ni gott folk, nu ska jag stänga ner och passa på och sova. Nova har äntligen lyckas somna, och verkar ha somna djup då hon har börja snarka ^^ "God natt" igen!



                                                                 Puss och Kram //
                                                                     

25 september 2010 - Min första tävling :)

2010-09-25 / 19:37:08







Jag är med och tävlar hos MammaH om 2 barnfilmer.
Va med du också och tävla!


24 september - Kärleken övervinner allt ♥

2010-09-24 / 14:08:09



Johannes och Nova = Mitt allt 

Kärleken till er är obeskrivlig!


24 september 2010 - Kluven historia :(

2010-09-24 / 09:49:37
Åh nu ska jag skriva ett inlägg om lite tankar och funderingar!
Jag måste bra börja med att berätta att jag känner mig så otroligt kluven och osäker på det mesta just nu :( Allt känns så jävla ledsamt. Det känns som jag har ett stort beslut som vilar på mina axlar och att det måste beslutas inom 2 veckor. Som många av er vet så bor ju Johannes i Alvesta och jag bor i Köping som ligger 40 mil ifrån, en resan som tar ca:5 timmars, en kostnas på 1000kr fram och tillbaka och tidsbrist. Vi har prata rätt så mycket om hur vi ska göra hära. Johannes har varken tid igentligen eller råd att åka hem varje helg, utan som det ser ut så går det 1 gång i månaden, MAX 2 gånger. Men det är ju somsagt 2000kr :( Och vi har inte dem pengarna då vi måste köpa en massa annat som är mer vettigt än att "kasta" bort dem på bensin. Jag har tänkt mycket på allt den här veckan, om hur vi ska göra. För att det här förhållandet ska fungera både mellan mig och Johannes, men även mellan Nova och Johannes så måste vi ju flytta ner hit.

Visst, vi har igentligen ingenting som binder oss att flytta ifrån Köping mer än mina och hans föräldrar och mormor. MEN vill jag det här? Klart jag vill att vårat förhållande ska fungera, absolut! Men kommer jag trivas? kommer det fungera? Hur kommer det bli till julen? Det är många frågor, men inga som jag kan få svar på. Det ända man kan göra är ju att flytta hit och se om det fungerar. MEN magkänslan säger något helt annat. Men jag vill ju även leva med Johannes och det kan vi inte göra om vi bor på olika håll :/ Men är allt värt det här? Avståndet mellan alla nära och kära. Vi kommer ju aldrig ses mera :( Det är ju knappt att vi kan åka hem till jul.. Vart ska man bo? Hotell? :S Åh just nu känner jag mig så jävla kluven och ledsen! Jag vill ju bara göra det bästa för att rädda våran familj, men till vilket pris igentligen? Det ända som jag gör är att räddar min egen, men förhållandet till dem andra kommer ju försvinna :( Jag har nästan ingen nu, och flyttar vi hit kommer jag inte ha någon! Jag kommer få sitta här i Alvesta för mig själv och inte ha någon och prata med eller träffa. Känns ju som ett liv att sträva efter. Nej gud, jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Beslutet ligger hos mig, och skulle Johannes få bestämma så skulle vi flytta ner hit redan nu. Känns som jag ska tänka mer, och sedan får vi se hur detta slutar. Men ja, det kan ju bara sluta på två sätt. ANTINGEN så flyttar vi ner hit, eller så bor vi kvar och har ett så kallade särboliv. Och sedan kommer vi träffas 1 gång i månaden. Ni fattar säkert inte ett skit hur jag tänker eller menar, knappt att jag vet det jag heller :( Allt känns bara så himla upp och ner just nu! Så ni behöver inte känna er dumma av att läsa detta inlägg!

Ända jag och Johannes kan göra just nu är att prata mer om detta, och sedan får vi se hur vi ska göra! Det är ju inte direkt och bara och packa ihop våra saker och flytta.. Allt ska ju passa för oss alla, och inte bara 1 person. Vilket kan vara rätt svårt och det är ju även rätt stort besut som man ska fatta och bestämma sig för. Usch! Detta är jätte svårt :(

Nej ni kära läsare, nu ska jag ta mig lite frukost och gosa med Nova framför något barnprogram på webb-tv :)
P.s Ni får ursäkta om det finns stavfel, men det får ni ta!



Puss och Kram //

22 september 2010 - Vi tillsammans <3

2010-09-22 / 09:05:19
Vi tillsammans <3

Vad heter ni?
Alexandra och Johannes
Hur länge har ni varit tsm? 3år och 1½ månad
Är ni förlovade? Ja, sedan 1år tillbaka
Bor ni ihop? ja det gör vi, eller just nu bor vi på två håll i landet
Har ni barn? Yes, en underbar dotter som heter Nova
Har båda körkort? Nej
Isåfall, vem kör bäst? Det är väll Johannes =P
Kommer du ihåg er första kyss? Ja, det klart jag gör
Vem sa "Jag älskar dig" först? jag tror jag?!
Vem är äldst? Johannes
Vilka stjärntecken är ni? Jag är stenbock och han är kräftan 
Vem fyller först på året? jag i januari och Johannes i juli
Vem är längst? Johannes
Vem sjunger bäst? Johannes ;)
Håller ni i handen på stan? ibland
Var nån av er oskuld när ni träffades? Nej
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nja, vi hade dejta i över 1månad. Men vi visste vilka varann va innan då vi bodde på samma område och har gått i samma skola hela våra liv typ ^^ haha! 
Blev du kär i första ögonkastet? Nee, inte direkt!
Har ni någon speciell låt? Hey There Delilah
Har ni stora framtidsplaner? Nee inte direkt, vi tar dagen som den kommer
Har ni gråtit i varandras armar? Det har hänt
Har ni varit utomlands tillammans? Inte än ;)
Vilket är ert bästa minne? När Nova föddes, och när vi förlova oss <3
Vem lagar bäst mat? Johannes, då jag hatar och laga mat
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? sitter i soffan och myser hela familjen
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? inte alltid.
Blir du lätt svartsjuk? nee! det behöver jag nog inte bli.
Brukar ni bråka? Inte bråka, men tjaffsa..
Ringer eller SMS:ar ni mest? Oftast sms
Vad är hans/hennes finaste kroppsdel? ögonen
Brukar nån av er prata i sömnen? inte vet jag, jag sover ju =P
Brukar nån av er snarka? Johannes, så att man blir tokig


Puss och Kram //

20 september 2010 - och Albin har kommit till världen!

2010-09-20 / 10:54:29

Detta inlägg är tillängnat min goda vän Hannle och hennes Jonas :)




Ett stort grattis till Hannele och Jonas som fått en liten Albin idag

Hoppas allt gick bra hjärtat, och att ni alla mår bra! :) Vi önskar er all lycka till nu.  




Puss och Kram //

19 september 2010 - Alvesta!

2010-09-19 / 16:48:04

Sådär nu har vi landa här nere i Alvesta iallafall :) Resan gick jätte bra igår. Jag satt inte så mycket vid datorn igår mera än någon minut här och där i bilen, men ville gärna ha lite bateri kvar så det blev inte att man satt så mycket som jag trodde jag skulle göra ;) Och kvällen tillbringades ju såklart med Johannes, Nova och katterna. Men det fattade ni kanske. Men, Måste bara beundra våra katter. Dem sa inte ett pip på hela bilresan, och det måste väll nästan vara dem ända katterna som har varit lugna och sovit stortsätt hela resan, förutom när Nova gick ut och väckte dem för att se att dem faktiskt levde där bak, haha! Idag söndag så köpte jag en soffa, kuddar till soffan och en fotöj åt Johannes nya hem. Han hade ju somsagt bara en säng, en stol och en sminkbord (som han fått låna) och sedan ett bord. Så jag hitta en soffa, två kuddar och en fotölj billigt på blocket för 700kr för rubbet, men jag hade inte lust och lägga massa mer pengar på en soffa som vi ändå ska kasta/sälja sedan när jag och Nova flyttar ner och ska ta med våran älskade divansoffa och våra andra möbler :) Känns inte så himla upppigande för min del. Men nu har han en soffa iallafall. Så nu får man hoppas han vart glad över det "lilla". Jag måste säga att den va i finare skick än jag förvänta mig, den ser nästan ny ut =) Så idag har man varit extra snäll mot sin älskade och köpt han lite möbler så man sipper sitta i sängen hela dagarna menas han jobbar, haha!

Nej nu ska vi dra oss ner till Ica och hämta ut ett paket som Johannes beställt, så vi kan få tv här hemma. Och NEJ alla bostäder har inte tv-kanaler som ingår i hyran. Sedan ska vi handla lite mat inför kvällen. Johannes har tjata om tacos, så det blir väll något sånt skulle jag tippa på. haha! Men ha det bra, hej då :)


Bild på soffan, Nova och kuddarna ;)




Lite naturbilder på vatten. Vi stannade till på ett jätte fint rastställe, som ni ser! 





Puss och kram //

 

16 september 2010

2010-09-16 / 20:00:13

Jag hitta en sån jävla (ursäkta) snygg 8848 overall till Nova inne på intersport idag. Kan säga att jag blev kär! Ska man förklara enkelt hur den såg ut så va den rosa med lite mönstrad på och så lurrv på, skit snygg! Men har även hitta en annan snygging, en DIDRIKSON overall som jag är lite små kär i, som även va lite billigare. Vi får se vilken jag tar. Båda har allt precis de där jag söker på en vinteroverall :) Det börjar ju som sagt bli dax att införskaffa såna saker snart. Jag hitta en bild på DIDRIKSON overallen som jag tänkte visa. Den finns i flera färger, såklart! Men jag tyckte denna va rätt snygg. Hittade även en skönhet till mig också, En skit snygg vinterjacka. Ja, jag kommer såklart INTE köpa en vit, även om den är otroligt snygg. Jag hade en vit jacka vintern innan Nova kom. Men den blev förstörd rätt fort. Så vit kommer det då inte bli. Även om jag älskar färgen! Men en svart eller röd, det skulle inte sitta helt fel! :) Har även hitta lite små saker till vagnen också, bland annat en åkpåse som både jag och Johannes är helt galna i, som vi ska köpa när pengarna kommer och sedan har JAG hitta en sittdyna och en skötväska som är skit snygg, som jag gärna vill skaffa till vagnen :) Bilder finns på allt där nere!







Nej nu är det snart idoldax för min del, så ska passa på och mysa med Nova och prata lite med Johannes innan han ska sova :) Han ska sova tidigt ikväll, för han ska upp och jobba tidigare för att sedan kunna sluta tidigare så han kan komma hem innan Nova somnat :) Det tar ju somsagt nästan 5 timmar och köra hem så det är ju inte direkt att han är hemma på 1 timma =P Jag funderar på om jag ska unna mig och beställa en pizza. Har varit halvsugen på det hela dagen, men inte veta om pengarna har räckt till det. Men så kom jag ju på att Johannes kommer ju hem imoron så jag kan beställa en. MEN vad ska man äta? ;) Kebabpizza eller en pizza mix (oxfile, fläskfile, lök och bea sås) haha! Ja, det visar sig. NU blir det idol iallafall, sedan blir det kniven mot strupen, OM det inte går en bra film på filmkanalerna såklart ^^ Tjingeling!

Puss och Kram //


16 september 2010 - BVC besök

2010-09-16 / 14:18:26
Bvc idag gick jätte bra idag!
Nova fick så mycket beröm från läkaren och sjuksköterskorna över sitt tal om att det va så rent och tydligt och att hon kunde så många tydliga ord föra att vara i den åldern hon är i (1år & 1 månad). Det kändes jätte kul och höra för det ända man får höra numera är om hennes vikt och att hon inte går upp som hon ska. Så det va extremt kul :) och sedan fick jag ju såklart höra om samma sak vi hör varje gång om att vi ska ha mer fett i maten och extra välling till mellis och mat två gånger om dagen och bla bla bla. Men vi ska få komma på återbesök igen för viktkontroll om 1 månad ungefär, hoppas verkligen dem håller det nu för sista gångerna har dem besöken uteblivit. Sprutan gick också bra, förutom att dem kom åt något blodkäl så det börja sipra blod från hennes ben. MINDRE TREVLIGT kan jag säga. Men jag belönade Nova ändå för att hon varit så duktig med att gå in på sjukhus apoteket och köpte en påse majskrokar, då blev hon gladare igen :) Men hon hann bara äta en innan hon somnade haha! Jag passade då på att gå en vända på stan, men hittade inge spännande att göra så jag gick hem igen. Nu har Nova precis ätit. Och hon åt JÄTTE BRA idag :) Hon åt up en hel burk, vilket aldrig har hänt förut. Så nu sitter vi här i soffan och myser till "Mina vänner tiger och Nalle puh", jag blev  just jätte trött. Men Nova kommer nog inte vilja sva eftersom hon "nyss" har sovit. Men fick precis ett samtal från Ann, Novas farmor att dem kommer om en liten stund. Så vi får vila senare. Nu ska jag plocka undan lite som Nova drog fram imorse och sedan fixa ordning kaffe tills dem kommer!


17/6-2010
Vikt:
7245 gram

längd: 70 cm
HVO: 42,5 cm


16/9-2010
Vikt:
7745 gram
längd: 71,5 cm
Hvo: 43,4 cm

= Nova har gått upp precis 500g sedan 17 Juni!


Puss och Kram //

15 september 2010 - 05:13 startade dagen idag!

2010-09-15 / 11:15:09
~ Haha Nova är inte direkt den smartaste ;) Vi käkade lite mellis för en liten stund sedan, och det blev macka och oboy för min del och rån för Novas. Men såklart ville hon ju ha oboy precis som jag, och det får hon ju såklart INTE! Först fick hon lite mjölk, men det ville hon inte ha. Så då lurade jag henne och lossades hälla i lite oboy till henne, och nu dricker hon för fullt! ;) Fast det bara är mjölk, hahaha! Smart? nja inte direkt va!

Åh jag skulle behöva städa lite här hemma, eller rättare sagt plocka och vika lite ren tvätt som jag tvättade igår, och damsuga lite. Det är inte så illa här hemma men jag ORKAR verkligen inte :/ Nova vaknade 05:13 imorse, JA NI LÄSTE RÄTT ;) Så idag känner man sig lite seg. Men jag måste röja lite här hemma, men det blir senare för imorn efter bvc kommer svärföräldrarna på besök, Novas farmor och farfar som sagt. Dem vill träffa Nova innan vi åkte ner till Alvesta på lördag. På dem låter det som man ska vara borta i 100år ;) haha! Fast enligt Johannes skulle tydeligen komma ner till Alvesta, och bo inne i växjö till nästa helg bara för att umgås med oss? haha ja dem är bra roliga. Nej, jag hoppas på Nova vill sova en stund så en annan kan vila. Nova vaknade ju som sagt 05:13, och sov en halv timma vid 8 sedan vaknade hon igen, så det har ju inte blivit direkt att en annan kan slappna av. Men nu verkar Nova ha somna där borta i sängen nu ska jag slå igen locket på datorn och lägga mig brevid henne i och fortsätta och kolla på Rent Hus och försöka slappna av lite och hoppas på att man får sova mer än 30 minuter iallafall :) Hon brukar sova vid den här tiden och sova 1-3 timmar (skönt) Så man kan ju iallafall hoppas på 1,5 timmas sömn nu då! *håller tummarna* Nej nu måste jag sluta skriva, annars hinner väll Nova vakna innan jag ens blivit klar och ens hunnit spara det här ;) Och det vill vi inte! Jag önskar er en fortsatt trevlig dag, så höres vi  <3

Puss och kram //

14 september 2010

2010-09-14 / 20:23:12

Go kväll!
Idag har det väll igentligen inte hänt så himla mycket. Imorse när vi vaknade till vid 7-tiden va det helt okej väder men sedan vid 11-tiden så blev det snabbt urk väder ute, det ogillar vi :/ Vid halv 2 börja jag och Nova gå mot stan för att träffa Tjenchila, hon slutade skolan 13.40, så vi var på stan lagom till 13.50 :P Vi satt och fikade, ja det va en kaffe och en macka för min del. Sedan hämtade vi Elina, hennes dotter från dagmamman och sedan blev det en runda på stan. Ja vädret va ju under all kretik och jag har haft huvudvärk precis hela dagen. Men vi gick in på LEKIA en stund för vi trodde regnet skulle gå över, men ack så fel vi hade. Så vi beslöt oss för att börja traska hem istället. För det blev inte bättre väder än så. Hon åt sig, och jag åt mig. Vi bor på samma område så man fick ju sällskap hela vägen hem iallafall :) Sedan dess har det inte hänt så mycket, Nova har väll halvslumra och kolla på playhouse diseny. Sedan somnade båda till här vid 6 tiden och jag vaknade till igen vid 19.10 :) Skönt med en vilopaus, men huvudvärken gick då fan heller över :( Så jag får ta mig en huvudvärkstablett snart innan mitt huvud håller på att sprängas och jag börjar gråta!

Jag fick ett blöjprov från pampers i brevlådan idag + 50kr rabatt på ett paket aktiv fit blöjor :) Så det kanske man ska utnyttja nästa gång man köper blöjor. Brukar köpa Libero för jag brukar få så mycket rabatter från dem och så tycker jag dem är rätt bra :) Aja nog om det! Ikväll är det idol som gäller här hemma på våran tv, vad kollar ni på? :) Ja, sedan vad som blir efter idol har jag ingen aning om ^^ Det har jag inte kolla upp. Går det något bra på burken ikväll? (har nästan alla kanaler även tv1000 och canal+) Mala på med förslag. Vi kan ju lyxas ha samma smak på tv-program :) Imorgon är det onsdag, och det betyder att det är 2 dagar kvar till Johannes kommer hem. Åh va jag länktar kan jag säga er. Känns som en evighet varje dag. Men snart är du här igen baby och då ska vi även föja med Johannes ner. Ska bli både spännande och sedan så lite skönt och komma ifrån Köping lite, även om jag inte direkt har så mycket här hemma och göra igentligen ;) Så ja, har jag nå läsare runt Växjö och Alvesta, hojta gärna till då. JAG bits inte, det lovar jag er!

Nej nu ska jag passa på att mysa med Nova innan hon somnar (om hon inte redan gjort det) framför idol och kanske försöka hitta på något och äta? :) Sedan ska jag såklart prata med Johannes när han sätter sig vid datorn :) <3


Mina varuprover, 4 stycken blöjor och en värdekupong på 50kr :)

  
Bilder på mig och Nova som är tagna idag :)

Puss och kram //

12 september 2010 - 3år och 1 månad idag :)

2010-09-12 / 14:16:22
Ja, i helgen har det inte blivit någon dator fören idag då :) Jag fick en glad överaskning i fredags och det va nog det bästa som kunde hända mig tror jag. Jag kan ta det från "början". Jag skrev till Johannes på sms i fredags vid 5-tiden (han brukar komma hem då) att han skulle sätta sig framför datorn så man kunde prata lite på skype. Men då fick jag ett sms tillbaka att han inte kunde eftersom han va på väg in till växjö, såklart blev jag extremt sur eftersom han hade sagt hela veckan att han hade dåligt med bensin och pengar så han kunde inte komma hem till helgen. Men hela veckan har han seta och åkt runt i bilen fram och tillbaka till jobbet, och in till Växjö någon kväll med. Jag skrev ett grinit sms tillbaka: "...... Men hej då! Ha det så kul i Växjö".. Runt 5 timmar senare så skrev jag ett sms igen, och fråga vad han gjorde och då fick jag ett sms tillbaka att han fortfarande va i Växjö och att han kollade på hockey, och då blev jag extremt ledsen och arg för att det kostar ju ändå pengar och kolla på hockey där nere eftersom dem är i Allsvenskan tänkte jag. Men efter några minuter så ser jag i ögonvrån hur dörren öppnas och Johannes kommer in. Jag blev såklart jätte chockad och överaskad eftersom han skrev ju att han va i Växjö och att han inte ens hade råd att åka hem denna helg. Men då hade han tagit sina "matpengar" för att tanka så att han kunde åka hem =D Hur gulligt är inte det?! Att sätta sig i en bil i över 5 timmar bara för att komma hem till sin familj, även om man knappt har pengar till bensin. Och hur Nova reagera ska vi väll inte ens tala om. För det kan ni väll nästan räkna ut själv;) Hon vart så glad och sprallig och bara sken upp som en sol när pappa kom hem att hon somnade inte fören efter 12. Hon verkligen vägrade och sova ;) Men det kan man väll nästan förstå. Har inte sett pappa på en hel vecka, och så kommer han hem helt utan förvarning. Nej jag vart otroligt glad eftersom jag hade varit nerstäd och väldigt ledsen under dagen.. Varför jag va det, vet jag inte! Hade väll inte sovit så bra, och det kändes bara piss och vara ensam hela tiden menas Nova sov. Men i helgen fick Jag och Nova sällskap :D Helt underbart!! Igår lördag åkte vi till Eskilstuna en sväng och strosa runt. Jag köpte mig ett par leggins och ett linne från gina för 99kr styck, och Nova fick ett sätt med tröja och byxa. Och på tröjan står det "i <3 dad" på (det va Johannes som valde den) som kosta 99kr på H&M och en body för 49,50kr. Sedan blev det inte så mycket mer. Det blev att handla lite mat också natuligt vis. Men när Johannes åkte fick jag lite pengar av honom så jag har så vi klarar oss fram tills på fredag.. För på fredag så kommer Johannes upp hit till Köping, och sedan åker vi med han ner på lördag igen. Vi kunde inte följa med nu för vi har bvc på torsdag, och det är VIKTIGT! :) Så vi hänger med ner på lördag istället. Johannes har nu börja åkt ner till Alvesta, så nu är jag och Nova ensamma igen :/ Tråkit, men ja. Vi ska mysa hela dagen! :) Oj, nu känns det som texten blev lång. Men vad gör det?.. Det är ju typ bara jag som skriver, och ingen läser den.. Känns det som! Nej nu gråter Nova så nu ska jag spara och gå till henne.

Just ja! Även idag har jag och Johannes varit tillsammans 3år och 1 månad :) Inte så mycket och fira kanske, men ville bara säga det, haha! :) 

P.s orkar inte rätt till stav fel om det finns några!!


Puss och Kram //

10 september 2010 -

2010-09-10 / 09:28:43
God morgon alla glada! :) Solen va nyss framme, men den försvann väldigt fort igen. Tråkit! Hade nästan hoppas på en fin höstdag idag, men icke! Kan ju hoppas på att den kommer fram senare på dagen så man kanske kan ut och göra något... Eller vänta, solen kom fram igen =D Aja, nog om det! Idag är jag jätte trött! Känns som jag inte sovit någonting alls inatt. Det har jag, även om timmarna blev få. Nova sov jätte orolig och va ledsen flera gånger :( Vet inte varför?! Hon kanske saknade pappa sin eller något? Men men så idag blir det inte många knop gjorda från mitt håll iallafall =P håller tummar på att man får sova en stund vid lunch då Nova brukar sova middag (Y) Just nu äter Nova lite frukost i form av välling och ligger här i sängen kollar på barnprogram på tv:n, just nu är det "nya äventyr med Nalle puh" :) katterna har lite morgondamp här hemma och jag passar på och sitter här i 5 minuter tills hon har ätit upp, så får vi se om hon vill leka eller om hon fortfarande vill kolla på tv, om jag får välja blir det tvn i några minuter till så man får vakna upp ;) 

Igår och alla andra dagar med för dendelen här i veckan så har min bror Mikke och hans tjej Jennifer varit här och hållt mig och Nova sällskap menas Johannes inte är här hemma :) Igår blev det mys med chips, gurka och dip och lite dricka till idol :) Mikke bjöd oss för han själv ville ha lite gott till kvällen, gottegrisen där ;) haha! Sedan när dem åkte hem efter idol så kollade jag på filmen prinssesa på canal + och pratade jag med Johannes från 21.00-23.00 via skype, sedan skulle han sova så jag gjorde mig klar för sängen och låg och kolla på jägarna tills jag somnade. Nej nu ska jag kila. Ha en bra dag!



Puss och Kram //

10 september 2010 -

2010-09-10 / 00:25:29

10 saker ni inte visste om mig:



1.
Vi har alltid lås ytterdörr hemma hos oss. Man vet ju aldrig vem som kan dyka upp och säga hej ^^
2. Jag verkligen HATAR fötter
3. Jag är fortfarande mörkrädd även om jag är 20½år gammal
4. Jag har inte druktit en droppe alkohol om man bortser 2 cider sedan November 2008
5. Jag blev misshandlad som liten av en person som inte tillhör familjen idag!
6. Jag har stolek 34 på mina fötter.
7. Jag rökte innan jag blev gravid med Nova, men slutade röka den 3 februari 2009 ungenfär en månad efter jag fick veta att vi skulle ha barn och har hållt upp ända sedan dess.
8.  Vi har inga lån eller krediter på någonting av det vi äger. Vilket vi är stolta över.
9. Jag har haft problem med min mage i 16år och testa all magmeducin som funnits fram tills dess att jag genomgick en operation under året -06.
10. jag har von Willebrands sjukdomen - en blödarsjukdom som drabbar kvinnor

Kom inte på bättre än såhär ;)

9 september 2010

2010-09-09 / 23:46:56
Just ja, har ju helt glömt av det! Nova fick ju ett par så jäkla coola höst/vinterskor av sin mormor i tisdags :) Nova är jätte stolt över sina nya höstskor, och vill gärna visa upp dem för alla hon ser! Jag tycker de va skit coola "uggs" nu såhär till hösten. Eller vad säger ni? :) Jag ska köpa ett par likadana fast i beige åt henne med så hon har både rosa och beige.





Puss och kram //

                

8 augusti 2010 - En bra plan :)

2010-09-08 / 23:58:00
Uppdatering: JAG kom precis på en super bra plan och det är att vi ska flytta ner katterna till Johannes nere i Alvesta, eftersom planen är ju att även jag och Nova ska flytta ner dit så småning om. Vilket nog kommer bli rätt snart för det är öken och vara helt ensam hela dagarna. Men Johannes åker hem på helgerna ibland så kommer han ju bara vara borta från fredag kväll till lärdag kväll, eller söndag morgon eftersom han tydeligen ska börja jobba natt där nere om någon vecka. Så han kan kanske be hans snälla hyresvärd eller granne bara gå upp och ge dem lite mat på lördagen om det skulle behövas för det gäller bara 1-2 helg i månaden. Men om Jag och Nova ska åka ner till Johannes så blir att dem är själva här mera än 1 vecka så det är ju lite annat =/ Katterna klarar ju sig i ett dygn utan sällskap :) Men dem behöver ju inte bara mat och byta kattlådan utan dem behöver ju även kärlek, och det är ingen som kan ge dem det mera än att mata dem och sådär. Jag hoppas verkligen att detta går :D För som jag sagt så vill jag verkligen inte sälja Novas små älskingar =) Nej nu kära läsare, nu ska jag ta mig något lätt och käka sedan blir det sängen för min del :) Ville bara skiva min smarta ide :) haha!

Puss och Kram //  

8 september 2010 - NEEJ :'(

2010-09-08 / 23:22:19
Jag är så himla ledsen ikväll!! Vi kanske måste sälja våra älskade katter :'( Vill verkligen inte, men det nog är det bästa p.g.a situationen :'( Usch! jag sitter här och gråter för jag vet vem som kommer bli mest ledsen av oss, och det är Nova. Hon älskar verkligen sina katter :( Det är det nästa hon kollar efter när hon vaknar, och det hon kollar efter innan hon somnar ♥ Hon är hennes älskar! Det är hennes mau, och hon är så stolt över sina kissar. Det är därför det blir lite extra jobbigt om det kommer bli så att vi kommer till de beslutet. att vi är tvungen och behöva göra oss av med dem. Jag hoppas vi kommer hitta en bra lösning på det här. Jag hoppas vi kan ta ha kvar dem. Vill verkligen inte sälja dem! :'( Är så ledsen! Ingen av oss vill ju göra oss av med dem, dem är ju en del av våran lilla familj. Dem ska ju finnas kvar, så är det bara. Jag gråter som en barn unge här hemma :( Jag är så barnslig, men det handlar ju ändå om 2 stycken familjemedlemar. Det är jobbigt det här :'(


Puss och Kram//

8 september 2010 - Vart är alla läsare?!

2010-09-08 / 11:02:20
Nu har det kommit i en sån där period att det inte alls är kul och blogga längre. Alla tjatade om att dem är så nyfikna om mitt liv och att jag gärna skulle börja blogga. Men vart är alla läsare? =( Ni får ursäkta mig! Men lite besviken blir jag när ni säger att ni ska läsa, men man har ändå inga läsare. Så jag vet faktiskt inte om jag kommer blogga så mycket längre p.g.a av att man blir lika besviken varje gång man loggar in. Klart man inte kan begära så mycket kommentarer. Men någon kommentar vill man gärna ha? Jag vet inte vad jag gör för fel, jag går in på massor av olika bloggar, och kommentarar för det mesta. Men ingen som verkar återkomma till mig :( Skit tråkit enligt mig. Men men. Man kan ju inte tvinga er och läsa!


SÄG VAD JAG GÖR FÖR FEL???


                                                             Puss och Kram//
                                                                    

6 september 2010

2010-09-06 / 22:44:46
En plåga och vara ensam en kväll som denna :'( Kan inte bara dagarna går fortare än såhär?! Jag visste att det skulle bli jobbigt men ändå att det skulle bli lite skönt och vara ifrån varann lite efter att varit med varann 24/7 nästan varje dag i 1års tid. Men att det skulle bli såhär jobbigt vara ifrån varann hade jag inte räkna med även om vi bara varit ifrån varann i snart 3 dagar. Men dem tre dagarna har känt som en lång evighet. Men det är bara fortsätta vänta i ca 2 veckor till, om vi har tur! Jag hoppas du kan komma hem den 17/9. Håller iallafall tummarna på det iallafall! ;) Jag och Nova älskar dig!


Idag har jag och Nova bara varit hemma och bara tagit det lungt. Vi har myst, lekt och busat nästan hela dagen förutom när vi somnade båda två vid 12 tiden. Kan säga att jag har varit extremt trött idag, varför vet jag inte eftersom Nova inte varit allt för jobbigt inatt. Det ända roliga som hände va att vid klockan 04.00 ville hon upp och leka, men då sa jag skarpt nej och sa att man inte ska leka mitt i nätterna. Så hon fick lite välling, och somnade efter några sekunder efter hon ätit upp *skönt*. Jag hade ingen lust och leka klockan 04.00 imorse ;) Nova har somna för natten (ja, hon somna vid halv 9) Och Johannes har sagt hej då och logga ut för även han skulle sova. Så nu sitter man här igen, ensam och utråkad. Vad gör man om kvällarna när man är ensam? Kan säga att livet som ensamstående är inget som jag drömmer om att bli. Men avgudar er som är det, och klarar av det utan problem :) Nej nu ska jag kolla klart på Sex Education, ta mig något att äta och sedan ska jag nog gå och lägga mig. Finns ju ingen anledning för mig nu när alla sova att vara vaken ;) God natt, och sov gott!

En sak till bara: Säg mig, vad gör ni som är ensamstående när era barn har somnat?

Skriv gärna och berätta om vad ni gör när era små troll har somnat. Även dem som sitter i "samma" situation som jag med ett distansförhållande får mer än gärna skriva och berätta ni med :)



                                                 Saknar dig jätte mycket, älskling ♥


Puss och Kram// 

5 september 2010 - Natt inlägg!

2010-09-05 / 00:16:33
Jag har sagt det många gånger idag, och jag kommer inte säga det för sista gången heller. JAG SAKNAR MIN ÄLSKADE JOHANNES ♥ Det är så jobbit att inte få ha dig vid min sidan och kunna krama och pussa dig när jag vill :( Men det går bra detta, Alexnadra. Kämpa på! Du är duktig. Nova sover här brevid mig på Johannes sidan, och jag ska med sova om en liten stund. Ska bara skriva klart först. Har sån huvudvärk och såå tråkit så finns ingen anledning för mig och sitta uppe till ingen nytta igentligen. Och sedan ska man ju såklart orka upp med Nova när hon nu behagar sig och vakna imorn bitti. Men det brukar gå otroligt bra ändå när jag väl MÅSTE göra något som jag inte är van vid ;) Morgonstunden brukar vara Pappa&dotter stund. Så vi får se hur hon reagerar nu när Johannes inte är hemma och kan gå upp med henne imorgon.

Nova va så sööt tidigare idag hon försökte ringa upp sin pappa via min bankdosa. "Pap" sa hon, med dosan mot örat som om det vore en telefon. Jag tror hon saknar sin pappa jätte mycket :( Det kom nästan en liten tår eftersom jag inte kunde göra så pappa kom hem igen :( Hon blev jätte glad när Johannes ringde, men hon själv sa inte så mycket. Det va bara ett stort leende på läpparna, vilket va underbart och se :) Annars har det gått oväntat bra. Jag har varit lite halv nere, men ändå varit rätt lugn. Vi har varit nere hos mamma ikväll för jag ville gärna inte sitta ensam. Jag, Nova, mamma, Gunnar, Emma, Pontus och hennes hund Jeff satt och kolla på Sex and the city 2. Ja, Nova hon sov nästan hela filmen, men hon va ju med ;) Om filmen kan jag ju säga såhär att det va ju inte direkt en 10a, men heller inte en 1a. Det va väll kanske en 6a? Jag hade nog förvänta mig lite mer av filmen. Men ja vem vet, det kanske kommer en 3a? Nej jag vet inte. Kanske bara drömmer om det haha! Vi får se, men det kanske även är ett stopp nu när det inte blev en "PANG-film" (enligt mig) 


Nej ni, nu är det GOD NATT för min del :)
♥ Älskar dig Johannes ♥



4 september 2010

2010-09-04 / 12:37:48
Jag och Nova har ätit lite middag för en lite stund sedan. Det blev thaimat idag från matlådan jag fick av mamma igår :) Kykling, ris, och massa grönsaker :) Det va kalas och nu är man mätt ett tag till. Nova hon va så trött så hon somnade nästan i maten så nu sover Nova och båda katterna, så nu är det bara jag och Stampe vakna =) Men ska nog själv passa på och vila menas man kan ;) Jag kan ju inte direkt säga att jag har så roligt just nu så det är väll lika bra och sova bort timmarna eftersom man redan gjort all syselgöra som man kan göra ^^ haha! SAKNAR REDAN MIN ÄLSKLING :'(



4 september - Nu har älskling åkt :'(

2010-09-04 / 10:48:14

Och så har det inte blivit så mycket uppdaterat igen! Men jag har haft lite annat och göra än att sitta vid datorn, som ni kanske förstår men tänkte skriva ut vad vi gjorde igår fredag och hitils under denna lördag!

Fredag:
Idag FREDAG Så har vi ordna med allt som Johannes behöver tills han ska åka. Vi var till Ö&B en sväng för att handla lite saker som han behövde. Och när vi hade handla klart så passade jag på att gå in på skoaffären menas Johannes va och lämna kassarna i bilen, och vet ni vad jag hitta. stövlar i stl 18. Så jag vet vart jag ska röra mig någonstans när jag får pengar ;) Dem va lite stora. Men vafan, ett par strumpor och en varm sluta så blir det kalas. Dem kostade "bara" 199kr. När vi va klara där så åkte vi till sjukhuset i Västerås och hälsade på min mormor en sväng. Men det blev inte så långvarit för hon va trött och mådde inte alls bra så vi åkte hem mot Köping igen och till Mamma, Gunnar och Pontus för att Johannes skulle ha lite madresser och sedan satte vi även i Novas bilbarnstol i Gunnar bil så man kommer iväg och handlar eller om man ska någon annanstans när det behövs :) Sedan blev det även att vi stanna kvar där för att kolla på kristallen.

Idag lördag: Nu har Johannes åkt och det känns både tomt och jobbigt redan kan jag säga er. Men jag ska vara stark för Novas skull :) Även hon verkar tycka det va lite konstigt att pappa packade in massa möbler och saker i bilen och åkte iväg utan att vi följde med. Det blev några tårar fällda både från mig och Nova. Hon har vela varit hos pappa hela morgonen. Kände hon att det var något på gång kanske? Man kunde nästan tro det. Men nu ligger hon lugnt brevid mig och äter lite välling och myser till barnprogramet på tv:n :) Morgonen har bestått av att damsuga, duscha och myst massor med älskling. Eller ja, det man hann med vill säga och resten av dagen vet jag inte alls vad som händer. Det finns ju inte direkt så mycket och göra här i Köping en lördag ^^ Sedan är det ju inte så himlans varmt idag och eftersom Nova fortfarande är lite förkyld så känns det onödigt och ut och leka nu när det börjar vända och hon börjar bli frisk. Det jag vet är att jag måste handla lite. Vi skulle ha gjort det igår igentligen, men vi valde att åka till sjukhuset istället, så det blev lite uppsjutet och sedan blev det inte bara av :) Men men! Även sånt händer, det är ju inte direkt panik med något. Hahaha! Nej ni mina kära läsare, nu ska jag passa på och mysa eller leka med Nova. Det beror på vad hon vill göra :D Sova kanske? ;) haha, nej då. skoja bara!


Puss och kram //

1 september 2010

2010-09-01 / 14:41:44

Uppdatering:
Det gick jätte bra på hörseltestet tidigare idag. Nova va jätte duktig och hon hade jätte bra hörsel i båda öronen. Hon som gjorde testet, testade båda öronen på samma gång när hon ändå höll på :) Och båda blinka grönt på båda. Så det känns jätte skönt och veta till 100% att dem funkar precis som dem ska och att hon inte har nersatt hörsel. Så nu behöver man inte tänka på det! Ville bara uppdatera om hur det gick så slipper jag säga det om och om igen.


Puss och Kram //

1 september 2010

2010-09-01 / 09:41:16
‎Men gud, det är redan 1 september idag. Snart har även detta år gått. Det är ju helt sjuk va dagarna går fort, knappt att man kan fatta att Nova varit 1år i en månad om 1 vecka. Kan knappt fatta att hon redan fyllt. HAHA!

Nova är inte alls pigg idag :( Hon har fortfarande lite feber, men det ligger "bara" på 38,4 idag. Så det är ju bra att det ligger kvar där. Snoret bara rinner på henne och hon har fått en irriterande hosta. Men vi måste ändå släpa iväg henne till Västerås, för vi ska på efterkontroll på hörselcentralen idag. Hon fick "nerslag" på ena örat när hon föddes så det är därför vi ska dit. Fast vi och BVC vet att hon hör på det örat, men dem ville ändå ta en efterkontroll. Så hoppas det inte är något fel även om jag vet till 99% att det inte är något att oroa sig över. Jag sitter här vid datorn en sväng menas Nova sover, och vi väntar på att Johannes så vi kan åka iväg ♥ Han skulle komma till 10.00 så det är ca20min kvar :) Ha en underbar dag!


                                                            Puss och kram //