30 juli 2011 - regn, regn och åter massa regn!

2011-07-30 / 12:04:07
Just nu är jag så trött och less på detta skit väder.
Kan det inte bara bli fint en dag så man kan hitta på något skoj med familjen, men neej då.. Det ska vara skit tamefan hela sommaren. Har tröttna. Verkar bara vara vi här i kronobergs trakten som drabbas av en skit sommar :( Jag har då bara bada 1 gång denna sommar, sedan har det varit strö och halvdagar med fint väder i MAX två vecka (och då tar jag ändå i liten) på hela sommaren. Så himla trist!! Vill också kunna gå i klänning och bara ben istället för skinn jacka och tjocktröja, usch så trist detta är... Stackas Nova, henne fick vi ju köpa en mössa åt förra veckan bara för det är så trist och kallt ute. Ingen bra sommar för oss inte, och snart börjar verkligheten igen. Men det skulle inte förvåna mig för 5öre om nu solen skulle lyckas titta fram och sommaren återkommer när man sitter i skolbänken och pluggar. Just nu hade jag kunna tagit familjen på en sista minuten i en vecka eller två till något varmt land så vi får liiite sommar iallfall :D Vi hade kunnat fira Novas 2årsdag med ett dopp i havet eller poolen och bara ha det allmänt mysigt tillsammans i värmen, hade varit helt underbart! ÅHH VARFÖR måste Johannes jobba för, när vi istället kunde sitta någonannanstans än på detta trista ställe!!





Puss och Kram //

27 juli 2011 - Svar på kommentar!!

2011-07-27 / 11:36:08
"ANDREA - smsa låna" om 23 juni 2011 - LÄGENHETEN ÄR VÅRAN!!:
Hej! Jag har själv funderat på att börja blogga här. Varför har du valt att blogga här och inte någon annanstans?

Svar: När jag började blogga med bloggen "nitonochgravid" så var jag inte alls inne i det här med bloggande överhuvutaget. Jag hade inte ens en tanke på att börja blogga fören jag blev gravid med Nova för att samla mina tankar någonstans. Jag sökte lite på bloggar och hittade då www.blogg.se och det verkade vara en okej sida att blogga på så jag slog till. Så jaa, på den vägen är det.
Ända nakdelen jag haft innan jag själv lärde mig var alla koder som du behöver fixa till för att få en bra desinge :) Men nu i efterhand när man lärt sig så är det rätt skoj att pilla även om jag själv inte har Photoshop till min headers.



Puss och Kram //

24 juli 2011 - Allt och inget!!

2011-07-24 / 09:19:29
Nu var det ett bra tag sedan jag skrev, jag vet! Men har inte riktigt haft tid eller lust heller för den delen och sitta här vid datorn. Det finns faktsikt annat och göra än att sitta här hela tiden. Sedan har vi ju mamma, Gunnar och mina 2 bröder på besök här nere i småland så man har lixom prioritera annat än just sitta här vid dator =)
Men nu skriver jag ett litet inlägg iallfall.
Det har väll inte direkt hänt så jätte mycket faktsikt, inget speciellt heller för den delen. Det har regna konstant nästan sedan mamma och de kom ner i tisdags. Riktigt skit väder, kallt och ruggit. Ingen hit vill jag säga er. Vi köpte tillochmed en mössa till Nova som matchar hennes gröna villervalla jacka (i samma serie) här i veckan för att det är så kallt ute :S Vart tog sommaren vägen?? :( Det var en kväll det var lagom bra väder och inte så kallt ute så vi var ute i trägården hela kvällen. Men ändå, det är så himla tråkigt, så tråkigt att Nova får bo i sina regnkläder och gummistövlar så fort vi ska ut och leka. Vill ju ha sommaren tillbaka igen... :(


Igår: Vi var till IKEA i älmhult igår en sväng, hittade inte ett skit.. Sedan på kvällen kollade vi på en sån jävla sjuk film - "i split on your grave", det var en hemsk film om du frågar mig. Inget för känsliga tittare vill jag säga. Men de fick sitt straff där efter.. Den borde alla våltäcks män få se;)
Idag är det söndag. Den tråkigaste dagen på hela veckan. Allt är nästintill stängt och det finns inte mycket man kan göra + att det är dåligt väder :/ ÖKEN DAG VILL SÄGA här i Alvesta.. Hum.. Vad ska man mera skriva då? - som sagt, det har ju inte hänt så mycket speciella saker..

- Ursäktar mig utefall det finns stavfel eller osamanhängade meningar, men det blev som det blev här!! :P


Puss och Kram //

19 juli 2011 - mysdag med Nova ♥

2011-07-19 / 15:58:36
♥ Idag har jag och Nova haft en mysig dag i trägården :) ♥
Vi fick passa på innan det börja regna. Tog inte lång stund från att vi kom ut innan regnmolnen kom från alla håll och kanter, men det kom som tur var ingen sturt skur utan det var bara lite små skvättar då och då, som vara i enstaka minut. Inget man blev direkt blöt över så det kunde man trottsa :) Nova som älskar vinbär har plocka två skålar, ena åt hon upp innan hon ens kom upp till lägenheten första gången så det var bara gå ner igen när regnet hade lagt sig och så fick hon plocka en skål till, men den skulle hon spara till kvällen ;) Nu sitter hon snällt och leker med sitt dockskåp och väntar på att mormor, "moffa" och morbröderna kommer.





Puss och Kram //

18 juli 2011

2011-07-18 / 16:55:31
JAAA!! Kan nog inte vara gladare just nu :D Fick en glad överaskning idag. Mamma ringde för en stund sedan och fråga om vi skulle göra något speciellt imorgon, vilket vi inte ska göra. Johannes jobbar dryga 12-14 timmar så vi blir låsta här hemma. Då sa att hon att hon, Gunnar, Mikke och Pontus kommer redan imorgon istället :D Dem besiktar bilen på förmiddagen sedan åker dem på direkten. Jag blev så himla glad, det var två månader sedan sist vi träffades nu. Tänka sig, redan två månader. Det är ju helt galet :O
Men oj så skoj det ska bli och Nova är helt till sig för att mormor och "moffa" och morbröderna ska komma ner och hälsa på ett tag nu. Som hon saknat dem... Ja vi andra med såklart :) Åh detta kunde inte lyfta min dag bättre upp..

Var bara tvungen och skriva av mig av min glädje =D


Puss och Kram //

17 juli 2011 - En mysig familjedag <3

2011-07-17 / 22:34:34
Idag har familjen Engström/Johansson varit på Borås djurpark och haft det jätte mysigt tillsammans :) Helt spontant klockan 9 imorse kom jag på att vi skulle göra nå skoj nu när Johannes var ledig i helgen, och så kom jag på Borås djurpark. Så det var bara snabba ryck att fixa till sig, tanka upp bilen och sedan var det bara att åka. Trotts det dåliga vädret som blev när vi kom fram så ska vi inte klaga. Vi har haft det jätte skoj och mysigt tillsammans :) Vi fick köpa varsin regnrock och sedan var det bara tuta och köra. Nova både red på en ponny och klappade getter och kollade på en massa djur såklart :) Dagen har uppskattas väldigt från Novas sida. Men det är inte så konstigt, hon som älskar djur i alla slag, speciellt "mjauisar" (= katter) i alla stolekar ;) Detta blir att göra om snart när vädret är liiiite bättre. Det får gärna vara lite små mulet, men uppehålla skulle inte skada :)

Nu låter vi några bilder få tala för våran mysiga familjedag :)

 










Puss och Kram //

17 juli 2011 - Ett gott skratt förlänger livet!!

2011-07-17 / 22:05:45
 
Det var en bankrånare som rusade in på en bank
och skrek: -Det här är ett rån, ner på marken!!!
Alla la sig ner på marken utom en gammal man.
Ner på marken sa jag, skrek rånaren igen.
-Nej, jag är civilagent, sa mannen.
...Rånaren blev skraj och sprang därifrån....
och mannens fru viskade från golvet:
Nej Gösta du är inte civilagent, du är senildement!!


Puss och Kram //

15 juli 2011 - Kläder till SALU!! :)

2011-07-15 / 15:27:44
Har en del kläder i stl 62-68 och 2 plagg i stl74 ute till försäljning på Barnsaker/kläder köpes/säljes inne på facebook, om någon är intresserad. Det finns både till tjejer och pojkar, men mest till tjejer. Det mesta av kläderna är nytt men inge vi känner någon "kärlek" till att spara. Vi har flera sopsäckar fullt och har inte plats för änu mera i så små stolekar. Nu ger jag/vi kläderna en ny chans till lite mer kärlek som dem inte fick av oss. Kika in och se om ni får blickar för något :) Vill också säga att ALLA kläder vi säljer och pengar som kommer in går direkt till Nova. Hennas gamla kläder, hennes pengar som hon sedan får köpa precis vad hon vill för. 


http://www.facebook.com/photo.php?fbid=234113226612142&set=oa.171954592870250&type=1&theater#!/media/set/?set=oa.171954592870250


Puss och Kram //

15 juli 2011

2011-07-15 / 13:15:48
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det vår älsklings födelsedag, hurra hurra hurra :) GRATTIS ÄLSKLING PÅ 23-ÅRS DAGEN <3 

Idag är det även EXAKT på dagen 4år sedan vi började träffas och "dejta" eller vad man sägen innan vi blev tillsammans på riktigt =D Får se vad dagen har att erbjuda, det är varken fint väder ute eller besök som kommer ner så. Det lutar åt en vanlig dag hos familjen Engström/Johansson.. Skulle förmodligen hyra film ikväll, det är väll det ända ;)




Puss och Kram //

13 juli 2011 - Svar på kommentar!!

2011-07-13 / 14:56:57


Hanna
 
om 26 maj 2011 - Köping i helgen: För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :D

Svar till Hanna: Tack, det var otroligt roligt och höra. Det är såna här kommentarer som gör en glad.
MER såna kommentarer :)

Cassandra om 6 juli 2011 - Novas lista!!: Nice blogg! Hur länge har du haft din blogg

Svar till Cassandra: Först vill jag säga tack :) Sedan nu svaret på frågan - Jag har blogga sedan dryga 3-4 veckor efter att jag fick reda på min graviditet. Dock har jag avsluta den bloggen och startade denna blogg när Nova föddes 2009, så snart 2år blir den nu här då :)



Puss och Kram //

8 juli 2011 - Iphone 4 - VIT!

2011-07-08 / 13:51:05


Den nya familjemedlemen :)
Och den kom fram idag så jag ska snart åka och hämta den :D


Puss och Kram //

8 juli 2011 - En fullspäckad dag :)

2011-07-08 / 11:05:36
Igår var det fullt upp hela dagen först var vi DAGISbesök inför 15 augusti då Nova äntligen ska börja på dagis och efter det gick vi raka vägen hem till bästa Elin och Wilmer och mysa med dem hela dagen ♥
Vi gick till Willys och handla middag och efterätt, blev barnens favorit: Korv, mos och tundbröd :) Efter maten var vi så trötta att vi alla 4 somnade i soffan :P Elin som prata i sömnen säger - "Jag sover inte, jag ska bara vila" ;) Gud så kul det lät!!

På kvällen sedan tog jag och Elin lite barnfritt och lämnade ungaran hemma med pappa Johannes och Adam och gick ut och käka gott och drack lite gott och bara unna oss tid och ladda batterina lite :) Hade en otroligt trevlig kväll... och välbehövligt var det med. Jag fick sjuts hem av snälla Adam lite efter 00.00 slaget och sedan var bara raka vägen till sängen för att orka med morgondagen.. Känner nog att jag kanske måste unna mig egentid lite oftare, så sällan jag bara får vara jag och ha en trevlig tjejkväll tillsammans med goda vänner. 


 
En tjejkväll med den bästa ♥




Puss och Kram // 

6 juli 2011 - Novas lista!!

2011-07-06 / 00:32:36
Novas lista!!
(snodde listan från http://haliesmamma.se/)

Vad kan Nova säga nu?
Oj, inte kan jag skriva ner alla ord och meningar som hon säger. Hon är så duktig på talet och har fått så mycket beröm från bvc över sitt rena tal:)

Berätta lite av det hon lärt sig?

- Gå på pottan
- Göra sina behov på pottan/toaletten
- Tvätta händerna
- Sätta på sig blöjan
- Säga till när hon vill ha mat och vad hon vill äta (till begränsad del)
- Säger till när hon bajat i blöjan
- Sätta på sig kläderna och skorna på rätt fot själv, samt välja ut dagens kläder 
- nya ord och meningar för varje dag som går
- Säga "äls dig mamma/pappa"
- hoppa upp i bilstolen själv
- Hoppa upp i sängen när hon själv vill sova
- Klättra upp i våran säng när hon bestämer sig för att sova där på natten ;)

- Sedan är det så mycket mera som jag inte kommer på just nu..

Hur många tänder har hon?
Inte så jätte många, kan det vara...10 tänder max!

Vad har hon för favoritmaträtt?
Korv med bröd, chicken kebab med ris och pappas hemlagade köttbullar

Vad gillar hon inte att äta, något speciellt?

All sorters burkmat, annars äter hon det mesta bara det är hemlagat =)

Vad älskar hon att göra?

BADA, Leka med sina "bebisar" (dockor), gå runt med dem i dockvagen, busa med katterna, gunga och vara i lekparken 

Vilken storlek har hon på sina kläder just nu?

74-80

Vilka personers namn kan Nova säga?
Mamma, Pappa, momoj= mormor, moffa = morfar, Imer = Wilmer (älsklings kompis), Ontus = morbror pontus, Ikael = morbro Mikke, Jannes = Johannes (pappa), Aggis = Baggis - mammas katt, Biffen = Vår ena katt, Ulan = Smulan, vår andra katt, Jaina = Jamina (kompis), Ninen = Stampe, vår döda kanin, Svmpbob fyr = Svampbob fyrkant, Manny = Handy manny, Mimmi = Hennes mimmi mus nalle, Pippi = Pippi 

sedan är det några mera, kan dock inte komma på alla idag (fyller på imorgon om jag kommer på något) :O 


Är hon mammig eller pappig?

Mammig

Vad är det sötaste hon brukar göra? 

Säga "äls dej mamma" och sedan ge mig en puss och kram =D <3 

Vad för dumheter brukar hon hitta på?
Spottas, slås (mycket sällan), inte lyssna, välta ut katternas mat på golvet och springa där ifrån, jävlas genom att ställa sig framför tv eller springa ut på ballkongen fast hon inte ska vara där.

Vilket/vilka djur gillar hon bäst?

Katter, kaniner, hundar och kor :)

Hur mycket väger hon och hur lång är hon?
drygt 10,3kg och skulle tippa på 80cm nu.

Har Nova varit på någon semester sen hon kom till världen?
Aldrig utomlands, men runt om i sverige har hon varit :)
 
Hur ser hon ut just nu?
se bilden på min desingen (den är nytagen)



Puss och Kram //

4 juli 2011

2011-07-04 / 13:37:01

Sådär, då har man knåpa lite med bloggen hära med en ny bakrund och nya fina bilder :) Eller ja, bilden på Johannes och Nova är visseligen inte ny men jag älskar den.. Den är så fin på dem två <3




Puss och Kram //

4 juli 2011 - Den rosa skönheten!

2011-07-04 / 12:13:50
Hur kan man inte bli stolt över sitt barn när dem gör saker helt själva utan hjälp och på egen vilja!!
 
Nova som älskar att gå på pottan brukar mer än ofta säga till såfort hon vill uträtta sina behov där, även om hon fixar och trixar själv med blöjan. Idag har det varit väldigt mycket "gå på pottan". - Hon tar av sig början går in till pottan och kissar eller bajsar (eller båda delarna) och kommer ut med ett glatt smile på läpparna, klappar händer och säger "bajs potta" eller "kiss i potta".. Idag har hon gått på pottan mera än hon haft blöja på sig =D Det har kommit både kiss och kiss&bajs i den rosa skönheten. Jag blir så stolt att jag får tårar i ögonen och har insett att hon gör som hon själv vill utan att man behöver tvinga henne till något. Kan inte förstå på ett sätt att min lilla lilla bebis har blivit så stor :') Är så stolt <3


Puss och Kram //

3 juli 2011 - Livet kan inte vara bättre just nu!!

2011-07-03 / 16:52:34

♥ Livet vänder bara till det bättre just nu :) ♥
Det är mycket som har hänt den närmsta veckorna och jag mår nästan bara bättre och bättre för varje dag som går. Jag är mycket gladare nu när jag vet vad jag har att se fram emot :) Känns så himla skönt!!

- Vi har fått en lägenhet som vi ville ha
- Ny inredning ska inhandlas
- Nova ska få massa nytt till sitt nya rum
- Jag har fått besked om att jag kom in i skolan
- Nova börjar på dagis i augusti
- Johannes har lovat att han ska jobba mindre
 
(Alltså inte jobba både vardag som helg som det varit nu) 

Just nu känns allt så himla bra efter en dyster tid. Men nu vänder det äntligen och det mesta går bra nu :) Ända "negativa" nu är att jag ofta har huvudvärk men vafan, det är sånt man kan leva med när resten i livet är så ljust!! :D


Puss och Kram ♥ //