31 maj 2010

2010-05-31 / 21:09:25

... MÅNDAG!

Idag är det sista dagen på maj månad. Det är ju bra sjukt hur dagarna går nu. Ibland känns det som man inte hinner med allt man ska göra om dagarna. Som idag missa vi en tvättid (FAN) bara för Nova sov lite längre än vanligt och vi hade inte ställt klockan ;) inget och gråta över kanske, men det är svårt och få tvätttider här nu när dem håller på fixar tvättstugorna , och våran maskin har paja (toppen) :( Men men, va inte meningen och börja prata tvätt här inte. haha!

Helgen har varit jätte bra. Det har ju varit stadsfest från fredag- lördag för er som inte vet det vill säga. Det blev många nallar med. Nova fick väll 10 stycken nallar. var av 1 nalle tog hon upp helt själv i sånt dära spelstånd, fast man kan dra i snören. Vilket hon tyckte va roligt verka det som. Vi har även varit på baby/barncafet både fredag och lördag. Det öppnade ett hära i stan i fredas, vilket JAG tycker är kalas för oss mammor med barnvagnar. För det finns inge sånt ställe hära i stan som vi kan få plats på ;) Men nu finns det ett! Det har varit rätt okej väder. Lite tråkit väder på lördagen bara en stund dära. Men det gick över på kvällskvisten sedan. Lite tråkit va att vårat regnskydd hade gått sönder på torsdagen i resåren så den blåste av och regnade in hela tiden och såklart gick kom värsta ösregnet och haglet när vi gick på stan. Men min snälla mamma va gullig och köpte ett nytt till Nova eftersom jag inte hade så mycket pengar med mig. Visseligen blev de av märket brio, och så gillade jag inte själv modellen, men den duger sålänge tills jag har råd och skaffa ett nytt som jag vill ha. Tanken som räknas säger jag nästan alltid. Och det är ju även sant. På lördagskvällen spenderades hos mamma, Gunnar och Pontus och kolla på filmen " i skuggan av värmen" med Joel kinnaman. En skit bra film för dem som gillar sanna, svenska och gripande filmer. Kan säga att filmen slog hårt på mig. Men det är väll som det är! Vissa filmer tar på än personligt.

Nova verkar kommit in i en hemsk fas. Hon vägrar sova själv i sovrummet och i hennes säng ska vi inte ens tala om. Hon skriker så hon blir blå om vi inte kommer och tar upp henne. Även om vi kanske lägger henne i våran säng så ska vi ligga med annars kan hon inte somna :( Ja, jag förstår att det är en fas, men det är inte direkt kul. Klockan är typ 9 snart, och vi ligger redan ner i sängen. Såklart fattar jag att alla barn har olika faser i livet, och det är normal. Men det är ju inte direkt roligt. Men jag hoppas det beror på hennes tand, och att det vill gå över snart. Ja, just ja! Nova har även fått sin första tand :D

Idag har vi varit uppe sedan klockan halv 9, det blev ju ingen tvättande idag som jag skriev tidigare så vi åkte ner till Johannes mamma för att "fira" mors dag lite försenat. Hon fick en förstoring på Nova vilket verka uppskattas =) Sedan kom vi med JÄTTEkanelbullar. Dem va ass goda med rätt jobbiga och äta för dem va så stora så man hann bli mätt (A) Sedan åkte vi hem och har inte gjort så mycket under dagen. Nova har sovit lite till och från i små korta stunder, och sedan på kvällen hära vid 6 så badade hon i poolen för första gången på balkongen :) Hon vägrade gå upp så hon satt och plaska med sina leksaker i över 30 minuter ^^ och även katterna ville vara med. Men dem våra inte hoppa i, haha! Nu är klockan lite över 21.00 och Nova har äntligen somna nu. Jag ska kolla om det finns någon bra film på typ tv1000 eller canal + som man kan somna till. Jag måste faktsikt erkänna att jag är svintrött och har varit det sedan 19.00 :$ Är detta normalt?? HAHAHA! *asg* Nej ni, nu ska jag faktsikt kila för att kolla tvplanseten.se men vi höres i nästa inlägg hoppas jag :)

Puss och Kram//


P.S Jag orkar inte rätta till eventuella skrev fel på bloggen NU, så ni vet det!! Sorry för dem isåfall.

26 maj 2010

2010-05-26 / 22:58:43
God kväll alla kära läsare!
Tänkte skriva några rader innan jag ska lägga mig i sängen och kolla på sex and the city innan jag ska lägga mig för att sova :) Idag har vi som många av er redan vet om varit i Stockholm. Jag och Nova va inne i Farsta centrum och träffade Emma, menas Johannes va på en arbetslunch (arbetsinterljuv). Jag har haft rätt så trevligt. Så nu ska vi bara hålla tummarna på att det kommer gå bra för Johannes :) För han förtjänar vekligen detta jobb. Jag hittade lite saker i Stockholm faktiskt, det va inte mycket. Men det fanns inte så mycket som fall mig i smaken som jag inte skulle kunna köpa hära i stan vill säga :) Men lite hitta jag iallfall. Jag hittade ett par skor till Nova för 27kr (ord 99kr). Dem va så söta och billiga så jag kunde faktsikt inte låta bli. Sedan köpte jag ett par barbapappa byxor, 1 par gula shorts och sedan så ville Nova ha en skallra i barbapappa som hon valde ut helt själv. Jag ville gärna köpa en levisklänning åt henne inne på prinsen & prinssesan med, men då skulle alla mina pengar vara slut så jag sket i det istället oh gick och köpte färsk shusi istället. Men och sedan blev det donken när vi åkte hemmåt. För jag blev inte mätt. 72kr för 5 bitar :O Rena rama rånet kan man ju tycka. Men det va lätt värt det ändå eftersom det är 100 gånger så godare än dem jag köper i karton inne på coop konsum hära i stan =P 

 

Även idag så fick jag en glad överaskning. Jag och Nova va med i magazin24 tidningen. Johannes har "tillsammans" med Nova skicka in en mors dag hälsning till mig inför söndag. Hansskickade in den på magazins hemsida och så hamnade dem även i tidningen. Hur kul är inte det? :) Jag tycker det va jätte gulligt av dem och skicka in en liten hälsning åt mamma.

Jag och Nova  

Puss och Kram //

25 maj 2010

2010-05-25 / 20:46:42
God kväll alla läsare!
Jag har inte alls mycket och skriva om idag. Men idag har det inte alls varit en rolig dag. Det har regna precis hela dagen så man har inte alls kunna gått ut och lek i lekparken eller gått på en promenad. Vi va visseligen ut en sväng och åkte och handla, men mycket mera än så blev det inte. Det har ju inte hänt så mycket idag som sagt. Nova vägrar sova fast hon är mega trött. Hon sitter hos pappa sin och halv sover. Men såfort vi lägger henne i sängen så vaknar hon igen. Så jag vet inte om det är att hon vill sova i våran säng eller om hon bara vill busa med oss haha! Hon har varit rätt busig idag faktsikt, och katterna lika så. Dem har faktiskt busa alla tre tillsammans idag med kaninen. Och Nova kastade även boll med katterna hihi.

Men nu ska jag kila och försöka ge och Nova med lite nattvälling och se om hon vill somna om. Så tjingeling!
Puss och Kram //

24 maj 2010

2010-05-24 / 18:54:59
Dagen började med att Nova vaknade vid 8.15 (skönt). Så då satte vi på tvn och mös alla 5 i sängen. Ja, katterna va såklart med och morgonmös vilket Nova tyckte va jätte kul. Sedan gick vi upp och satte oss och kolla på tv och Nova käkade frukost. Sedan fick jag en liten inpuls att vilja gå och sola. Jag fick ju massage och solning av Johannes, och solningen hade jag inte utnyttja. Så tänkte att nu när sommaren börjar närma sig med stormsteg så skulle jag få lite färg på kroppen så jag inte såg ut som förra sommaren ;) Och jag kan säga att detta va meega skönt och avslappnande. När jag hade kommit hem blev det in i duchen och duscha av sig solariedoften och sedan börja fixa sig för att sedna gå ner till stan och strosa runt lite. Jag skulle kolla på ett par shorts (stavning?) till Nova så hon inte bara har klänningar. Det blir ju rätt tråkig i längden och bara ha det. Men jag hitta istället ett jätte sött set med en tunika och lite längre shorts till. Och eftersom vi med Johannes till stockholm på onsdag så tyckte han att vi kunde kolla mera dära då =) Så det blev bara den, och en lunch på stan. Men såklart va vi runt och kolla i affärer ändå. Men det blev inte något köpt. Jo föresten, jag köpte faktsikt ansiktsrengörings skum och ett täckstift till mig själv. Eller ja, det va Johannes som betalade. Men vi har ju inge mitt och ditt i vårat förhållande. Utan alla pengar som kommer in är VÅRA pengar, förutom Novas 1050kr. Det är hennes! + 400kr som vi sparar till henne.

Annars ikväll så har det varit rätt lungt och det kommer nog fortsätta så med. Nova har "precis" fått lite kvällsmat, katrinplommongröt, namnam :) och snart är det dax för sängen för hennes del. Hon verkar trött redan nu. Men tänkte iaf vänta till lite över 7 annars sover hon så oroligt och vaknar till och från hela kvällen. Hon har fått en tendens och vilja sova i våran säng, så hon vaknar alltid till. Spelar ingen roll hur tyst man än är så vaknar hon och ligger vaken tills hon får somna om i våran säng. Så ja, jag vet inte vad som hänt. För hon har aldrig fått sovit hos oss som liten. Det har hänt nu de senaste tiden ca 3 nätter. Så hon kan ju inte blivit van för dem utsprida gångerna. Men ja, jag vet inte. Knaske kommit in i en sådan fas. Vad vet jag. Aja. Sak samma. Imorgon hoppas jag "mina" pengar kommer in så jag vet att jag får några denna månad. För lite av dem behövs nu till helgen då det är köpingsyran! Visst, allt löser sig ju. Men det är ju aldrig fel med lite extra pengar så man slipper begränsa kostnaderna om man vill ha något :) haha! Nej det va väll allt för mig tror jag. Nej ni, nu orkar jag inte skriva mera. Det har redan blivit lite för mycket ;) Men vi höres och syns när nästa inlägg kommer!! (Y)

See you later, Puss och Kram //

Nu kommer det svar på era frågor! =)

2010-05-24 / 10:19:00
Nu har jag fått en massa frågor som jag nu kommer svara på.

1. Vad Nova planerad?
Svar: Nja, asså hon va ju inte direkt "NU SKA VI HA BARN". Men vi sa kommer det så är det meningen att vi skulle bli föräldrar just då. Men det tog ändå ca 1½ år innan det hände något och jag hade aldrig preventivmedel.

2. Vart fick ni namnet Nova ifrån?
Svar: Först hade vi Linnea som nästan va som bestämmt. Men det hade tydeligen någon på pappas frus sida redan så det gick absolut inte och ta enligt dem. Även om vi inte ens har kontakt med den delen mera än behövligt. Men sedan hade jag en namnförslagsstund på bilddagboken.se och då kom namnena Saga och Nova upp. Och Saga såg inte Nova ut och vara så det blev en liten Nova :)

3. Vad hade Nova fått heta om det var en pojke?
Svar: Om Nova hade varit en pojke stog det mellan Alvin eller Oliwer =)

4. Visste ni könet?
Svar: Nej, vi visste inte könet. Jag ville först veta pågrund av att det är lättare och handla, men Johannes ville inte veta då respektarader jag det och med tiden tyckte jag det va mera spännande ju närmre förlossningen kom och inte veta vad det va faktsikt :)

5. Vad ska du göra efter mammaledigheten?
Svar: Jag ska plugga till socionom har jag en plan på att börja med =)

6. Hur känns de nu att vara en mamma och vad tycker Johannes själv att det känns vara pappa?
Svar: Jag älskar livet som mamma. Det går inte en ända dag fören jag ser på henne och är verkligen stolt över vad vi två har skapa. Det är så kul och se henne utveklas och inte minst skratta var eviga dag. Johannes älskar verkligen Nova och skulle aldrig kunna tänka sig ett liv utan henne. Han är jätte stolt över henne. Och det syns verkligen när dem leker och har lite egen tid tillsammans :)

7. för att i början så kan det vara lite jobbigt att komma igång med rutinerna med ett nyfött barn och allt vare så för er?
Svar: Jag tyckte vi hade rutiner redan från första stund på BB. Nova soma mellan 21.00-23.00 och sov ända tills 9-10 om dagarna utan att ens vakna om nätterna. Vilket va väldigt skönt. Nu somnar hon nästan på pricken klockan 19.00 varje kväll och vaknar runt 6-8 på mornarna :P Värra va det med mattiderna för oss. Men det blev att man åt när Nova sov. Och det blev inte direkt 2 timmar matlagning och sedan njuta av det :P Men nu så sitter hon med och äter om vi inte äter när hon somnat såklart =)

8. Hur funkar sömnproblemen som du hade/har?
Svar: Nu har jag inte alls problem och sova längre. Jag somnar faktiskt tro det eller ej senast klockan 11. Och sover tills Nova vaknar dårå. Visst kanske det kan bli att Nova gnällar till och man vaknar då. Men mycket mera än så är det inte :) Det känns verkligen jätte skönt och kunna sova som en normal igen!

9. Saknar du aldrig att festa med dina vänner?
Svar: Jaa ibland kan jag sakna just det dära och bara hänga med vänner och kanske festa lite smått. Men mestadelen så älskar jag mitt liv som mamma och skulle aldrig välja bort Nova för en sådan dum sak som att festa bort hennes uppväxt.

10. Vad ska du jobba med sen?
Svar: Min dröm som jag haft sedan lääänge tillbaka är att efter mammaledigheten att börja plugga till socionom och sedan ta inriktning "ungdomar och barn med drogproblem"

11. Hur länge har du och din kille varit tillsammans?
Svar: Vi har varit tillsammans i snart 3år den 12 augsuti

12. Vad gör ni/du om dagarna?
Svar: jaa är det fint väder så är vi ute och hittar på saker nästan hela dagarna. Vi är nästan sällan hemma om vädret tillåter. Vi är även rätt ofta nere hos min mamma.

13. Ska du skaffa körkort?
Svar: Jaa såfort ekonimin tillåter, eller att jag vinner massa pengar så är det en stor dröm.

14. Har Nova kommit in i "blyghetsfasen"?
Svar: Jaa faktsikt. Eller det har hon varit ett litet tag. Hon är väldig skygg för nya eller personer hon inte träffar så ofta. Då håller hon hårt i än och släper inte taget fören hon själv tycker det själv. Samma sak som om man ska gå kanske 1 meter i från henne och hon sitter i soffan med den personen som vi träffas så tar hon upp händerna mot oss och börjar grina efter än :P

15. Vad gillar du för tvprogram?
Svar: Oj, jag gillar rätt mycket. Men en stor favorit va såklart Andra avenyn som har sluta nu =(

16. Träffas någon gång?
Svar: Absolut, det skulle jag kunna tänka mig :D

17. När ska ni ha barn nr 2?
Svar: Oj det kommer dröja ett bra tag tror jag om jag för välja det själv. Jag vet knappt om jag ens vill ha flera barn. Men om det blir en till så vill jag ha det om kanske 7år. Men såklart kan ju mina tankar ändras. Men just nu känner jag att jag inte vill ha flera. Utan jag är väldigt nöjd med Nova och vill ge henne all min tid :) Vi har ju även skaffa 2 till små bebisar nu (våra katter). Så jag är nöjd med det jag har :)

18. Hittat lägenhet?
Svar: Nej vi har nog lagt det på hyllan lite, nu när vi precis har köpt ny och större bil. Men såklart man tittar fortfarande och ser om det finns något om kanske passar på värde på våran lägenhet vi har nu :) (ca 120.000kr)

19. När ska vi hitta på något?
Svar: Jag har nästan tid varje dag :) Det är bara säga en dag så kan vi komma över på fika eller ni komma hit och se hur vi bor :)

Tack för era frågor. Och hoppas ni är nöjd med svaren :) P.s Tog bort några frågor som redan hade ställts. Men det gör väll inget? ;) hihi Puss och Kram //

23 maj 2010 - Besviken!

2010-05-23 / 18:00:53
Ojojoj.. Vilken "högstatus" det va med frågor idag då :O Blir helt chockad! Ja det verkar bara vara 1 person som läser min blogg. Jag som trodde det va flera som undrade något, men jag hade tydligen väldigt fel. Vilka läser ens?? Först säger "ni" att jag ska fortsätta blogga för det är så kul och läsa om mitt liv och vill veta vad som händer under dagarna. Sedan när jag börjar blogga så är det helt plötsligt INGEN som undrar något eller ens läser den längre. Vad är detta? Är det jag som är tråkit och gör att ni inte vill återkomma eller vad är det som är fel? Jag kan ju inte direkt påstå att jag blev chockad. Men iaf!

Kom igen nu, sista chansen.!! Jag vill ha flera frågor. Undrar ni verkligen ingenting??
Men om jag får fråga ER läsare en fråga, vilka läser denna skitblogg? Ange iaf namn och mail (gärna blogg med).

Puss och Kram //

23 maj 2010

2010-05-23 / 10:32:37


God morgon alla läsare!
Nu har jag tänkt ha en liten frågestund. Ni får fråga vad ni vill om vad som helst. MEN jag svarar bara på frågor som har mail eller en blogg. Om det blir några frågor från "anonyma" så sorteras dem ut och får alltså inga svar. jag har tänkt att ni kan fråga för fulla muggar fram tills imorgon förmiddag. En specefik tid sätter jag inte ut. Men imorgon förmiddag alltså =)

Hoppas ni kommer fråga massor av frågor. Jag är redan jätte nyfiken :) Va INTE blyga nu!
Puss och Kram //

22 maj 2010

2010-05-22 / 16:21:11
Tänkte berätta lite om gårdagen, samt det lilla som hänt idag lördag =)
Igår va vi runt i hära i Köping och letade efter ett hyfsad billig katträd. Men det va så dyrt och fanns ett litet utbud på det vi hitta så jag kom på att vi kunde åka till billiga nisses i Västerås för dära kanske dem hade något som fall oss i smaken. Så vi satte oss i bilen och åkte vidare dit. Jorå, vi hittade ett precis likadant dära som vi hittat här hemma fast för dryga 450kr och hära i stan kosta det 995kr. Ja det va ju ingen snack, vi tog den på en gång. Det är inte jäääätte stort. Men det duger gott och väl till våra trasselsuddar. Jag är jätte nöjd med köpte iallafall. Och inte nog med att jag spara massa pengar på det också. Sedan ville jag gärna gå runt och strosa lite där inne. Men det tyckte inte Nova alls att vi skulle göra. Så hon bajsade ner sig med kläder och allt. Ända som blev räddat va hennes klänning. Så det va bara gå till kassan och betala och sedan gå in på toan och byta om på henne. Dock hade jag inga extra kläder så det va bara åka hem och sätta på henne annat. Det va lite tråkit. Men det va även mitt fel som hade glömt stoppa tillbaka kläderna efter att jag packat om skötväskan. Men sånt som händer :) Men det som jag fick med mig hem från Billiga nissa va 4 par strumpor till Nova, katträd, och en välkommsskylt.

Vid 5-tiden åker vi över till mamma för dem skulle bjuda på mat. Det blev kött, potatisgratäng och beasås. Det va riktigt mumms vill jag säga (A). Senare så kollade vi på filmen marley och jag. Jag hade inte sett den innan, så jag ville gärna se den. Jag tyckte den va bra. Lite ledsam på slutet. Men annars så (Y) Nova sov såklart redan vid 7, och sov under hela filmen. Efter filmen va det bara och kasta sig hem för det hade blivit sent. Klockan va säkert halv 11 innan vi kom iväg. Men det störde inte Nova alls. Hon sov som en stock både i bilen och hemma i sängen. Och jag som va rädd över att det skulle bli ett helvete och få henne och somna om när vi hade kommit hem. Men jag hade tur, hihi. Och jag kan säga att även jag somnade rätt fort efter vi hade kommit hem. Jag va helt slut och gick och la mig bra minuter efter jag hade lagt Nova. haha!




Idag lördag så har mamma, Gunnar och pontus varit över och kolla på katterna och fika lite. Jag hjälpte även mamma med kläder och hennes hår för hon ska ut och parta ikväll. Så hon ville låna lite festligare kläder av mig. Hon behöver verkligen detta, så jag hoppas hon får kul ikväll. Nu ligger alla våra 3 bebisar och sover, och stampe (kaninen) sitter och äter och Johannes glor på sista perioden på hockeyn. Ja, och ni vet väll redan vad jag gör. Jag sitter hära och skriver för fulla mugga och funderar på om det kanske blir för mycket för er och läsa. haha! Nej då. Hoppas det inte blev allt för jobbigt. Men nu ska jag iaf sluta uppehålla er. Hoppas ni får en toppen dag i det fina vädret. Jag hade tänkt bada Nova i poolen när hon har vakna. Så vi får se vad hon gillar det eller inte! Man kan ju inte göra annat än testa. Ikväll blir det nog inte många muggar gjorda. Det blir nog massa mys med familjen som vanligt <3. Men annars, ha det så bra tills vi höres igen :)

P.S, GLÖMT INTE ATT KOMMENTERA!
Puss och Kram //

21 maj 2010

2010-05-21 / 09:14:34

Just ja. Något jag helt glömde skriva är ju att jag klippte ju mig igår. jag klippte av håret ca 30-35cm så nu är det "kort". Det känns jätte bra och skönt om inte annat. Jag har jätte tjockt hår och det blir bara jobbigt på sommaren när det är varmt och man inte kan göra så mycket med det. Nu har jag kort, men ändå så jag kan ha toffs i om det skulle behövas :) Jag är nöjd med hur det blev. Och jag kan säga att det behövdes en lite nystart med. haha! Jag sätter upp en före och efter bild på håret. Inte för den sista bilden blev så kalas på mig, men orkade inte ta om ;) Så den får duga! Bättre än inget iaf! haha

 

Jag hoppas vi ses igen :) Puss och Kram //

21 maj 2010

2010-05-21 / 01:26:03
God kväll alla läsare!
klockan är lite över 1 och jag är vaken. Det har nog inte hänt på väldigt länge kan jag säga er. Men jag skriver för att jag har en liten tjej som har vakna till liv efter några timmar sömn. Jag förstår inte varför hon har börja vakna till och från om nätterna?! Det har ju typ aldrig hänt förut, hum. Aja, jag vet inte! det är bara sitta uppe och försöka se glad ut ;) haha!

"Idag" har det hänt rätt mycket förändringar i våra liv. Vi har nämligen blivit 6 stycken i våran lilla familj. Vi har skaffa 2 stycken kattungar. Det är ett syskonpar på 11 veckor, en tjej som är grå randig som jag döpt om från Agnens till Smulan, och sedan har vi en helt svart med en lite vit fläck vid halsen som Johannes döpt till Biffen för han är typ dubbelt så stor som Smulan :P Dem verkar trivas här hemma iallafall. Inga olyckor är skeda och dem har busa och lekt hela kvällen. Och Nova verkar gilla dem och vill mer än gärna sitta och gosa och klappa dem. Men tyvärr så är de lite blyga för Nova än. Men det kommer väll så småning om när dem är vana vid oss alla. Jag är iallafall jätte nöjd att jag/vi valde och köpte dessa sötnosar och sedan är jag nöjd över att jag valde dem båda, så dem hade varann också. Även idag har dagen bestått av att handla lite kattsaker och sedan mat till oss så vi har lite extra tills vi får lite mer pengar nästa vecka. Ända som fattas till katterna nu är ett klösträd. Men det får vi skaffa nästa vecka. Men iallafal. Idag har Nova fått massa sommarkläder, blöjor och mat av sin mormor. Det va väldigt snällt av henne. Nova blev rätt förtjust i en klänning med leggins till. Hon ville knappt ta av sig när hon provade kläderna hemma hos mamma haha! Det va jätta fina kläder. Orkar dock inte ta kort på allt för det va så mycket.

Annars har kvällen bestått av hemgjord pizza, kollat på tv, setta vid datorn och gosa med katterna =) Jag vet inte vad jag ska skriva mera? Jag har inte så mycket tankar just idag! Eller ja, jag har ju skrivt rätt mycket ändå. Men det kanske inte va så interssant ;) haha vad vet jag? Nej ni, nu ska jag försöka få skruttungen och somna om och så jag själv kan sova. Jag börjar bli rätt trött och klockan börjar bli rätt mycket med. Men vi höres nästa gång. Och hoppas ni återkommer igen!!

Här kommer lite bilder på våra missar som sover så sööt i soffan <3
Dock är den svarta lite tråkig för han verkar inte vilja vara med på kort, haha! Tråkmånsen!!
 
  

Puss och Kram //

18 maj 2010

2010-05-18 / 22:16:42
Ibland kan man inte hålla tårarna tillbaka.

Idag har jag inte alls varit glad eller pigg som många säkert har märkt av på tex facebook. Jag har känt mig nerstämt och varit rätt så "ledsen" halva dagen. Och jag blir så irriterad på folk som blir chockade över när man är lite nerstämd eller inte verkar glad. Men måste jag vara glad eller må bra hela tiden bara för jag är en sådan person som ofta är det? Ursäka, men lite kan man väll tänka efter kan jag tycka. För alla dagar kan man inte alltid mår bra och vara på topp. Och det gäller även om man är förälder eller inte. Jag har haft det lite jobbigt en tid hära och det är ingenting jag orkar prata med hela sverige om. Men mitt humör går lite upp och ner. Men man är ju inte mer än mäniska eller hur? Men iallafal, det va sådan dag idag att min humör inte alls va på topp. Jag har ingen lust och gå in på varför jag varit ledsen så det för ni respektera och gärna inte fråga. För lite privatliv måste man få ha även om man har en blogg som man kan skiva av sig på om man nu skulle vilja det! Men det har ingenting med Johannes och göra så nu vet ni det och slipper fundera över den saken.

Annars idag så har dagen bestått av att vara med Nova så mycket som möjligt. Vi har varit i lekparken och sedan lekt här hemma en massa. Har även kolla på resten av avnitten av kommisarier winter på www.svt.se/play :) Och såklart kollade jag på gårdagens avsnitt på unga mödrar som jag missa, och sedan klockan 17.00 blev det dagens avsnitt såklart. Jag ska faktsikt ta och gå och lägga mig om en liten stund. Är jätte trött, men det har jag varit sedan klockan 8. Fattar inte, haha! Men Johannes kollar ju på hockey så det blir väll lägga sig efter det. Vill gärna göra det med han så känner jag mig trygg.

Men vi höres och syns när jag orkar skriva igen :) Puss och kram!

Tjena hallå!

2010-05-16 / 21:56:49
Jag som gjort det designen heter Emma "Ems" Johansson (bara att klicka på mitt namn så tar ni er till min blogg) Och jo jag vet att min och Alexandra's design är rätt lika, men knepade ihop hennes efter mina mallar osv och kan ändra färg osv efter hennes önskemål. Hennes design gick fort att göra just för att jag använde min som hjälp. Hur som helst! Hoppas ni gillar hennes design och även kikar in på min. Min adress finns även under hennes länkar. Varsegod Alexandra!

14 maj 2010

2010-05-14 / 16:15:35
Sådära. Nu ska jag bara uppdatera liten =)
Synen kom tillbaka efter ca 40 minuter jag skrev förra blogg inlägget. Men istället för synfelet så fick jag blixdande huvudvärk så jag har lega ner i soffan och kolla på svampboob fyrkant och kräkis hela dagen. Jag kunde inte ens sova för jag hade så ont =( Men men. Efter många om och men så somnade vi alla 3 våran säng och när jag vaknade för ca 20 min sedan så va huvudvärken borta *ÄNTLIGEN*=) Så jag passade på att gå upp och satte mig hära, menas mina andra små gullisar ligger kvar i sängen och sover som två små grisar ^^ så söta.

Eftersom jag känner mig helt slapp idag efter en jobbig dag med huvudvärka så blir det nog inte många knop gjorda här hemma. Men det kan vara skönt det med. Det nog blir bara mys med familjen framför tv:n :) Men ni får ha en trevlig kväll alla läsare, och glöm inte att börja kommentera mera. Det är inte farligt jag LOVAR!!. Vi syns och höres =) (Y)

Puss och Kram <3

14 maj 2010

2010-05-14 / 10:42:07
och jag har typ blivit blind eller nå...

Allt började med att jag stog och höll på att bädda rent sängen. Helt plötslit från ingenstans så blir jag helt yr och sedan blev det suddigt i ögonen. Men jag tänkte att det går väll över snart igen. Jag har ju inte sovit så bra i natt. Men nu har det varat i över 1 timma. Och jag ser fortfarande helt suddugt. Asså jag ser som en prick bra, men på sidorna så ser jag knappt något allt. Vad är det för fel? Jag hoppas verkligen det går över snart, annars vet jag inte vad jag gör. Som många av er vet så har jag ju problem med huvudvärk. Det har jag haft sedan förlossningen och det vill inte ge med dsig. Visseligen har det minskas och jag har det inte varje dag längre men det är ca 4-5 dgagar i veckan nu. Ja, jag ska undersöka om vad det kan vara för fel. Men man ska ju även ha pengar. För nu måste ju jag betala för att gå till läkaren och såna saker. Om det finns stavfel eller nå skit så bryr er inte om det. För jag ser ju somsagt inte helt 100% över vad jag skriver. Så jag går på känslan i fingrarna :P

Jag hoppas ni kommer ha en fortsatt regning dag. Så höres vi säkert. Jag upppdaterar om synen återkommer =) Nu ska jag gå och vila en sväng så huvudvärken försvinner lite =)

Ha det så bra! Puss och Kram <3

13 maj 2010 - Nova utveklas <3

2010-05-13 / 22:02:25

Jag måste bara skriva lite om vad Nova gjort idag =)

Jag förstår mig inte på Nova ibland. Men så fort något händer så är det när pappa Johannes inte är hemma eller så ligger han och sover. Eller så ser inte ens jag vad som händer. Men idag så ställde jag henne vid bordet och sätter mig bakom henne precis som jag brukar göra, eftersom hon älskar och stå vid bordet och banka och slå lite. Men idag hände något som inte hänt förut. Hon gick 3 hela steg efter bordet utan att jag höll i eller hjälpte till med balansen. Det är så kul och se ens barn utveklas så det är inte sant! Hon gick visseligen med lära-gå-bilen hära förra veckan. Men då höll jag i henne, så hon inte skulle ramla eller tappa balansen. Men nu va det helt själv utan att någon hjälpte till med stöd. Och det va det som var så kul och se. Samma sak när vi va hemma hos mamma tidigare idag så skulle hon såklart stå upp och hålla i händerna. Helt plötsligt släpper hon bara taget. Men det gick kanske bara 2 sek sedan upptäkte hon att hon inte hade balansen som krävdes för att stå helt själv. Så hon blev nog lite rädd dära. Vem vet? Snart står hon väll upp och börjar gå. Asså jag tycker verkligen det går lite fort ibland. Visst hon är inte en höjdare på att krypa. Men hon tar sig ju framåt genom att haskrypa men det går ju inte fort. Men som bvc sa: "alla barn börjar inte med att lära sig krypa. Dem börjar stå och gå innan. Sedan börjar dem krypa efter det". Jag är jätteglad över för varje utveklingsteg Nova gör. Och jag blir lika stolt över vad hon än gör =)

Nu fick jag det skrivet hära på bloggen också. Så nu ska jag se klart på lyxfällan sedan blir det sängen för min del. Jag är helt slut efter dagen. Det är tufft att vara småbarnsförälder ibland ;)

Puss & Kram

13 maj 2010

2010-05-13 / 14:02:28
Och det är världens längsta dag känns det som...

Dagen började redan kl 06.00 i morse då en liten madam vaknade till. Johannes la henne i våran säng och gjorde mat och satte på barnprogram på tvn. Men det tyckte inte Nova alls va kul så hon låg och slog mig på näsan och stoppa in sin fot i munnen på mig istället, så sööt ;) Vid 07.00 så orkade jag inte ligga kvar i sängen när man ändå inte fick sova. Så jag lät Johannes sova vidare, och gick ut i soffan och mös med Nova till barnprogramen på nick jr. Vi har haft det så mysigt hära på morgonkvisten =) Vid 9 så vaknade Johannes till, och vi började göra oss klara för att åka ner och handla. Men det va ju stängt när vi kom ner =O Asså det kändes som klockan va innan 08.00 och inte en käft va dära. Men kom rätt snabbt att det är ju röd dag idag så det va därför. Vi strosade runt och handla i säkert 1 timma. Och när vi va klara med handligen kom vi ju på att Nova skulle ha lite ersättning. Men pengarna vi hade med oss hade tagit slut. Men det finns ju såklart välling och färdig ersättning som hon kan få om det kniper här hemma. Men Mamma skulle vara snälla och köpa ett paket åt oss när dem ändå åkte och handlade. Så vi ska ner och hämta det senare när vi ändå ska dit! 

Denna månaden har varit lite "tuffare" än dem andra månaderna eftersom jag inte fått pengar, då mina mammadagar har tog slut den 28 mars. Men vi har ju pengar så vi klarar oss. Så än går det inte i nöd :) Men man tackar ju inte nej heller direkt om dem är snälla och vill hjälper till! hihi. Jag är inte direkt den personen som ber om pengar eller hjälpt såfort det inte går som man vill. JAG anser att sålänge jag kan spara undan pengar till Nova och till en buffertkonto till mig själv, betala våra räkningar och har mat och blöjor till Nova varje månad så är det sak samma om jag får leva på nudlar en hela vecka bara för man har det lite knapert sista veckan innan pengarna kommer in på kontot. Men som tur är så har vi aldrig behöva göra det. Men ibland kan det kännas som det. Ikväll blir det nog bara lungt! det är ju inte så roligt väder direkt så. Men vi ska iallafall ner till mamma en sväng. Så mycket vet jag. Nej nu vaknade Nova till efter typ 3 timmar sömn så nu ska tösen få lite mat i magen =)


Puss och Kram <3

10 maj 2010

2010-05-10 / 17:34:02

God kväll!
Jag sitter och glor på unga mödrar på kanal5. Och tänkte att jag skulle skriva lite =) Jag känner att jag fått nya krafter och kunna blogga lite. Det va mycket som gjorde att jag slutade förra gången, men inte jag orkar bry mig om nu. Nu är det nya tag som gäller. Idag kan jag säga att Nova har varit extremt jobbig. Hon håller ju på att få tänder så hon är ledsen och grinig hela tiden, och det verkar bara vara jag som gäller. Såklart är det mysigt att ha henne nära. Men det går knappt och vara i ett annat rum fören hon ropar "mamma" och börjar gråta för jag inte är vid henne. Men jag älskar henne ändå även om hon kan vara lite jobbig =) Somsagt, alla dagar kan ju inte vara helt underbara. Ikväll händer det nog inte allt för mycket. Det blir svenska hollywoodfruar kl 21.00 som vanligt =) Är det nå annat bra på tvn som ni ska kolla på? Kommentera gärna vad ni ska kolla på. Det är trevlig och veta vad man kan kolla på mer än hollywoodfruar. Nej nu ska jag fortsätta kolla på unga mödrar =) Jag hoppas ni som läser kommer kommentera mera än vad ni gjorde på förra bloggen och gärna kommer tillbaka och fortsätter och läsa om min vardag. Puss & kram på er! <3

9 maj 2010

2010-05-09 / 21:23:30
Hej och välkomma till min nya blogg.
Jag kan då säga att det ser rätt tråkit ut, men det ska jag försöka fixa så småning om. Jag är inte så duktig på sånt :P Men finns det någon som vill hjälpa mig så kommentera gärna och hjälp mig :D Jag har besluta för att avsluta mitt konto http://nitonochgravid.blogg.se/ hära. Så ni vet att den kommer bli borttagen hära om det blir ikväll eller hur jag gör. Jag har inte tänkt så lång. Men bort ska den iaf =) Men denna har jag planer på att fortsätta med. Har inte direkt blogg lust. Men ibland kan det vara bra och ha en :) Ha det så bra så länge. Kram

Välkommen till min nya blogg!

2010-05-09 / 20:45:37