30 mars 2012 - Pusskalas och shopping :)

2012-03-30 / 18:26:17
Har haft en jätte mysig dag tillsammans med underbara Elin, Nova och Wilmer inne i Växjö idag :) Blev lite shopping och så åt vi god mat också. Det bästa av allt idag var när de två sötnosarna Wilmer och Nova pussades när vi skulle säga hej då, så himla söta! Jag dog lite lätt när jag såg dem två små :) <3 Synd att man inte fick en bild. Men det gick så snabbt och spontant ;) haha!
Nu blir det mys i soffan tillsammans med familjen resten av kvällen :) <3


Puss och Kram //

23 mars 2012

2012-03-23 / 19:01:59

Dagen shopping till både mig och Nova, ett par varsinna vita converse skor nu när våren kommit på allvar :) Nova var helt bestämd på att hon skulle ha ett par och jag blev dunder avis så jag tog mig ett par själv, fast i modellen slim :) Lyckan och glittret i Novas ögon när vi berätta att hon skulle få skorna går inte ens och beskriva. Total lycka och så stolt hon är nu när hon har "likadana" skor som mamma ;) <3 Vi shoppa även lite kläder till mig och Nova som jag ej tog bild på samt att pappa Johannes shoppa nytt till bilen. Så skoj fick han ;)

 

 

Puss och Kram //

23 mars 2012

2012-03-23 / 10:31:26
Idag har dagen börja allt annat än bra!
Ingenting har gått som planerat eller jag har velat nu på morgonen. Tror jag går och lägger mig igen och hoppas på att vakna till en bättre dag. FY! Tur att solen skiner starkt på himlen iallfall som gör en pigg och på bättre humör :) haha! Hoppas er dag blir bättre än vad min dag ser ut och bli. Ha en bra dag :)


Puss och Kram //

22 mars 2012 - och jag har helg!

2012-03-22 / 22:34:18

Känns helt underbart att det bara är torsdag än så länge och jag och Nova har heeelg! Ligger nu i sängen och njuter faktiskt :) Ingen läxa tills imorgon, det är helt underbart. Så imorgon (fredag) blir det troligen shopping med Nova och underbara Elin inne i Växjö OM inte planerna ändras och hon lyckas bli dålig igen. Men sånt hoppas vi icke på! Men blir fallet så, ja då hoppas vi på fint väder så jag och Nova bara kan vara ute och mysa i vårvädret och ta med fika ut :) Det ska vara som idag, lagom varmt, klarblå himmel, vindstilla och SOL. Hur underbart är inte det?? Våren är äntligen här nu.
Synd att vi kom hem så sent idag, annars hade jag mer än gärna gått på en promenad. Men nu har man inte så lyxiga tider så sånt hinns med. Tur att dagis är ute så pass, stackars Nova annars och komma hem 17.00-17.30 och knappt får vara ute, usch sånt dåligt samvete jag skulle haft då. Stackars barn! Nu har man turen och ha ett helt underbart dagis som jag är 110% nöjd med :) Det bästa dagiset i hela Alvesta och nu ljuger jag inte, de vann tillochmed för det. Jätte skoj faktsikt :)

Jaha men annars då?
Jo tack livet rör på sig! Ska inte gnälla. Har väldens finaste dotter och sambo och mina vänner ska man inte ens tala om, helt underbara så ja. Utan dem skulle man vara en nolla.. Eller ja, en helt annan person iallafall! Jag är lycklig trotts omständigheterna i allt :) Jag är lyckligt lottad som fått så fina vänner <3

 

Puss och Kram //

 

21 mars 2012

2012-03-21 / 00:53:34

Att somna ikväll var inte det lättaste!! Har legat i sängen sedan 21.00 men är fortfarande vaken. Men men så kan det vara. Blir nog lättare att somna imorgon då man ska upp här vid 06.00, cykla med Nova till dagis, vidare till skolan och vara i skolan från 08.30-16.00 sedan hämta Nova vid 16.30, hem och fixa käk sedan är det ju kväll i stort sett :)

Annars idag då.
Joo har plugga och små plocka här hemma i stort sett hela dagen när Nova inte vela ha min tid. Men det var inte så ovanligt kanske ;) När Johannes kom hem åkte vi och handla, och tro det eller ej så fick vi rätt mycket för inte ens 500kr denna gång. Trodde det skulle gå på mycket mycket mera med tanke på allt vi fick. Blev glatt överaskad! :) Sedan hem fort och göra i ordning mat - lax i citronsås och kokt potatis, hur gott som helst om man skippar mina översaltade potatisar ;) Fast med lite smör i försvann saltsmaken, så det var ju tur. Sedan har vi inte gjort allt för mycket. Så detta inlägg var allt annat än nädvändigt känner jag nu. Men så kan det också vara. Måste bli trött helt enkelt!!

Jo Nova har upptäkt en ny fasa. "krokodilen under sängen" som "biter" henne när hon ska sova. Jo det talade hon om för mig och Johannes ordagrant när hon skulle lägga sig att det fanns en krokodil under sängen som bet henne när hon skulle sova. Och den kom bara fram när det var mörk och försvann när det blev ljust eller tänt igen :/ Hon var helt livrädd på riktigt stackaren och verkligen grät när hon berätta om "krokodilen under sängen". Så i natt sover stumpan inne hos oss för hon somnade inte fören vid 22.00 där om kring.
Nee känner hur paniken börjat svaja till här nu när klockan är så pass mycket och jag ser hur varje timme tickar "timme in och timme ut " :/ PANIK!! Så nu säger jag god natt och lägger ner mitt nattinlägg! ;)


Puss och Kram //

18 mars 2012 - sista dagen på veckan!

2012-03-18 / 23:39:49

Jahapp då var det söndag igen då. Ja nog är denna söndag är över och John blund har knackar på ögonen. Men trotts att jag är trött är det svårt och koppla av och somna ikväll :/ Men men med lite tvång funkar allt, eller? ;)

Dagen har bestått av sängläge och soffläge för min del idag. Hade sån magknip och hårda hugg i natt och halva dagen att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Natten var hemsk ska jag säga er. Grät största delen av natten och få timmars sömn lyckades jag få och en make som var mer vilse än hjälpande ;) När han sover så SOVER han och inget annat kan komma i vägen då! Så att få en hjälpande hand av honom var omöjligt. Ja och för er som nu sitter bakom dataskärmen och misstänker en ny graviditet kan tänka om. Är icke gravid!! Och vill INTE bli heller. Nog snackat om det!! Misstänker dock att min gallsten börjar spöka igen. Hade anfall när jag var gravid med Nova, men ingen operation gjordes pga graviditeten sedan dess har jag inte haft några allvarligare anfall som varit direkt störande. Nog om smärtor :) Nu är smärtorna över iallafall och det är jag glad över. Återkommer dem blir det ett besök hos herr vitrock.

Nu är det nog dax för mig att försöka sova yttligare en gång så jag orkar skolan imorgon och Nova som äntligen få komma till dagis efter 1,5 veckas frånvaro pga sjukdom. Hon är överlycklig :) Som hon saknat dagis dessa dagar <3 Nej ni. Nu säger jag god natt!


Puss och kram //

 


- inlägg från min iphone

16 mars 2012 - Vårvärme :)

2012-03-16 / 13:11:27

Äntligen kan även jag och Nova få börjar njuta av värmen och solen :) Idag har vi varit ute och strosa i solen i några timmar medans jag är pigg. Man måste ju passa på när solen är framme :) Nu väntar sista avsnittet av tre kronor och Nova ska vila för hon är jätte trött. Så nu ska jag återgå till mitt.

15 mars 2012 - Nytt och snyggt till våren!

2012-03-15 / 23:09:04

Idag var jag på klädparty hos min vän Elins mamma. Hitta mycket snyggt och hade man kunna hade jag beställt massor av kläder :) Men idag fick en mössa och scarf följa med mig hem. Beställde även en rad med vimplar till Novas rum, ska dock mäta först för rätt längd. Det kommer bli mycket snyggt :)

Annars idag har dagen bestått av plugga på uppsattsen. Måste komma någon vart trotts att man varit hemma och varit sjuk. Så lite nytta har man gjort trotts sjukdom :) Skönt att inte känna skuld över att man inte gjort något. Men nu är det dax att säga god natt.


Puss och kram //

 

15 mars 2012

2012-03-15 / 00:42:54

Med hjälp av skrivna mallar som jag skrivit och helt egen vilja har hon lyckas skrivit sitt namn (Nova) och mormor :) Som hon har övat på att skriva sitt namn. Dock inte varit helt nöjd fören idag även om hon "lyckas" tidigare. Nästan varje dag nu denna vecka då vi varit hemma har hon tjata "vill skriva Nova nu", tar fram pappret med namnet som jag skrivit ord på och penna och så sitter hon där och knåpar :) Hon vet mycket väl att det står NOVA, hon känner igen sina bokstäver på pricken. Till och med på datorn, sedan blir det inte alltid rätt ordning men det är ju en annan sak ;) På datorn får hon inte öva på det sättet heller. Nee vad säger man? Övning (på lagom nivå) ger färdighet, eller vad säger ni? Är hon inte duktig :) Man blir så stolt över sin lilla tjej <3

Puss och Kram //

14 mars 2012 - ÄLSKAR ER!

2012-03-14 / 00:28:44
En liten omgjord verition!
Ni är allt jag nånsin önskat
Ni är allt jag nånsin drömt
Ni är dem som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och ni är dem som får mig hoppas
Ni är dem som får mig le
All min kärlek får ni bära
Hela livet vill jag ge er!

För ni är där när ingen ser mig
Ni är där när stormen yr
Ni är där när natten skrämmer
Och ni är där när dagen gryr
Jag vill alltid ha er nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår.

ÄLSKAR ER MINA FINASTE!







Puss och Kram //

12 mars 2012

2012-03-12 / 10:20:01

Idag är det sjukstuga här hemma. Jag är mer död än levande. Feber, frossa, svettas och ont i hela kroppen. Så idag är det sängläge som gäller. Mys i sängen med Nova och tre Kronor <3 Bättre kan det inte bli. Det är tur att det finns bra tv-serier som man kan sätta på dagar som denna. Lite synd är det om Nova dock som måste vara hemma med mig idag, i detta underbara väder också. Men bästa Elin erbjöd sig visseligen att gå ut och leka med henne, så vill Nova ska hon självklart få gå ut och leka av sig i det härliga vädret :) Hur underbara vänner har man inte? :') Som ställer alltid upp när man minst ber om det. Älskade vän, är så glad att jag har dig som vän! <3

Igår var Nova helt underbar. Jag mådde inte alls bra, ont i hela kroppen så tårarna börja rinna. Men Nova vet hur man gör en glad <3 "Vänta mamma, pappa kommer snart med Alvedon och hostmedicin åt dig" säger hon åt mig. Asså, hur go är hon inte??! Tårarna växlade snabbt om till skratt. Ja det gick ju inte att hålla sig som ni kanske kan förstå. Underbara unge, som jag älskar dig <3

Puss och Kram //

8 mars 2012 - Det tar sig!

2012-03-08 / 23:33:28

Jag är så lättad och glad! Jag kämpar verkligen med skolan som många vet och det ger verkligen BRA resultat :) Igår hade vi betygsamtal på kursen Rehabilitering/Habilitering och tro det eller ej men jag fick ett starkt VG+ som slutbetyg i kursen. Det är helt galet! Av olika anlednigar och tråkiga händelse p.g.a. andra trodde jag att mitt betyg skulle dras ner, men läraren såg bara mig personligen som en starkare person som klara av ett stort grupparbete själv trotts min situation och bedömde utefrån läget och mina framsteg :) Är himla glad att jag lyckas trotts att jag är mamma på heltid och att barnvakt inte existerar mitt liv :D fy så duktig jag är!! Proven och inlämningarna går också galant. Har inte fått ett betyg som är lägre än VG. Helt galet! Från att komma som en nolla i från högstadiet och gymnasiet (för flera år sedan) till att bli riktigt duktig i skolan. Är så stolt att jag lyckas, speciellt med mitt stressiga liv och allt som är runt om kring mig :) Var tvungen och skriva av mig all lyckorus :) <3

Idag då, så har jag och NovaBus varit hemma från dagis och skola. Halv 5 imorse kräktes Nova som en jag vet inte vad. Så för att vara på säkra sidan fick hon vara hemma från dagis. Dock har hon lyckas hålla spyorna i från sig hela dagen men gnällt över magen så vet inte vad det var/är. Men hemma imorgon blir hon också, fast då har hon inge dagis vilket som, men en hemmadag inne om man säger så då.
- Idag har vi legat i sängen och myst till nya Nalle Phu filmen "Nalle Phus film, nya äventyr i sjumilaskokgen" som Nova köpte igår för helt egna pengar. Hon är jätte stolt just för att hon betala den själv med pengar som HON fått från gammelmormor och Acke, farmor och farfar samt sina morbröder när vi besökte Köping spontant och snabbt i helgen :) Nova är otroligt ekonomisk (eller snål) och köper inte grejor i onödan om hon vet att vi kan köpa det åt henne ;) Men igår ville hon verkligen betala så hehe. Som hon tjata om denna film :o Det kan varit det också som gjorde att hon ville köpa den själv. Stolt var hon iallafall ;) hehe

Nej, nu ska jag gå och sova så man orkar upp när skönheten vaknar <3 Plugga ska jag även hinna med i svängarna så man kommer någon vart i nästa stora arbete som vi håller på med :) Ja jag har fullt upp hela tiden. Sällan en lugn stund i mitt liv. Fast detta ämne är något som jag brinner för, så det är bara skoj att få göra. Håller på med en uppsattsbok om ungdomars drogvanor och det är sånt jag vill jobba med i framtiden. Bli socionom och ta hand om ungdomar med missbruk och psykiskaproblem. Men det är en plan för framtiden :) Nej nu säger vi god natt innan detta inlägg blir allt för långt ;) så, god natt!


Puss och Kram //