30 augusti 2010

2010-08-30 / 09:40:50
Idag så kommer jag och Nova vara helt själva hemma, och även hela veckan framöver om inge annat förändras såklart. Johannes har börja på en kurs, men eftersom han fått jobb så visste han inte hur det blir med den där kursen eftersom han bara ska gå på den 1 vecka isåfall. Men JAG hoppas han får slippa den, eftersom det är sista veckan han ska vara hemma och sedan kommer han inte vara hemma på hela över 2 veckor :( Så det känns ju lite viktigare om han kan få umgås med mig och Nova innan han ska åka, än att gå på dendär kursen =O Eller det viktigaste är ju igentligen Nova, men nu fattar vad jag menar. Men vi får se, man kan ju bara hoppas! Det känns helt overkligt att han ska åka och vara borta från oss så länge. Men jag är iallfall glad att jag har familjen som finns utefall jag behöver hjälp med något och det är bra det :)

Novas feber har iallafall gått ner till 38,1 grader så det är ju super skönt. Hon är lite piggare idag än vad hon va igår, men krafterna som när hon är frisk har inte kommit igång riktigt. Men hoppas det vill vända snart och att febern inte stiger igen :) Just nu ligger Nova och kollar på barnprogram, dricker lite vatten och myser på pappa johannes sida av sängen ;) Även jag tänkte passa på och vila en stund när Nova somnar. Bäst och passa på :) Jag känner mig skit trött idag. - Nej, ni kära läsare nu ska jag faktiskt passa på och mysa med Nova innan hon somnar. Så vi höres i nästa inlägg igen :) Tjenixen!


                                                                      Puss och kram!


29 augusti 2010 - Nova är sjuk :(

2010-08-29 / 18:15:58
Uppdatering:
Nova har sovit nästan hela dagen :( Hon har knappt vakna till för att få blöjan bytt, hon är så svag idag :( Försöker tvinga i henne vatten och välling, men det är svårt. Speciellt när hon sover. Febern vill inte gå ner heller. Jäkla skit, den ligger fortfarande och pendlar mellan 38,5-39 grader. Man är glad bara den vill gå ner lite, men de är ju tyvärr inte mycket. Måste försöka väcka henne snart så hon ska få lite Alvedon och vatten. Hon har inte fått någon Alvedon sen förmiddags eftersom hon sovit sedan vi kom hem från mamma. Jag lider med vår lilla knotte. Hon verkar ha ont i kroppen, för när hon ville ligga i min fam så märkte jag att hon verka ha lite ont. Men det är väll inte så chockerande kanske med tanke på hennes feber. Just nu saknar jag min lilla vilda tjej som brukar härja runt här, står och kryper runt lite övarallt i lägenheten :)

Mamma älskar dig hjärtat, Krya på dig snart :)




Puss och Kram //

29 augusti 2010

2010-08-29 / 14:08:43
Gårdagen va grymt trevlig :) Vid 2- tiden kom Gunnar, Mamma, Mikke , Jennifer och Pontus på middag. Det blev rödvinsmarinerad kött, potatisgratäng, massa sallad, beasås och vitlökssmör och bröd :) Senare blev det såklart födesedagsfika och paketöppning eftersom Gunnar fyllde år, och senare ikväll hade vi ha en liten kräftskiva här hemma :) ♥ Det brukar vi ha vid Gunnar födelsedag, så även i år även om det blev hemma hos oss i år. Och det va mumms kan jag lova er. Som jag skrev i förra inlägget så ÄLSKAR jag kräftor, hihi! :)

Mindre trevligt är att Nova har lyckas blivit sjuk =( Med relativt hög feber och snorig näsa. Jag tycker så synd om henne. Hon är helt matt, och ligger här i sängen brevid mig och kollar på firma fantasiflytt och rör sig inte helt i onödan. Hennes feber har pendla mellan 38,7-39,4. Natten har vart grymt jobbig för mig, för Nova sov inte alls bra och hade 39,4 grader i feber hela natten så hon ha sovit jätte oroligt och varit ledsen rätt ofta. Hon var/är lika varm som en kamin. Så rädd att frysa behöver man inte vara när man ligger brevid henne. Så idag blir det en mysdag hela dagen :) Fortsätter febern såhär ska vi ringa in, för hon äter eller dricker inte så jätte mycket :( Men vi fick en flytande alvedon flaska av mamma så vi får se om det hjälper bättre än supparna gjort. Usch vad jag hatar när dem är sjuka! Man vet  ju ingenting om vad som är felet, eftersom dem inte säger något om det gör ont eller mår dåligt! ;( Men Johannes tog nyss tempen på henne och den har sjunikt lite och ligger på 38,4. Så det är ju bra det iallfall. Det kanske vänder snart och hon blir frisk igen. Men idag är jag inte sådär jätte pigg som ni kanske kan förstå, så det gör mig inge om jag får mysa med Nova hela dagen och inte göra så mycket menas Johannes ska tvätta ^^ Men jag hoppas hon vill bli frisk snart. Speciellt nu när det är sista veckan pappa Johannes är hemma, så vi kan göra något kul i veckan menas vi kan :) Hoppas iallafall på det bästa! Mamma älskar dig tjejen!

27 augusti 2010 - Overklig väntan!

2010-08-27 / 15:07:54
En ovanlig väntan!

Kan knappt fatta att vi har nästan precis en vecka kvar som en hel familj tillsammans. Det är en vecka precis imorgon så åker han iväg från oss. Han åker på lördagen och kommer inte hem fören om två veckor :( Han måste stanna kvar helgen efter. Jag måste faktsikt säga att det känns tyngre än vad det kanske brode göra. Det kommer vara sånt avstånd mellan oss, och som det ser ut nu kommer vi bara hinna ses 2 helger i månaden bara för det verkar vara så mycket jobb och dumma tider som Johannes jobbar på. Det är tungt. Från att vara tillsammans VARJE dag till att knappt träffas alls, sorset. Jag vet att detta kommer bli tufft för både mig och Johannes, inte minst för Nova. Men jag vet att vi alla 3 kommer klara detta bra. Vi får kämpa! Johannes har ju lyckas fått tag i en lägenhet nu så vi kan ju komma och bo där så mycket vi vill. Men vad gör man i Alvesta? Känner inte en kotte där nere, har aldrig ens varit i staden. Vet att det ligger någon mil utan för växsjö mer vet jag inte. Usch! Jag tycker det är skit jobbigt att Johannes ska "lämna" mig och Nova här hemma i denna skit stad. Det värsta av allt är väll att jag inte har så många och träffa om dagarna. Jag har typ INGEN! Det känns tufft och skriva det, men det är ju faktsikt sant. Jag har ju varkligen ingen. Jag har ingen bil eller körkort och kan inte ta mig någonstans. Jag kommer få sitta hemma eller gå runt i Köping och ruttna sönder :O Hur kul låter det?! Ja, Johannes har baxa på mig massor med nudlar och snabbmat nu så han vet att jag kommer äta. Jag är inte den personen så bra på det dära med mat och äta om jag inte blir påtvingad. Jag älskar mat, men jag hatar och laga i ordning det. Och går det inte snabbt ja då skiter jag helt enkelt i och äta. Det är inte direkt en passion jag har och äta. Men nudlar och färdig köttförsås och lite såna saker har vi bunkra upp nu så jag har =) - När vi var och handla tidigare idag så va det en tant som stog och bjöd på mat, som det alltid är på fredag. Inte just samma tant, men att dem bjuder på något! Det va en nyttig pastasallad och den va super god. Nova älskade den också, vi fick ta en egen tallrik åt henne för hon blev så arg när det tog slut på min ;) Så ikväll blir det nyttighetsmiddag här hemma med pasta som är gjort på durumvete, soltorkade tomater, pesto, fetaost, örter och kryddor. Det ska bli super gott! :)


                                   
                                       - Grunden till våran middag till kvällen. Jag längtar tills vi ska äta det lite senare :)
                                     Ja, köpte man 3 Zeta produkter fick man en bok med massa recept i. "Oliv" hette den :)


Imorgon är det äntligen dax för Kräftskriva! Gunnar (mammas karl) fyller år och som varje år så ska vi ha kräft skiva men detta år ska det vara hos oss :) På dagen så ska jag, Nova och Johanes  bjuda dem på middag. Det blir kött, potatisgratäng och beasås och massa sallad såklart ^^ senare så kommer mormor, Acke och Potus på fika och senare på kvällen är det äntligen dax att äta kräftor. Jag har längta hela året. Helt sjukt! Ja, jag älskar verkligen kräftor ;) haha. Men nu ska jag dra!


Herrå, puss och Kram!

26 augusti 2010

2010-08-26 / 19:26:54

Grattis älskade Älskling till nya jobbet =D
Äntligen börjar det vända för oss. Det tråkiga med allt det här är att vi knappt kommer träffas, mer än på helgera (om ens det) :( Men är så glad för dig skull och jag hoppas du kommer trivas. Vi kommer klarar av detta tillsamman! Jag och Nova älskar dig, det vet du! ♥ Han börjar jobba den 6 september, så det är alltså dryga 2 veckor dit och jobbet han fått ligger i Alvesta och det ligger dryga 40 mil här i från :( Men skönt ändå att det är 2 veckor dit, så det inte blev 2 dagar. Nu hinner man förbereda sig lite. Men jag hoppas på att jag och Nova kan flytta ner med så snart som möjligt så han inte missar allt för mycket i Novas liv, och vi inte är ifrån varan allt för mycket. VI KOMMER SAKNA DIG SOM FAN HÄR HEMMA! Klart det kommer vara tufft för oss alla. Men vi ska klara av detta. Vi har klara av mycket svåra stunder i vårat förhållade och är fortfarande tillsammans, så vi kommer klara även detta äve om det kommer vara extremt jobbigt ♥ Vi älskar dig massor!
- JAG VET ATT JAG OCH NOVA KOMMER KLARA VA DETTA FINT, ÄVEN OM DET KÄNNS TUFFT JUST IDAG!



Snart ska vi "lyxa" till det här hemma fira detta med lite pizza sedan blir det mys med familjen hela kväll till någon bra film :) ♥
ÄLSKAR MIN FAMILJ MEST AV ALLT! Johannes och Nova är det bästa som hänt mig!

25 augusti 2010

2010-08-25 / 16:37:37

Idag har familjen varit på en liten shopping runda i Köping :) Lite tråkit att dem där snyggbyxor som jag sökte inte fanns här i stan. Tänk att man måste åka till Västerås, Örebro eller Eskilstuna bara för ha ett par byxor :/ Man blir nästan lite arg på det! Men Nova fick lite nya kläder av både mig och Johannes, och så fick hon ett sett med nya sängkläder i handy Manny. Även vi tog oss råd och köpte lite nya sängkläder som vi lyckades hitta rean och ett överkast. Vi har ju sängen i vardagsrummet, så det ser ju lite trevligare ut om man har det lite snyggt ;) Imorgon ska vi skaffa 1 stor eller två "mindre" kuddar till sängen. Men det får Johannes betala ;) Jag har betala så mycket idag, haha! skämt och sido. Nej nu ska ni få lite bilder på vårat inköpt idag. Ja, och jag vet att det inte blev så mycket tjejkläder. Men det bryr jag mig inte så mycket om!


Detta fick Nova av pappa sin :) Allt detta är från Lindex!

  
Detta fick Nova av mig =) Tröjan på bilden var ett sätt med dem randiga byxorna på.

På bilderna:
*
Blåa sockeplast, 69,50kr från H&M
* Röd/svarta randiga, 89,50kr från Lindex
* 2 stycken pyjamaser
* Handy Manny bäddset, 199kr från jysk
* Tröja och byxor, 99kr från Lindex


Våra sängkläder och överkast =)

Min mamma <3

2010-08-24 / 23:06:00
‎4år: Mamma kan allt! 8år: Mamma kan mkt! 12år: Min mamma kan faktiskt inte allt!14år: Mamma fattar ingenting! 16år: Mamma är hopplös! 18å: Hon där!! hon har gått ut i datum! 25år: Mamma kanske vet lite om detta! 35år: Innan vi bestämmer oss frågar vi mamma! 45år: Undrar vad mamma...tycker om detta? ...... 75år: Jag önskar jag ku...nde fråga mamma om detta! Kopiera detta om du har världens bästa mamma ♥ ♥

Hon är bäst även om hon inte alltid vet allt <3

24 augusti 2010

2010-08-24 / 22:28:10
Jag har haft en trevlig dag tillsammans med familjen och min mormor idag :)
Först va vi till busborgen (ett lekland) och efter det passade vi på och åka och hälsa på min mormor som bor lite utanför Västerås. Så vi satt och fika och pratade tills hon fick för sig att hon ville ut till Hälla och kika runt. Men det blev inge shopping denna gång mera än ett sätt med 3 kastruller för 69kr och ett nytt matsett i rosa till Nova och betterier, men det va det och sedan käkade vi även på IKEA ;) Jag tog kykling, grönsaker, bea och strips. Det va mumms kan jag säga er! Men vi hade jätte trevlig ändå :) Jag hitta ett par skit snygga snyggbyxor som jag ville ha, men det fanns inte i min stolek annars hade jag köpt dem. Men jag ska kolla efter dem imorgon på H&M här i stan så får vi se om dem finns i mindre här. Jag prova en 34 och dem va FÖRSTORA :/ Mindre trevligt! Men men ska somsagt kolla efter dem imorn när jag får mer pengar! Jo, nu ljög jag nästan för er för Nova fick lite kläder av hennes gammel mormor för hon råka kissa ner sina kläder och vi hade glömt extra kläder hemma. Men det va det ända som hon fick idag. Men det va jätte fina kläder, ett par byxor, en body och en stickad längre tröja som du kan ha som både klänning och till byxor :) Jag skulle gärna vilja ha en sådan stickad tröja själv faktsikt. Så ska på jakt nu! haha. Sedan blev klockan lite mycket och vi åkte hem och mormor till sig. Men vi åkte inte hem direkt utan vi åkte och hälsa på mamma, Gunnar och Pontus en sväng och planerade inför helgen. DÅ blir det äntligen kräftskiva för Gunnar fyller år (alltid kräftskiva vid hans födelsedag). Jag har längtat hela året på detta! JAG ÄLSKAR NÄMLIGEN KRÄFTOR! Nu är vi iallafall hemma och Nova somnade på stört. Hon han inte äns säga hej till sina älskade katter, vissa fattar då hur trött hon var :) Men men nu ska jag passa på och sitta här i några minuter, sedan tvätta av mig sminket och sedan blir det soooova =) Är så trött idag! Men man har ju varit igång hela dagen så det är väll förståligt.

Bilder från busborgen :)

    


23 augusti 2010

2010-08-23 / 00:40:26
God kväll kära läsare!

Tänkte bara säga att ni mer än gärna kan lägga till mig på http://bloglovin.se/ för härdan efter ska jag sluta lägga upp en bild och en uppdatering varje gång jag skrivet ett inlägg här på bloggen till bilddagboken. Så för er som är intresserade av mitt liv så är det är bra tips och hålla kollen via den sidan :) Det kommer synas varje gång jag uppdaterar min blogg med ett nytt inlägg. Bara ett bra tips för er som skyller på att ni glömmer och läsa den ;) Nu finns det inga ursäkter längre!!

Sedan till det jag igentligen skulle skriva om i detta inlägg. Hur gör man så läsare kan ställa frågor till en? Har sett att det är flera som har från bloglovin (eller har jag fel?) och att man kan ställa en fråga till mig. Sedan undrar jag även hur man gör för att se hur många som besöker ens blogg? JAG är skit sämst på sånt, och skulle få hjälp av en förut, men det har inte blivit av änu. Finns det någon som kan hjälpa mig? :) Om det är någon som vet vad jag menar såklart?! Säg gärna till :)

22 augusti 2010

2010-08-22 / 11:48:22

Helgen som varit! Usch va jag är sämst på att uppdatera min blogg känner jag. Men jag ska bli bättre på det om det nu kommer finnas någon som ens är intresserad av mitt liv?? :/

Fredag: I fredags så va vi först tidigare på dagen över till Johannes farmor på en liten fika. Men sedan vid halv 2 åkte vi hem för Nova va mega trött. Men väl hemma så blev hon helt plötsligt en liten piggelin igen :O Så då åkte hela familjen till västerås en sväng istället. Det blev lite shopping, och jag köpte äntligen mig en ny mobil. Det blev en Sony eriksson Hazel. Den "nya" miljötelefonen. Dock blev jag missnöjd rätt fort då kameran inte va alls var den jag räkna med, även om dem på media market sa att den va likvärdig och bra som en annan mobil jag kolla på. Vilket inte stämda alls! Men vi ska ringa in på måndag ja, det blir ju imorgon såklart. Va dum jag är ;) Men dem inte hade öppet för såna saker i helgen när vi försökte så. Det blev även en film som Nova inte kunde släppa. Musses klubbhus verkar vara hennes absoluta favorit JUST NU. Hon ska ha allt hon ser som är i musse pigg ;) är det inte kläder eller leksaker så är det filmer. Först tog Nova en film inne på Elgiganten, men det kostade 99kr och dem programen går dagligen på tv:n så det kändes bara onödigt, så hon hade typ världens damp där inne för hon inte fick just den filmen hon valt ut själv. Men sedan lugnade det ner sig tills vi kom till media market, då hon fick en annan film i musses klubbhus. Då va det happy face igen kan jag lova er! haha. Tänkte visa Novas nya kläder och filmen, samt telefonen längre ner :) 

   

När vi åkte hem från Västerås så åkte vi även förbi min bror Mikke och Jennifer :) Vi satt där hela kvällen och hade det allmänt trevligt. Det va fest här hemma så vi dröjde ut på tiden lite med att åka hem för jag orkade verkligen inte bli arg över att Nova aldrig får sova. Så hon fick sova hos dem tills vi åkte hem och hon sov hela vägen hem också, tills vi kom hem dårå :( Men vi försökta lugna ner henne och sedan somnade vi om alla 3 i våran säng :) Men natten va extremt orolig för hon vaknade nästan hela tiden. Så är glad att hon sov mellan oss. Men det är väll så när man har grannar som inte tar hänsyn till andra i huset. SÅ IRRITEANDE! Men det verkar inte bara vara VI som stör oss på dem som måste ha fest hela tiden. Folk i andra husen tvärs över verkar med störa sig på att det ska vara festar HELA TIDEN. Men hoppas vädarna gör något snart. För alls skull. Men men nu ska det inte gnällas mer om det haha ;)

                                                   


Lördagen: På lördagen så åkte vi över till Eskilstuna en sväng för Nova behövde lite nya kläder till hösen och jag orkade inte sitta inne heller för den delen. För det känns som det är det ända vi gör (även om det inte stämmer kanske) :( Men det fanns typ ingenting. Blev lite besviken! Vi va först in på babyproffsen och då lyckades jag hitta ett par byxor från lundmyr of sweden för bara 99kr, :O dagen före alltså på fredagen hittade jag en body från lundmyr med texten "sötnos" på för 99kr. Det är ju KAPPRIS!! Om jag får säga mitt såklart. Jag tog såklart byxorna utan att ens blinka. Dock va dem extreeemt stora på Nova även om dem va i stolek 70 =( Men jag vet inte hur jag ska göra, om jag kanske ska sy in dem lite i midjan för det va där va dem jätte stora för henne. Eller om jag ska vänta med det. Längden är ju bara bra om dem fortfarande är stora, då har hon något att växa i. Men midjan? Aja, det återstår och ser! Vidare till tuna park och där hittade vi inte alls så mycket. Hittade ett par skit snygga leggins (som jag själv skulle kunna ha) och en jätte söt klänning/tunika till Nova inne på Kapphal, och sedan fick Nova tag i en body med en katt på och jag hittade ett par strumbyxor för 15kr inne på cubus (till Nova). Ja, tillbaka till katter. Nova har blivit HELT galen i katter, det är det ända hon säger om dagarna typ ;) "maaau" säger hon, och så pekar hon på allt som har med katter och göra ;) Hon är ju bara för söt! Men iallafall, så gick vi runt inne på tuna park och kolla med det fanns typ inge mer än det vi redan köpt. Så vi åkte hem igen. Och senare på kvällen kom Mikke och Jennifer över och kolla på film och käka lite godis =) Vi hade jätte trvligt och dem stannade rätt länge, tror Johannes sjutsade hem dem vid halv 2 inatt och när Johannes kom hem så gick vi och la oss på en gång. Är ju inte van och gå och lägga mig så sent + att Nova vaknade några gånger i natt så idag är man lite trött (A) Men det är alltid trevligt med besök så det kan man ta ;)

   

Ja idag söndag så verkar det va rätt stadigt och fint väder ute. Det va ju inte igår det va det. Vad dagen har och erbjuda återstår och ser =) Jag orkar knappt göra något, så det blir nog bara ut och leka i lekpaken när Nova har vakna. Det är ju ändå söndag och det finns inte så mycket man kan göra i denna stad en tråkig söndag som denna. Men men! Vi får se helt enkelt. Vi är ju kända i våran familj för våran spontanhet ;)


P.S ni får ta texten för vad den är. JAG är inte kungen på att skriva!

Puss och Kram

18 augusti 2010

2010-08-18 / 11:51:14

Nu kommer det lite tex om dem senaste dagarna!

Söndag: I söndags va hela familjen på dop. Det va min kusins andra barn som döptes och det va jätte fin, ja det lilla man såg iallafall. Det va fullt med vuxna överallt så man såg knappt ingenting. Men Nova fick en liten tjejkompis. Det va en familj med ett litet barn på typ 2-3 år som satt framför oss och sa under hela dopet "åh min nya lilla kompis" "mamma, jag har fått en ny kompis" haha super söt liten tjej :) Nova hon va helt facinerad av taket i kyrkan hon ;) Hon brydde sig mer om lamorna och dekorationen i taket och den där lilla tjejen än av själva dopet ;) haha!

Måndags: I måndags åkte vi till Stockholm hela familjen. Johannes skulle på en arbetsinterljuv och menas Johannes va på interjuven, så träffade jag och Nova Tatti och hennes söta och charmiga Romeo. Ja det tog ett tag innan vi hitta varann ;) Jag fattade inte ens vart jag var! haha. Men när vi väl hitta varann så gick vi in på Åhlens och kollade runt och då hittade jag detta till Nova =) Det blev lacklegging, tatto leggins och en snygg klänning med mörka roser på =) Sedan kom hennes kompis, och då gick vi och fikade på något fik i närheten av där vi var. Det blev inte så mycket prat som man kanske önska, men jag va så jäkla blyg =( Som jag alltid är när jag ska träffar nya folk. Det blev så efter jag fick Nova. Men men, jag tycker det va trevlig ändå även om det inte blev som man tänkt det. Men man får väll träffas igen om vi ska till Stockholm fler gånger ;)

Efter vi hade sagt hej då så överaska Johannes mig och Nova med en övernattning på hotell =) Det låg typ mitt i centrala Stockholm (vasagatan). Det var som en liten försenad 3års present sa han! Jag blev såklart jätte glad eftersom jag aldrig sovit på hotel och sedan att det va just Johannes som kom på det utan att jag behövde säga något. Vi har haft super mysigt. Skulle lätt göra om det snart igen! TACK ÄLSKLING, Du är bara för underbar! Älskar dig massor ♥ Jag fick såklart nytt smink av älsklingen <3 Ja, jag hade ju inge med mig och ville gärna ha lite på mig lite så jag inte såg ut som 7 svåra år, och lite till när man är i storstaden ;) Fick en foundation, mascara och puder, sedan blev det lite mer inhandlat typ som tandborste deo och sånt där som hör till ;) På kvällen gick vi runt slottet och i gamla stan. Det va verkligen super mysigt. Det va mörkt med ändå så va det fortfarande varmt ute. Det va underbart! :)

Tisdagen: På tisdagen va det inte lika trevligt väder, Vi checka ut från hotellet vid 11 och sedan vi gick på stan och strosa runt. Vi skulle igentligen åkt över till djurgården och göra något kul där. Men det blev inte av, eftersom vädret inte va så jätte fint och vi visste inte riktigt vad man kunde göra där ute en regnig dag. Men vid tre beslöt vi oss för att packa oss hemåt. Ja, det va ju en resa det också. Jag hade skrivit in en adress som skulle leda oss raka vägen till Danmark :O Adressen slutade på en färja, och ja. Hade vi inte kommit på det i tid vet jag inte hur resan skulle slutat haha! Men lite kul va det. Nova fick ju se en stor färja mitt i spöregnet =P Men vafan! När vi väl skrivit in adress va det hemsk väder ute :/ Vi fick åka 60 hela vägen hem på motorvägen. Det verkligen hävde ner. Jag va livrädd i baksätet. Det blev såklart ett stop på humelstas godisbutik :) Det är ju nästan ett MÅSTE hahaha! Och så fortsatte mardömsresan hemmåt. Men vi kom hem oskadda och trötta tillslut iallafall. SKÖNT!

Idag onsdag: Ska vi träffa Ulrika, David och deras nyfödda lilla Alva som föddes förra veckan :)

P.S: Orkar inte rätta till massa stavfel, om det nu finns några!
NU kommer det massor av bilder från Stockholm :)

    

    

   

   

   

12 augusti 2010 - 3års dagen =)

2010-08-12 / 10:14:06

Idag har jag och Johannes varit tillsammans i 3år.
Och vi har även varit förlovade i ett helt år

Jag älskar dig igår, idag och alla andra dagar jag får vara tillsammans med dig Jag hoppas det alltid kommer vara du och jag. Du och Nova är verkligen allt för mig. Det finns inget annat för mig! :) 

Ett grattis kanske? :)



11 augusti 2010

2010-08-11 / 23:55:18

En busig liten tjej vill inte sova ikväll!

Jag:
Nova, mamma är trött nu.
Nova: Neehe!! (ett flin)
Jag: Joo mamma är visst trött, ska vi sova nu?
Nova: Neej!! (och skakar på huvudet)

Va! :O vilken Jäkla busunge man har asså! ;) Kommer man få sova inatt eller? haha! ♥

Nova sa precis nyss ett nytt ord: Hunden!

Vart hon nu fått det ifrån?! Vi har ju ingen hund och ingen i närheten heller. Ja, den ända som har hund i släkten är min mormor visseligen. Men det va länge sedan hon träffa hennes hundar =P (Hon har två stycken) Men det är bäst och notera det nu med samma då jag alltid glömmer säga till och skriva vad Nova lärt sig ;) haha!

Nej det är väll bäst man loggar ut då och försöka få Nova och sova, eftersom Johannes somnar själv! Så det slutar som vanligt att det blir JAG som för ta hand om allt. Klagar inte, men ibland hade det varit skönt och bara slappna av en kväll utan att behöva stressa med allt man gör. Ja just nu lutar det åt att Nova får sova i våran säng. Jag orka verkligen inte böka med henne nu när hon precis blev lungn och jag är så trött att jag knappt orkar resa mig upp för att byta kläder inför natten! LAT JAG VET! haha. Men ibland ska och få man vara det också. Speciellt om man sliter som jag gör ^^ haha! Skojar med er nu ;) - Eller ja, jag behövde tydeligen inte göra så mycket åt Nova, hon somnade innan jag hann logga ut. Så nu får hon sova i våran säng ändå även om jag tänkte bära in henne till sin säng! Som sagt orkar inte krånga med henne just nu!




God natt med er! :)

10 augusti 2010

2010-08-11 / 13:27:49
Nu kommer det lite bilder på hur vardaagsrummet blev :)
Det blev inte perfekt, men för Novas skull så blev det inte allt för dåligt. Men det kunde ju blivit värre. Lite skit ska bort, en vikvägg/skärmvägg ska inföskaffas och sedan så ska vi kanske skaffa en minde säng. Vi få se hur det löse sig. Men just nu lever vi såhär iallafall. Bättre går det inte och få heller för den delen! =P Som jag sa innan så kunde det blivit mycket värre, det blev faktsikt bättre än förväntat! Så är rätt nöjd ändå.


Här får ni två bilder på hur det blev:




Orkar inte städa för att ta någa få bilder, så ni få ta det för vad det är ;) Så tjingeling!

11 augusti 2010

2010-08-11 / 11:51:06

Imorgon har jag och Johannes varit tillsammans i 3år.
Och vi har även varit förlovade i ett helt år

Så jag satte in en liten hälsning till min underbara man tills imorgon! ÄLSKA DIG OCH NOVA MEST AV ALLT <3




http://www.magazin24.se/grattis/2010/08/09/nagra-att-fira-vecka-32 

10 augusti 2010

2010-08-10 / 16:35:57
Nova hittade visst mina kakor! =/
Nova är lite ego av sig, och ska ha allt hon inte får äta. - Nova sitter på golvet och busar, helt plötsligt blir det tyst och jag tittar på henne. Vet ni vad hon fått tag på, jo MINA kakor. Och när jag frågar vad hon gör. Vet ni vad skitungen gör då? Jo, hon slickar på alla kakor och sitter och skrattar åt mig =O asså vafasen. Ungar dem kan hitta på all bus dem =P Ursäkta men jag kunde faktsikt inte hålla mig för skratt och va bara tvungen och ta en bild på henne ;) Jäkla busunge ♥ Man kan ju knappt bli arg när dem gör nå sånt där och ser då där söt ut =)

 Men nu får man hoppas hon inte får ont i magen bara :/ ♥

9 augusti 2010

2010-08-09 / 15:32:43

Nu kommer det en bild på Novas "nya" rum :)
Det blev jätte mysigt. Nu ska det bara upp med nya gardiner och lite annat så :)




Idag har Nova fått ett regnställ med byxa och jacka. Hon fick ju lite pengar när hon fyllde av Johannes morbror och hans familj, och idag så vi till en affär och så hitta jag/vi ett regnställ åt henne för bara 198kr =O Jag tyckte det va jätte billigt för ett så pass snyggt regnsätt med byxa och Jacka tillsammans, så vi slog till direkt =) Det är visseligen stl 80 på den, men det är bara vika två-tre sedan passar den kalas :) Det fanns inte mindre heller, och jag orka inte hålla på leta i flera veckor till och så finns det inte i hennes stolek iallafall. Ville inte chansa då det va sista stoleken med så :) Hon växer väll till sig!


Novas snygga regnställ :) Den är vit, rosa och mörkblå!

Nu ligger hela familjen i våran säng och myser. Nova ligger och tittar på handy manny och leker med några leksaker och verkar jätte trött.. Jag själv är typ jätte trött =O Har varit det sedan jag vakna imorse. Men det beror väll på vädret. Här har det regna precis hela dagen och det är kallt, men ändå kvaft ute. USCH, det skit tråkit! Men över te nå annat ;) jag hoppas Nova somnar snart, så man själv kan få gå och sova några minuter. Det känns som jag behöver det ;) Nej nu skiter jag i detta och lägger mig och myser med Nova istället. Det finns inte så mycket och göra ialllafall än att kolla på allt man brukar kolla på. Alltså bilddagboken, facbook och bloggen ;) haha! Hoppas ni får en bra dag :) Puss och Kram!

8 augusti 2010

2010-08-08 / 17:00:24
Nu ser våran lägehet ut som 7 svåra år och lite till. Jag och Johannes har flytta ut i vardagsrumet, och Nova har äntligen fått ett eget rum :) Men vi ska skaffa en mindre säng ut hit och en skärmvägg så det ser "lite" trevligare ut. Jag orkade verkligen inte ha alla Novas leksaker överallt i hela lägenheten. Så vi ska prova så här, annars dår vi hitta en annan lösning. Men mest av allt vill jag ha en större lägenhet så vi med får ett rum och Nova får ett HELT eget. Men det är bara leta och hålla utkik :) Det kommer lite bilder på Novas rum sedan. Det ska bara bli lite mer ordning där inne, men jag tar en liten paus efter 3 timmars arbete med båda rummen :) Idag luter det åt att det blir en pizza och bara mys i soffan med min fina familj. Jag va eller är fortfarande jätte sugen schnitzel, strips och örtsmör. Men asså jag orkar verkligen INTE laga mat idag, och Johannes va inte heller så sugen påt =P Så idag verkar det luta åt skitmat ;) Men ibland ska man få synda tycker jag, hihi! =)


Nu ska jag mysa med Nova i sängen, och hon ska få välja gardiner och nå mer mysigt till hennes "nya rum" =)


Puss och kram



6 augusti 2010

2010-08-06 / 23:11:19
- Nu är det bara 13 timmar kvar nästan på exakten :) HELT SJUKT!!
och jag måste nästan erkänna att jag är nervös inför morgon dagen =O Brukar sälla bli det, men idag är jag det!

6 augusti 2010

2010-08-06 / 12:27:51

Nova va med i bärgslagsbladet idag, 2 gånger ;)
Hennes gammelfarmor satt in en, och sedan hennes farmor och farfar satt in ett =)

5 augusti 2010

2010-08-05 / 23:42:46
Slänger in ett snabbt och kort inlägg ;) Ikväll har vi haft mamma, Gunnar, Pontus, Mikke och Jennifer på besök. Nu har Nova äntligen somna. Så nu blir det lite nudlar, mysa med älsling, kolla på klart sex and the city (tv) och sedan blir det sängen för min del, för imorgon är det fullt upp hela dagen känns det som :) God natt på er alla där ute :) ♥


5 augusti 2010

2010-08-05 / 12:08:08

YES! Inatt sova Nova hela natten. Från klockan 21.00-06.30, då fick hon lite mat, sedan somna hon som igen i våran säng på typ två sekunder och vaknade igen klockan 09.15. Jag fixade hennes nattslinga igår som hon har vi hennes säng så hon ska sova bättre. Och ja, det fungerade. Jag har länge fundera på om Nova är mörkrädd för när vi har lampan tänd inne i sovrummet när hon ska somna, så går det jätte bra och hon somnar nästan på engång (inte alltid såklart, men 8 gånger av 10) och sover inte oroligt alls. Men såfort vi ska gå och lägga oss och ska släcka lampan eftersom den lyser upp hela sovrummet, så börjar hon nästan på engång vända och vrida sig i sängen och små grny. Men sedan blir hon lugn om tex om vi sätter oss vid henne säng och håller henne i handen, smeker henne i håret eller sjunger för henne, eller om vi låter henne ligga i våran säng (som nästan aldrig händer). Nu dem senaste 3 veckorna har hon varit lite extra orolig när hon sover och vakna flera gånger per natt och vill gärna krama om flaskan med mat. Men så igår när jag jag låg och vila en stund på dagen så slog det upp ett ljus för mig. Och kom på att hon kanske vill sova med nån lampa tänd eller sådär. Så igår kväll innan vi la henne så lagade jag hennes ljusslinga som hon och katterna hade lekt "sönder", och inatt hon har sovit kalas bra (Y) =)

                                 

Jag har fundera på om man ska ta och köpa den där nattlampan som finns på bilden till Nova när pengarna kommer denna månad. För den verkar ju jätte mysig och så kan hon ha den i sängen när hon blir "rädd". Vi hade en nalle förut som vi fick när Nova föddes, den lös i olika mysiga färger. Men den gick sönder efter typ 1 månad :( skit tråkit! För den va verkligen kalas, och Nova älskade den :( Men eftersom den inte va köpt här och vi inte hade nå kvitto kunde vi inte åka och byta den.

4 augusti 2010

2010-08-04 / 18:55:36
Novas "dumma" svar till mig idag! x)

Jag:
Nova, du börjar äntligen bli knubbig i ansiktet *me happy*.
Nova: NEEJ! Sedan börjar hon gråta..

Va, vad är det för jävla sätt och säga så? =O Vi som verkligen kämpar så med din vikt, och så säger du så, din lilla skitunge! x) INTE HELT OKEJ, om jag får säga mitt! ;) Mammas sötnos då! ♥ Ursäkta, jag kunde verkligen inte låta bli och börja skratta lite där när hon sa så! HAHA. Lite kul va det faktsikt, även om hon kanske inte förstog vad jag menade ^^


4 augusti 2010

2010-08-04 / 11:00:43
Nu är det bara 3 dagar kvar tills våran älskling blir 1 helt finger. Vart har tiden tagit vägen? Jag menar jag tyckte det va nyss man sluta skola, och födde ut världens sötaste bebis på västrås BB. Men nu är Nova snart 1år och jag tycker faktsikt det gått otroligt fort, nästan för fort. Men jag njuter, njuter av varje minut jag får tillbringa min tid med min älskade tös.

Idag händer det nog inte så mycket vad jag vet om iallafall. Jag fick sova till klockan 10 idag. Och nu tänker ni "gud så skönt". hum, jaa det beror ju på hur man ser det ;) Nova vaknade 4 gånger i natt. Första gången var innan i gick och la oss (tack och lov för det) lite innan 1, så hon var vaken i nästan en timma, sedan vaknade hon vid 3, halv 5 och 5 igen. Så även om jag fick sova till 10 idag så känner jag mig inte ett dugg utvilad =O Jag är verkligen SVIN TRÖTT! Men som vanligt så får jag passa på och sova 1-2 timmar menas Nova sover där mellan 2-4 eller 3-5 ;) Alltid lika skönt och sova "middag" tycker jag =) Det blir som nya krafter. hihi! Nu tänkte jag göra en liten lista om Novas utvekling + lite mer för er som är intresserade!



Vad har Nova lärt sig under sina 12 månader?
oj, jaa det är väll att börja le redan efter 2 veckor, Vrida på sig från mage till rygg, Skratta, sitta, krypa, säga mamma och pappa, Sätta sig upp själv, Ställa sig mot möbler, ställe sig upp i sängen, säger till när hon inte vill ha något mer mat eller drickbart då säger hon neej och vrider på huvudet fram och tillbaka, försöker prata, peka på saker och vill gärna veta vad det är för något, greppa saker, använda pincettgreppet, härmar ljud, Klappa händer, tittar på mer teve, säga massa ord, tex: Mamma, pappa, nej, hej, hej då, Ja, aj aj, mau (katt), lampa (amp) och pekar på lampan, Där, tutte (säket något jag glömt?), pekar på det hon vill ha, Leka indian, Pussas, klappa kinden, har gått 2-6 steg själv sedan sätter hon sig + massa mer.

Hur många tänder har hon fått?
2 stycken :)

Hur sover hon om nätterna?
hon har aldrig haft problem med sömnen och sova på nätterna fören nu. Nu har hon vakna på natten och varit ortoligt orolig, och så har hon fått mat och så har hon somna med flaskan i munne så man får gå upp och ta ur den sedan.

Har hennes ögon/hårfärg ändrats sen han var en liten bebis?

Jaa det har det. När hon föddes fram till 3-4 månader va hon väldigt mörk i håret och mörka ögon. Idag när hon gyllenblond i håret och isblå ögon.

Är hon mammig eller pappig?
nu har det varit mycket mamma, men annars har det inte varit så stor skilnad på vem hon "valt"

Vilken storlek har hon på sina kläder?
stl 68 fortfarande

Har hon badat ute?

yes det har hon gjort.

Vad gillar hon att äta bäst?
lagange och köttfärsås är en favorit.

Vad gillar hon inte att äta?

rödspätta x)

Vilka går hon bäst ihop med förutom mamma/pappa?
näst intill alla.

Har hon någon gång sovit borta utan er?
Jaa hon har sovit borta 4 gånger, och alla gånger har det varit hemma hos hennes mormor och plastmorfar.

Har hon rest någonstans under dom här månaderna?
Inga längre sträckor men.  

Vad gillar hon bäst att leka med?
katternas svansar och kattleksaker =O

Har hon bott på samma ställe jämt?

förutom inne i magen så ja! Men vi letar större, men det är väldigt svårt. Verkar vara 3 rums torka just nu. Vi ska köpa lägenhet!!

Sist men inte minst.. Vad hoppas du att han lärt sig tills hon blir 2 år?
Går helt själv, Prata bättre och fler nya ord :)


Listan gjord av - Haliesmamma.se

3 augusti 2009

2010-08-03 / 23:33:40
Hade men varit rik, hade jag nog köpt nya kläder.....

Hade jag pengar hade jag gärna köpt lite nya kläder till hösten. Men nu går dem pengarna som är över till Novis kalas som är på lördag ♥ Vilket jag tycker är mycket viktigare än att jag ska ha nya kläder x) Nova är den som alltid kommer först vad det än gäller. Hon är den som ska ha dem bästa sakerna och dem finaste kläderna även om jag hade varit fattig. Jag vet att alla inte tänker som mig, men jag gör det och jag är stol över att jag ALLTID sätter mitt barn i första hand, än att köpa helt onödiga saker till mig själv. JAG är STOLT över den personen jag är idag. JAG är även STOLT över att jag är en sådan bra mamma som jag är. Ja, jag tycker faktiskt jag är en super bra mamma, inte den bästa för det kan INGEN vara, hur mycket man än vill säga att man är det. Men jag är den jag är och det finns inte två av mig och det är det som gör mig till en bra mamma. Jag tänker och prioriterar alltid det som jag tycker är bäst för mig, och min familj. JAG är STOLT över att jag kan ge mitt barn en trygg vardag och MYCKET kärlek. Något jag är otroligt glad över är att jag kan få vara hemma med min älskade dotter ända fram tills hon nästan är 1½ år. Jag vet att många inte kan det. Vilket jag tycker är otroligt synd. Men jag är glad att jag får den chansen. Det kan ju vara den sista man får. Kan man så ta vara på den lilla tiden man har. Jag gör det! Och jag njuter varje sekund jag får vara tillsammans med Nova. För hon är verkligen MITT ALLT, mitt liv och min framtid ♥

Nog snackat om det!
Nu när näst intill allt klart med Novas kalas. Tårtan är beställt, presenter är inhandlade, lokalnyckarna finns nu här hemma. Det ända som är kvar är att fixa lokalen, men det gör vi på fredag. Hämna tårtan på lördagen. Och bara njuta av sista veckan som Nova är en "liten" bebis. hihi! Men hon kommer ALLTID vara min lilla bebis. Även när hon växer upp! ♥


Puss och kram

3 augusti 2009

2010-08-03 / 11:06:27
http://www.blocket.se/vi/28744731.htm

Jag har en helt oanvänd bröstpump till salu! Orginalkarton med alla delar i. Öppnad ändast för att titta vad det fanns i.
Hör gärna av er om ni är intresserade =)

MVH

3 augusti 2009

2010-08-03 / 00:15:48
Jag sitter och läser förlossning och BBjournalen och är helt gråtfärdig ♥. Att en sådan "dålig" början har blivit ett sådan fantastisk fortsättning på livet. Snart är våran prinsessa ett helt 1år och jag nästan inte fatta det. Jag minns allt som det vore igår. Det känns som det va nyss vår älskade Nova kom till oss. Tänkt att det gått så otroligt fort. Men det är väll som man säger: "Tiden går fort när man har roligt". Det kanske ligger något i det. För hur ledsen man än är, så finns det alltid en liten själ här hemma som kommer fram, ställer sig brevid än eller sätter sig i knät på en och bara ler och skrattar mot en. Kan ni fatta det? Vem kan inte hålla tillbaka tårtarna när en av dem underbaraste personerna i livet kommer och gör något sånt? Man kan inte göra annat än le tillbaka. Vi älskar dig mer och mer för varje dag som går. Du är vårat allt, du är vårat liv och vi skulle aldrig välja bort dig för någonting i denna värld. Du är mamma och pappas allt, och vi älskar dig oerhört mycket ♥ När du är ledsen är vi här för att trösta, när du är glad är vi här för att skratta med dig, när du är rädd är vi till för att ge dig trygghet. Vad dina känslor än bär så kommer vi alltid finnas för dig. Du kommer alltid att ha våran kärlek hos dig vad som än händer i ditt liv. Nu vaknade en ledsen tjej, så nu måste jag rusa och ta hand om våran skönhet ♥


GOD NATT på er!