29 november 2010 - jag är med och tävlar! :)

2010-11-29 / 12:21:26









Jag tävlar hos  http://mammah.webblogg.se/2010/november/5-tavling-i-samarbete-med-namnnappen.html#comment (tvungen och göra såhär, då länken inte funka!!)
om ett valfritt paket med nappar från Namnnappen.se


26 november 2010 - Jag är med och tävlar! =)

2010-11-26 / 13:12:43



JAG TÄVLAR!



Jag är med och tävlar om namnnappar från http://www.namnnappen.se/ på Caroline´s blogg.
Vad med å tävla du med :)







Jag är med å tävlar om ett kit från Libero på Caroline´s blogg.
Vad med å tävla du med.




25 november 2010 - Jag är nervös!

2010-11-26 / 00:02:13

Vet ni vad, jag är otroligt nervös inför helgen! =O
Jag har insett att detta är verkligen sista helgen som vi "bor" i Köping. Ja, det har jag väll igentligen insett för länge sedan. Men nu GÄLLER det. Efter söndagen ska jag och min lilla familj skapa ett nytt liv tillsammans från allt och alla. Jag tycker det ska bli spännande, ja men faktiskt. Det va lite jobbigt i början, men nu är jag på G igen =) Inte mer nu när man börjar få lite vänner här nere, och är heller inte sen på att få flera vänner för den delen heller. SÅ bor ni nära Alvesta/Växjö, så kommenterar här på bloggen då =D Jag älskar och träffa nya människor, och mer om dem även har barn (inte ett måste) och samma intressen som en själv. Visst, ända nakdelen med mig är att jag kan vara lite blyg i början. Det är inte alltid, men ofta, men vem kan inte vara det? ;) Det tråkiga med det hela är väll att vi inte kommer träffa alla hemma i Köping lika ofta. Men man får göra det bästa av situationen. Det kommer gå bra det här. Det känner jag på mig. Allt blir nog lättare med tiden tror jag med, och man får ta dagen som det kommer och leva livet ;) "Lev livet varje dag som om det vorde din sista"


- Jag kan inte säga annat än att jag älskar min familj mest av allt, och jag gör verkligen vad som helst (nästan) för dem två. Dem är mitt allt, och mitt liv ♥ ÄLSKAR ER Johannes och Nova ♥





Puss och Kram //

25 november 2010 - Mer pengar i kassan!

2010-11-25 / 10:08:09
Här hemma har vi varit vakna att tag. Vi har lekt och busat hela morgonen. Nu sitter jag och andas ute lite menas Nova leker i sitt rum... Hoppas jag! Det är sådär tyst som ungarna brukar vara när dem hitta på hyss... VÄNTA SKA GÅ OCH KOLLA!

Tillbaka.. Det var inget speciellt hon satt på golvet och lekte så fint =)

Skulle även behöva städa idag, men jag orkar inte igentligen men jag måste då vi inte ska vara hemma i helgen. Imorgon drar vi till Köping igen! :) Nu är det verkligen sista helgen vi åker hem som boende där. På söndag går flyttlasset och då är det på riktigt, och från och med måndag står vi skrivna på denna adress här i Alvesta. Då är det mycket som ska göras. Det är ringa kommunen och be om hjälp om anökan till dagis, ringa bvc, familjeläkare o.s.v! :)

Idag blir vi RIKA =D Känns otroligt skönt och veta att man inte behöver snåla på pengarna denna månad för att överleva. Mer pengar i kassan för ULLARED, mat och sparande. ÄNTLIGEN kan jag spara en del av mina pengar nu igen och ändå inte behöva snåla på alla övriga pengarna som vi har. Mina mamma-pengar tar ju slut här i januari, så jag vill kunna ha några tusen kvar så jag kan köpa något utan att Johannes betalar det. MEN jag ska försöka snylta åt mig en vinterjacka av Johannes idag då han har mer pengar än mig, kan ju säga som en julklapp, eller något! ;) hehe!

- Emma som ska hyra våran lägehet tar över den redan på söndag när vi har flytta ut. Hon skulle igentligen hyrt den från och med den 1/1-2011, men hon har fått massa mögelskada i hennes lägehet så hon och hennes hundarna har fått stora problem av det. Tur att hon upptäckte detta i tid. Stackars hundar säger jag bara :( Dem har fått stora hudproblem av detta skit, och hyresvärlden gör inte ett skit åt det, IDIOT JÄVEL! Det ända hon får är en gratis hyra och har fått illstånd att flytta tidigare. man blir så jävla förbannad på såna idioter! Men så klart hon får ta lägenheten nu än den 1 jan. Blir ju bara bättre för oss Alla.. Hon och förhoppningsvis hundarna kan bli friska och vi slipper massa onödiga kostnader, toppen! :)



Puss och Kram //

22 november 2010

2010-11-22 / 00:43:56


.... Så ledsen och besviken man blir hela tiden :/




Puss och Kram //

20 november 2010 - Hem mot Köping! ;)

2010-11-20 / 00:09:30

Det blev som jag ville ;) Vi åkte till Köping ändå. Johannes kännde lite som jag att det aldrig skulle gå och packa ner allt på en dag. Så vi åkte från snöstormen till Köping. Kan säga att det tog oss ungefär 6 timmar att åka idag. Vi fick åka 40-50km/tim från Alvesta till Vernamo (runt 6 mil) och sedan 80kr/tim resten av vägen fram till örebro då kunde man blåsa på lite. Men fy vilken jobbig resa, och stackars Johannes var helt slut sista 40 minuterna. Trodde seriöst att han skulle somna flera gånger, såklart har man ju kontroll på kroppen och en gapande tjej brevid så det skulle aldrig ske. Vi var hemma runt halv 10 här i Köping. Annars gick resan jätte bra, Nova var rätt så lugn denna resa. Llart hon grinade till lite då och då men somnade om rätt fort efter det. När vi kom till Köping överaskade vi mamma, Gunnar och pontus ;) Dem har ju flytta in mot stan (änteligen), så dem bor nära oss så jag var tvungen och se lägenheten ;) Det blev bara hej, kolla runt sedan hej då, nästintill. Men ojojoj så paffa dem blev när vi stog utanför dörren, haha skit kul! =) Nu ligger Johannes och snarkar menas jag och Nova ligger här i sängen och myser. Nova vill dock inte att pappa heller ska sova för hon vill mysa med honom också.. Men han måste ju sova, han har ju varit upp sedan halv 5 i morse.. Nej nu ska jag fortsätta mysa med Nova och så ska jag kolla på något på webben sedan blir det soooova, om jag inte hinner somna före vill säga ;) hahahah x) 

GOD NATT och SOV GOTT kära läsare! =)




Puss och Kram //

19 november 2010 - Hur ska vi hinna med allt? =S

2010-11-19 / 11:49:29
OJOJOJ! HUR SKA VI HINNA MED??
Jag hade vela åkt till Köping idag och vara där över helgen! Synd bara att det ska kosta så inihelvete mycket och åka fram och tillbaka. Det kostar runt 700kr och åka fram och tillbaka, så det blir det 2x. Mycket för bara lite bensin igentligen :/ Det hade varit skönt och tagit denna helg till att packa ner det sista så vi slapp ta ALLT nästa helg. Det känns för lite med 2dagar eller igentligen är det bara 1, för på fredagen kommer vi hem vid 8 på kvällen så då blir det inget, och söndagen så kommer lasbilen tidigt och då ska allt vara klart, så det är ju bara en dag som vi har att packa ner ett helt hem, hur ska vi hinna med allt? :S Fattar inte, jag känner mig helt förtvivlad. Inte nog med att vi ska packa ner allt så ska vi även bära upp lite på vinden som vi ska ha kvar men inte kan ha med oss och sedan ska vi även kasta massa skit på tippen :P. Just nu känner jag bara att vi KASTA ALLT och köper nytt. Men det går ju inte. Då kommer man bli ruinerad  Men det är bara en känsla jag har just nu! Jag orkar lixom inte. Känns som tiden inte finns till hälften ens =O

- MEN ska be mamma och mormor om hjälp, och se om dem är villiga och städa ur lägenheten sedan ;) Det finns ju som sagt inte tid till att packa, så städningen finns det verkligen inte tid för. USCH! Just nu vill jag inte flytta, det tar sån jäkla tiiiiid :P Speciellt när man bor 40mil från själva lägenheten. Tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna så va allt klart. Hade varit otroligt skönt :) Men nu lever vi inte i en drömvärld. Så fokusera Alexandra, fokusera! ;) Nej men jag ska eller rättaresagt MÅSTE prata med Johannes när han kommer hem. Vi måste komma på en bra lösning på detta problem.


Puss och Kram //

18 november 2010 - Pepparkakor

2010-11-18 / 12:28:38

Idag har det stått bakning av pepparkakor på schemat =) Dock blev det inte riktigt som jag tänkt det efteråt. Jag mitt klantarsle glömde ta bort dem innan dem hann stelna till så allt fastnade och blev bara smådelar.. Så det blev inga hela pepparkakor. Men vi ska göra ett till försök när Johannes kommer hem får jobbet, så även han får vara med =) Vi tog bara halva degen, som tur var :) Nova tyckte det va roligt, eller de var nog roligare och äta degen än att trycka ut kakorna =P


Sötnosen min <3





Puss och kram //

17 november 2010 - Jag är med och tävlar! =)

2010-11-17 / 23:50:03
"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 500kr från Magasin Krantz hos Tant Ulrika!"



- Ja, jag älskar inredning, så varför inte passa på och tävla inom det med :)
Var med och tävla du också!






Jag tävlar om ett presentkort värde 350kr från Interiora i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!


Tävlingen avslutas den 28 November 2010 klockan 20.00









Puss och Kram //

17 november 2010 - Jag är med och tävlar! =)

2010-11-17 / 15:49:12

Valfri produkt från Trend4you - 11/12





"Jag deltar i utlottningen om en VALFRI produkt från Trend4you hos Tant Ulrika!"




Puss och Kram //

16 november 2010

2010-11-16 / 19:59:12
Idag har jag och Nova har träffat Elin och hennes son Wilmer som bor här i Alvesta :) Det va riktigt trevligt. Vi tog en uppfriskande promenad och prata om det mesta =) Skoj men någon i nästan samma ålder som en själv som även har barn i nästan samma ålder som Nova. Efter en timmes promenad ungefär verkade båda ungarna rätt trött och otåliga så vi beslöt oss för att gå hem var och en till sitt. Men hoppas det blir flera gånger :) Annars här hemma har det varit full fart ända sedan kl:08.00 imorse. Nova somnade sin middagslur tidigare idag. Men hon var väll trött efter att ha varit i full gång hela morgonen. Nej nu blir det mys farför tv:n med Johannes, sedan sängen. Hej då!


                               
                                                                                                            Nova som ritar tidigare idag =)


Puss och kram //

15 november 2010 - Jag är med och tävlar! :)

2010-11-15 / 22:46:04

Jag tävlar om ett par Lundmyr-strumpbyxor från Fröken M hos Agnes!




Puss och Kram //

15 november 2010 - Nova vill mer...

2010-11-15 / 14:06:37
Mys och lek hela dagen :)
Under hela morgonen fram tills kl 10 har jag och Nova legat och myst i sängen och soffan. Sedan efter det ville hon inte mysa längre utan sedan dess har det varit full fart här hemma :) Nu Jag och Nova har haft racing här hemma med hennes lära-gå-bil i nästan en timma. Hon sitter på den och jag springer och sladdar med henne på den ;) Hon tycker det är skit kul och nu är jag helt slut, men hon ville åka mera. Så det var bäst man gör som hon vill innan helvetet bryter lös här hemma, hahaha! ♥ Johannes har precis kommit hem, så jag la Nova precis och hon verkar  ha somna nu iallfall. Skönt :) Nu blir det lungt ett tag, ska nog själv gå och vila ena timma. Det är ju som sagt bäst och passa på menas man kan ;) haha! Tjingeling.




Puss och Kram //

14 november 2010 - Fars dag <3

2010-11-14 / 13:18:14

♥ ♥ ♥ Fars dag  ♥ ♥ ♥
Idag är det fars dag, och då ska vi gratta alla pappor :) Jag vill säga ett extra stort grattis till min käraste och Novas pappa. ~ Grattis älskade du på fars dag :) Nova kunde aldrig fått en bättre pappa än dig, du är den bästa! Vi båda älskar dig otroligt mycket Hoppas du får en bra dag trotts att det inte blir så mycket firande i år ~



Mina två älsklingar ♥ Det dyrbaraste jag har!



Puss och Kram //

14 november 2010 - Jag är med och tävlar! :)

2010-11-14 / 12:10:08

Jag är med och tävlar hos Natali, tävla om ett presentkort på kläder från Nova Star.




Puss och Kram //

12 november 2010 - och klockan är mycket....

2010-11-12 / 02:42:21
Nu är det jätte sent! Det där med att jag skulle gå och sova ändrades fort. När jag kom in till sovrummet ser jag sockersöta Nova sitter upp i sängen och bli allt gladare när mamma kommer in i rummet och lyfter armarna mot en. Ja, jag la henne i våran säng precis som jag brukar om det är sent och hon inte vill somna om. Men icke! Hon ville bara leka och busa, och eftersom Johannes ligger och sover så gick vi ut i vardagsrummet för att kanske somna i soffan. Men nu är klockan 02.42 och Nova är piggare än piggast. Lazy town går på tv:n och hon är allt annat än trött, menas jag sitter här med hängande ögonlock haha! Får väll testa lägga henne i sängen snart och hoppas hon vill somna. Det va länge sedan man satt uppe såhär sent med ett litet busfrö. Det har nog inte hänt på månader =P Ja, klart hon kunna vakna på nätterna. Men då har vi bara satt in nappen eller gett henne lite välling och sedan har hon somnat på en gång efter det. Men inte idag ;) Men hellre att hon vaknar innan man gått och lagt sig än att hon vaknar när man sover och vägrar somna om. Då kan jag tala om för er läsare att jag inte är på humör, haha! Nu kommer hon uppkrypandes i famnen och vill gosa, så nu ska jag passa på och mysa med min kära dotter menas man får chansen, inte så ofta det händer nuförtiden =D God natt kära läsare!




Puss och Kram //

12 november 2010 - Sjuka mycket pengar!

2010-11-12 / 00:29:50
Vi måste köpa en ny gran i år då Johannes har lova bort våran till min mamma och dem. Ja, den är iallafall lite liten och vi lovade redan förra julen att den skulle få våran då deras brann upp när någon idiot tände på deras vind. Så jag sitter här och tittar lite på nätet på lite granar när jag ändå inte kan sova. Och så hitta jag en sida som verkade interssant, och på den sidan hittar jag en plast gran för 4589kr. Nej jag skojar INTE! =P Vem lägger så mycket pengar på en plastgran? =O Tappade nästan hakan, för det är ju sjukt mycket pengar. Det roliga med det hela var att i beskrivningen står det "Tillskillnad från andra leverantörer erbjuder vi en stor gran som är lätt att själv montera, det sparar tid och pengar".. Hum? Jag vet inte om jag kan hålla med om det dem beskrev i texten, för jag personligen tycker att 4589kr för en gran som desutom är gjort i plast är sjuk mycket pengar. Igentligen helt onödiga pengar med för en gran! Men alla vi verderas saker olika, såklart.. Skulle ni köpa en plast-gran för den summan? Jag skulle max, och det är verkligen max och kanske lite överdrivet med 700-1000kr. Men det är verkligen en maxgräns. Jag är helt häpen över hur saker och ting kan kosta så mycket.. Det är sjukt! Men det va rätt kul att man "spara pengar" på denna gran, hahaha! =P


                                             

Här är den berönda granen för 4589kr ;) Så snygg va den faktsikt inte... Inte för den summan iallafall ;) Herregud! Aja.. Nu ska jag sova, var bara tvungen och skriva om min roliga upptäkt ;) Har setta uppe alldels för länge nu känner jag. Men jag kunde inte sova :/ Men nu MÅSTE jag försöka lägga mig så man orkar med lillfisen imorgon. God natt! <3




Puss och Kram //

9 november 2010 - Vart är snön?

2010-11-09 / 14:40:44

Nästan varenda person på min vän-lista på facebook skriver eller lägger ut bilder om att dem har fått snö, men inte fan har det kommit nå snö ner hit till småland iallafall :( För första gången så vill jag ha snö. Jag vill kunna gå ut och leka med Nova och busa med henne i snön. Men det får jag inte! Det snöade för fullt när vi vaknade i morse, men såfort snön landa på marken så försvinner den likafort igen. TRÅKIT! Igår va det flera minus ute, och jag hade hoppas att vaka av att det va vitt på marken. Men nej då! Nu är det flera + grader ute nu, och det ända som kommer ner från himlen är en massa snöblandat skit. Kan det inte bli kallare så vi med kan få ett vitt täcke över marken. Är så trött på detta slask väder. Det har regna konstant nu i utom 1 dag, i ungefär 3 veckors tid. Det gillas inte från min sida om jag får säga mitt, vad kan man göra när det regnar? Jag blir utråkad, och inte minst är det synd om Nova som måste sitta inne helt i onödan! Hoppas på en förbättring snart =) - Ni som har lite snö hos er och inte vill ha den, kan inte ni skicka den hit till Alvesta?! =D




Puss och Kram //

8 november 2010 - Har tråkit!

2010-11-08 / 11:43:19

OM MIG
Namn
- Alexandra Engström
Född - 8/1-1990
Hemstad - Köping
Ögonfärg - Grön
Hårfärg - brunt
Längd - ca 155cm
Högerhänt/vänsterhänt - Höger
Värsta ovanor - godissugen
Skostorlek - 34 (men köper alltid 35-36)
Är dina föräldrar skilda - Dem har aldrig varit gifta.. Men ja det är dem!
Skor i dag - svarta puma & svart stövlar
Rädslor - Höjder och fötter
Mål för året - vara mig själv :)
Det första du tänker på när du vaknar - Somna om nu Nova klockan är för lite..
När går du & lägger dig - runt 22.00-23.00 =P
Mest saknade - min familj i Köping och mormor

ANTAL

Antal personer du kysst - hur ska jag veta det?
antal syskon - en hel drös. 3 + 1 ingift på pappas sida, och två på mammas. 
antal piercings - 3 i Öronen :P
antal tatueringar - Inge änu, men det kommer när jag har mod till det :)

FAVORIT

Mat -  sushi
Sport - HAAR SPORT
Djur - Katt
Glass - Lakris :)
Godis - Surt, salt och lakris
Låt - Just nu är det septembers veriton av Mikrofpnkåt ;)
Helgdag - Lördag
Årstid - sommar
Radiostation -  Ingen aning!

HAR DU NÅNSIN

Rymt hemifrån - nej!
Skolkat - ja
Sovit utomhus - yes!
Gråtit i skolan - Ja
spytt i skolan - Ja, när jag va gravid!
Velat bli modell - Nee faktsikt inte!
gjort något dumt som du skrattar åt i dag - Ja, vem har inte det?
sett en död människa - nej!
använt droger - Nej, aldrig
ätit sushi - Ja, och jag älskar det :D
retats - Tyvärr!

THIS OR THAT
cider eller öl - Cider
pepsi/cola - Cola
mc donalds/burger king - Donken
kärlek eller sex - båda..
choklad/vanilj - Inget av dem
jordgubbar/blåbär - Blåbär
kött/veg - Kött
Tv/film - Båda 
Gitarr/trummor - gitarr
Adidas/nike - Ingen aning!
Kinesiskt/mexikanskt - Kina :)
Kakor/paj - Paj :)
Mtv/vh1 - Vad är vh1?

KAN DU
Gå ner i splitt? - Har kunnat :p
Skriva med båda händerna - snyggare med ena, och fult med den andra
Vissla - yes!
Blåsa en bubbla - Ja med såpbubblor och tuggummi
Ha dina ögon i kors - haha, ja.
Nudda näsan med tungan - Nä :o


VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
Du nuddade - Nova <3
Du pratade med - Nova
Du msnade med - det va nog... Gunnar? Sitter knappt vid msn. 
Du kramade - Nova :)
Du skällde på - Biffen (katten)

SENAST DU

Skrattade - Idag
Grät - Det va ett tag sedan
Filmen du såg - number 23
Tuggade tuggummi - oj, det va ett tag sedan
Drog ett skämt -



VAR ÄR DU
vad ser man utanför ditt fönster - träd och hus :)
lyssnar du på musik nu - Nej
vad har du på dig - kläder =P
vad är det på din musmatta - Inget, har en bärbar dator




Puss och Kram //

6 november 2010 - Pinsamt om du frågar mig...

2010-11-06 / 15:43:45
Hur pinsam får man vara...

Okej! Kanske inte så jätte pinsamt men iallfall, lite snyggare kunde jag väll gjort det =P Idag va vi in till Växjö en väng och åkte till köpcentret som ligger lite utanför Växjö som vi brukar åka till när vi är in dit. Ja det är allt från Ica maxi till klädaffärer. Då såg jag att Bingo Rimèr skulle komma dit kl 14.00-15.00. Klockan va då 13.20 typ, Åh fan tänkte jag utan att tänka mig för säger jag lite högt för mig själv "åh vart är Bingo Rimèr då?" och så kollar jag upp, jo vem står inte framför oss om inte just Bingo Rimèr. "tjena tjena" säger han glatt och går och pratar i sin mobil. Trodde han skulle locka på mig en bok, men nej då! Han går brebvid oss en stund och kollar gulligt på Nova, sedan svängde han om och gick till bokhandeln igen. Ja, jag tyckte det va lite pinsamt. Men jag är ju som sagt som jag är =P Johannes tyckte dock det va jätte roligt och "mobba" mig hela vägen hem.. Nu sitter jag och pratar med mamma och Gunnar via skype, och Nova har jätte roligt :)





Puss och Kram //

5 november 2010 - Jag är med och tävlar :)

2010-11-05 / 18:54:01





Jag är med å tävlar om ett kit från Libero på Caroline´s blogg.
Vad med å tävla du med.



5 november 2010 - Underbara älskling ♥

2010-11-05 / 18:45:06

Idag fick jag och Nova blommor av Johannes =D
- Helt från ingenstans kom han hem med en höstig bukett blommor åt oss =) Jag va tillochmed tvungen och fråga vad han hade gjort för dumt nu, eftersom han köpte blommor till oss ;) haha. Nova var nog mest glad över katten på kortet, hon skrek "mjau" över hela lägenheten ;) Sötnosen, haha!


Ibland är min man bara för underbar ♥ 

                                                                                                            Tack Älskling! 


På kortet står det:
"Du och Nova är det som gör att jag orkar andas.
Ni två betyer verkligen allt för mig.
Älskar dig och Nova mer än det finns ord att beskriva det."


Åh jag blir helt rörd :)


Puss och Kram //

4 november 2010 - Kvällarna är värst!!.....

2010-11-04 / 17:51:52
Kvällarna är värst!!...

Jag fattar inte varför jag nästan ALLTID blir så rastlös såhär efter 17.00 om dagarna?! Och blir jag inte raslös så har jag huvudvärk ;) Men det är inte lika ofta som förut längre, tack gude gud för det! Men nu till saken. Nästan varje dag och nästan samma tid varje dag blir jag raslös, och det är alltid efter kl 17.00. Det är som det är meningen att jag ska ha tråkit. Det går ju inte direkt och gå ut och gå med familjen för det är ju helt kolsvart ute och vädret har inte varit på top de senaste veckorna. Så himla tråkit! vad ska man göra? Om Nova fick bestämma vad vi skulle göra så är det väll hälla välling i soffan, eller leka med världens irriterade anka som hon har.  Inte så jätte kul direkt, så jag satte Johannes på golvet med henne istället. Det gör man ju hela dagarna, så det är ju inte direkt något jag missar för jag inte leker med henne just nu ;) Men ändå! Det är så jäkla tråkit här hemma. Är det för vi inte har våra möbler som i Köping, och man inte känner sig riktigt som hemma eller vad är det som gör att jag blir så utråkad? Om dagarna när Johannes jobbar så har jag all fokus på Nova, och lägger den mesta tiden på henne och gör det som hon vill göra. Men sedan när Johannes kommer hem så vill jag nästan alltid göra något. Skit tråkit igentligen, då det kan vara skönt och igentligen bara vara.. Men nee, jag vill gärna göra något då jag blir så jäääkla rastlös. Varför måste det vara såhär?!  jag har så jävla tråkit! (ursäkta), och vad ska man hitta på?




Puss och Kram //

2 november 2010 - Min framtid! (?) =)

2010-11-02 / 22:37:31
Kan inte annat än att ta en dag i taget....

Många har fråga mig om vad jag ska göra i framtiden och svaren blir alltid detsamma, tråkit nog. Så nu skriver jag några rader här om hur jag vill ha min framtid:) Jag ska om jag kan, plugga vidare till socionom inom missbruk och våld bland ungdomar. Det beror på om utbildningen som jag vill gå finns här i närheten så jag kan ta mig med buss. Jag har velat bli det i runt 6 år. Det va när en nära vän som jag hade var nära på att gå bort i en överdos som det slog mig om vad jag ville bli i framtiden.. Hur jag fick den iden just i de sammanhanget vet jag inte men iallafall sen den dagen har jag stått fast om vad jag vill bli och det har inte ändrats heller :) Jag kommer vara mamma-ledig tills den 31 januari, OM Nova lyckas få en dagisplats här nere i Alvesta tills dess vill säga. Annars kommer jag vara hemma med Nova tills dagisplatsen är fixad. Vi har ju som sagt ingen här nere som kan ta hand om henne om dagarna menas jag pluggar eller jobbar. Framtiden kan bara utvisa hur min vardag kommer se ut om typ 5år. Jag hoppas att jag kommer plugga klart, och på börja ett nytt jobb inom det jag vill bli. Sociominlinjen inom det jag vill gå är ca 2år - Sedan kanske det är 1år i praktik, det vet jag inte! Det är lite olika om vart i landet du pluggar. Men jag hoppas verkligen det finns inne i Växjö eller i närheten då jag inte har körkort och de måste gå och ta tåg eller buss dit, annars får jag hitta på en annan lösnig och lägga detta på hyllan tillsvidare! Just nu tar jag dagen som den kommer för jag har märkt att man inte ska planera allt för mycket.. Våra planer gick just upp i rök och livet förändrades snabbt efter Johannes fick detta jobb :) Men såfort vi vet lite mer om hur situationen kommer se ut framåt i tiden så ska jag börja strosa runt lite och kolla olika valmöjligheter som finns att välja bland :) Jag kan bara hoppas!



Puss och Kram //

2 november 2010 - Duktiga Nova <3

2010-11-02 / 10:53:31

Jag är chockad och superglad =D
Det gick superbra på bvc, Nova har gått upp och växt jätte bra. För första gången i hela hennes utvekling =D Vi ha lite chockna, så vi fick väga henne en gång till för att se att vågen sämde, haha! Nu ska vi trappa ner på hennes mat och fett för att se hur det blir efter det. Hoppas hon håller sig såhär :) Hon har gått upp 1200g på 6 veckor. Nu ser det liite bättre ut på kurvan än vad det gjorde tidigare.. Så hon fick en lite present av oss bara för att hon varit så duktigt, det blev en rosa Svea body =) Jätte fin är den! Ville köpa ett par byxor och en munk jacka till, men det får vänta tills nästa gång vi åker till Köping och så blir det en julklapp istället..


Vikt: 8945g
längd: 74 cm
hvof: 44cm



Puss och Kram//