27 februari 2012

2012-02-27 / 19:34:54
Helgen har varit helt underbar. Har haft min bror Mikke och hans tjej Madde på besök under 4 dagar, från torsdag till söndag och vi har haft så himla roligt och mysigt hela helgen. Det var lite synd att dem inte kunde stanna längre, men det går flera tåg och vi får göra om detta snart igen. I fredags var vi in till Växjö menas Johannes låg och sov, sedan kom han och hämta oss vid 4 ungefär och vi åkte ut till Grand Sandmarkand och åt buffé och så kollade vi runt lite i affärer. På kvällen efter Nova gått och lagt sig tog jag och Madde ett glas vin och killarna en varsin öl och bara hade det allmänt mysigt. I lördags var vi i Kosta och hade en riktig trevlig dag och på kvällen blev det mys framför melodifestivalen med massa gott på bordet. När det slutade tog vi fram monopolet och spelade, dock fick jag värstingatorna så dem andra var dåliga förlorare och gav upp till slut ;) Och så igår söndag blev det inte så mycket gjort då Mikke och Madde åkte hem redan halv 11 för att vara hemma en vettig tid och oj så Nova blev ledsen när dem åkte hem. Hon trodde dem skulle komma tillbaka senare men när hon väl insåg att dem åkte hem till Arboga igen så blev hon jätte ledsen. Förklarade någolunda för henne att dem kommer tillbaka en annan gång och att det inte var sista gången dem kommer hit. Jag och Nova träffade visseligen Amanda, Elin och Wilmer senare på eftermiddagen men det var bara en kortis. Sedan gick vi hemmåt igen och bara tog det lungt innan kvällen satte fart på riktigt och det blev tyst och lungt. Jaa, det var väll min helg i snabbhet.


- Måste visa Novas otroligt tuffa Björn Borg trosor som vi köpte till Nova i lördags :) Dem minsta och sötaste Björn Borg underkläderna jag sett. Dem är i storlek 86/92 och är bara så himla grymma :) Samt att jag köpte ett sånt fint hjärta med texten "God natt min skatt" som vi satte över hennes säng. Så nöjd!


Puss och Kram //

24 februari 2012

2012-02-24 / 10:17:09
Då var det dax för ett inlägg igen.
Får berätta lite om gårdagen då denna dag knappt ens har börjat. Igår var det så otroligt fint väder ute, plusgrader och solen lyste redan kl 7 på morgonen och helt molnfritt hela dagen. Så skönt var det ute. Man kunde nästan tro att det var sommar när jag vaknade. Vaknade av att Johannes hade satt tv:n på högsta volym så det dona i hela lägenheten, Nova som snart skulle till dagis såg minns sagt förvånad ut när jag kom upp och fråga vad dem höll på med klockan 7 på morgonen? :O och undrade om dem skulle väcka hela huset eller vad det var frågan om. Oturen som man hade när man la sig igen var att man inte kunde somna om efter Nova var lämnad på dagis och Johannes som gick och la sig då han jobbat natt (som varje natt). Så satte mig vid datorn, men inte nytt hade hänt sedan gårdagen förutom att facebook var bombaderat med ex antal inlägg om att kronprinsessan hade fått en dotter. Dock inte så jätte intresserad av det bestämde jag mig för att gå ut och gå istället. Var ute i säkert 2 timmar, gick hem och så frågade Elin om vi skulle ut och gå. Så det var bara sätta på sig kläderna och skorna igen och gå ut med henne och lille Wilmer. Alltid lika trevligt! :) Även denna promenad blev 2 timmar och vi klockade in precis så att jag passade till att jag skulle börja gå mot till tågstationen för att hämta upp min bror Mikke och hans tjej Madelenie som ska tillbringa några dagar här hos oss i Alvesta :D Jätte skoj att dem kommit och Nova tycker minst detsamma. Tjata i veckor nu och hade tjata hål i öronen på förskolepersonalen att Mikke och Madde skulle komma ;) Så dem visste exakt vilka som skulle komma och vara här i dagarna. Gårdagen blev lugn övrigt, det hände inte så mycket mera då Johannes vaknade, vi hämta Nova och sedan åkte vi hem och slappa resten av dagen och käkade tacos till middag, mumms. Idag ska vi ändå försöka hitta på något. Vet dock inte vad än, men det får vi se :)

Jag och Nova har ändå hunnit med en del trotts att klockan bara är 10.10 (just nu). Vi har hunnit duscha/bada, fixa till oss bägge, Nova har ätit tre burkar med yoghurt :O och nu sitter jag och skriver detta menas Nova sitter och kollar på Nicke nyfiken i väntan på att Mikke och Madde ska vakna så dagen kan börja. Sedan får vi se vart dagen bär. Johannes somnade inte fören 9 idag så han kommer väll sova någon timma längre än vanligt. Så vi kanske tar tåget in till Växjö eller något :) Tiden får utvisa helt enkelt. Det är ju trotts allt lönedag idag. Det är alltid härligt med extra pengar :) Ingenting är uteslutet. Nej ni kära läsare, mycket mer än så här har jag inte och skriva just idag. Vi höres och syns. Ha en trevlig helg om jag inte skriver något mer under helgen :)


Puss och Kram //

22 februari 2012

2012-02-22 / 00:23:18
Problemet med när man har lov är att dagarna blir lite snevridna. Man får ingen direkt struktur på det hela. Kolla tex nu, jag är uppe och klockan är över 00.00 och det är verkligen inte likt mig. Trotts att jag går upp tidigt så kan jag inte somna tidigt. Jag som vanligt vis brukar somna redan klockan 21.00 när jag går i skolan är uppe långt på övertid eller vad man nu ska kalla det. Det är inte okej alltså. Jag gillar struktur och ordning i livet, inte som nu även om det är otroligt skönt med lov och några lediga dagar.

Kan äntligen säga att Nova är pigg och har varit det i två dagar nu. Så imorgon (idag) ska hon få gå till dagis igen efter en veckans uppehåll. Som hon längtar. Hoppas hon håller sig frisk nu, vill inte ha tillbaka nå dumma förkylningar och hög feber. Det kan vi lägga på hatthyllan på dagis :P Nu ska hon ju fortfarande äta penicillin och hostmedicin tills på måndag men varken öroninflamation eller lunginflamation smittar och hon är ju faktsikt pigg. Dem får ringa om hon blir sämre, vilket vi inte hoppas på. Det gäller ju bara två dagar nu denna vecka. Så vi hoppas det ska gå bra. Hon behöver detta.

Vad gör jag annars då?

Ligger här framför datorn och tittar runt lite på nätet och har en sån förbaskad huvudvärk. Men när jag väl vill slappna av så går det inte. Hum.... Dax att ta sig en huvudvärkstablett och släcka ner macen för ikväll kanske låter som en ide?? Kan kanske OM turen är på min sida, få en sovmorgon imorgon. Man kan ju hoppas! Imorgon ska jag städa det sista inför torsdagen, fixa i ordning grejor som ska till tippen tror jag. Bland annat Novas snygga spjälsäng som tyvärr gick sönder innan vi plocka ner den när Nova fick sig en junior säng för hon hade hoppat i den lite för många gånger, busungen själv och lite annat skit som ståroch skräpar i all onödighet och så ska jag förmodligen kika över till Elin och lille Wilmer innan Nova ska hämtas från dagis. Konstigt att ha Nova på dagis när en annan är hemma, vilket händer mycket sällan förutom när man har hemmastudier men då har man ju massa plugg och ta hand om så då har man ändå fullt upp så man knappt märker om hon är hemma eller på dagis ;) Men hon behöver få komma till dagis. Herregud, ungen kryper på väggarna snart och det märks att hon varit hemma och varit riktigt dålig. Energin kommer nu ikapp i dubbel fart. Men det är härligt :) Jag gnäller inte för 5öre.

Nej kära vänner. Nu ska jag ta mig den där huvudvärkstabletten och försöka sova :)
GOD NATT på er!!



Puss och Kram //

21 februari 2012 - En del meningar i all enkelhet!

2012-02-21 / 10:58:59
Nova sitter och tittar i City gross-bladet och ser Nalle Puhs nya film i tidningen och så tittar hon på mig och säger "Vi ska köpa Nalle puh ida mamma". Svarar då till henne att hon har ju faktiskt egna pengar att köpa den för, men får dock som svar tillbaka: "Nej, mamma har pengar. Spara mina pengar"

Öhh jaha?? Vart får ungen allt ifrån. Hon är 2,5år och inte 4år :O
Det är dumt att vara allt för klok som liten har jag märkt. Dem kommer på de mest konstigaste sakerna som chockar bra ibland. Så vi får väll se hur det blir med den saken om hon får filmen eller ej när vi åker och handlar senare idag. Herregud, det märks tydligt att min lilla lilla tös har blivit så himla stor. Nästan allt för stor för sin ålder, som många säger när dem träffar henne. Hon vet exakt hur och vad hon vill ha, ingen får hindra hennes tankar heller :P


Puss och Kram //

20 februari 2012 - Dåliga känslor....

2012-02-21 / 00:13:24
Hatar verkligen detta!!
Johannes som Jobbar natt i Ljungby som ligger några mil från Alvesta måste sitta och åka varje kväll helt ensam för att komma till jobbet (såklart) och jag gillar det inte alls och speciellt inte när det är sånt väder som det varit nu ikväll. Vad som helst kan ju faktiskt hända och jag har noll koll på utefall det skulle hända något. När Johannes åkte iväg nu ikväll vräkte det ner snö/snöblandat regn och jag får alltid så ont i magen från han åker tills jag får smset att han kommit fram. Nu ikväll så är Nova vaken av någon anledning efter att hon vaknat till av sin dumma hosta så när vi släckte ner för en stund sedan i vardagsrummet så kollade Nova ut genom fönstret och kollade på mig och sa "Mamma, hoppas pappa kör försiktigt nu". Ja hon är bra klock hon och det är inte bara jag som tänker på saken. Usch dock vet jag att han kom fram oskadd även ikväll men man har alltid tanken i huvudet att vad som helst kan ju hända på vägarna. Tur att man har en sån klok och förstående dam här hemma som låter ens tankar gå till henne för stunden istället :) Vad skulle man göra utan henne? Helt ofattbart! Men kära läsare. Eftersom min tös inte har somnat ännu så ska jag ta mig an om henne och försöka få henne att somna, önska mig lycka till hehe. God natt på er alla.


Någon månad gammal, men ack så söt för det!

P.s Jag älskar kommentarer, så ni får gärna kommentera och lämna ett litet avtryck efter ni läst =)



Puss och Kram //

17 februari 2012

2012-02-17 / 16:06:08

Resultatet av läkarbesöket blev väll inte direkt som jag tänkt det. Från att tro innan man kom till läkaren att Nova endast hade öroninflamation sluta med att hon hade både öroninflamation och lunginflamation :( Så nu ska hon gå på penicillin och Mollipect (recept belagd hostmedicin) i 10 dagar och hela kalaset kosta 440kr för lite medicin. Vår älskade älskade tjej <3 Hoppas det hjälper och att hon snart är på benen igen. Lider så himla mycket med våran tjej just nu. Hon är mer utmattande än hon någonsin varit, just nu ligger hon och sover och kommer nog få göra

Puss och Kram //

17 februari 2012

2012-02-17 / 13:02:17
En förkyld och sjuk Nova har varit ledsen sedan vi vaknade i morse, och har gnällt över att hon har så ont i öronen. Så ringde till vårdcentralen så vi fick en tid redan halv 2 idag. Så nu får vi se om det är en öroninflamation som brytit ut eller vad det kan vara. Hoppas hon får hjälp för idag har det inte varit roligt och hon är ledsen exakt hela tiden som hon är vaken och slumrar till när hon lyckas lugna ner sig.

Nu ska jag sticka!! HEJ



Puss och Kram //

16 februari 2012 - olika prover :)

2012-02-16 / 21:03:25

Idag var det på blodigt allvar när vi fick sticka på varann i skolan :) Venprover, kapilärprover och insulinspruta var det vi fick lära oss på äkta vara. Det var kul och jag lyckades utan att tabba mig. Fick tillochmed förtroendet och sticka läraren och hon ställer annars inte upp på sånt då det kan förstöra blodkärlen om man har otur, men jag fick *stolt*. Stack även mig själv i magen med en "fejkad" insulinspruta - en insulinspruta fast utan insulin såklart :) Men ojojoj så nervig jag var innan första sticket. Men det var just för att det var på mig själv, annars hade jag inga problem. Så nu kan man ta blodprover i olika former utan att känna osäkerhet!

Vi har även sportlov nu :D Haha för varje lov vi har låter det så dumt, det var ju ändå 3 år sedan man gick ut skolan och då slutade ju det där med lov :p men det ska bli skönt med lite lov och ladda upp batterina lite. Synd bara att det börjar med förkylning. Jaja, så kan det vara ibland. Nu ska jag bädda ner mig och sova trotts att klockan endast är 9 en torsdag som denna ;p God natt!


Puss och kran //

 

14 februari 2012 - den så kallade kärleksdagen!

2012-02-14 / 23:57:09

Hej och hå! Idag är det alla hjärtans dag. Något varken jag och min käraste firar över huvudtaget. Vi har aldrig firat under våra 5år tillsammans och vi kommer heller aldrig göra. Men vi är lika lyckliga för det :) I mitt tycke är det en dag precis som alla andra, bara det att butiker vill tjäna en massa pengar på kärleksförklaringar och folk som förväntar sig en massa fina presenter och fina middagar. Jag älskar min familj till ord som inte kan beskrivas, men att bevisa det en dag som denna är bara trams. Jag älskar inte mina kära mer idag än vad jag gjorde igår eller kommer göra i morgon. Visst okej. Vi gav Nova lite presenter, dock i ett helt annat syfte än just för att det är alla hjärtans dag. Hon har varit lite neråt igår och idag så vi ville gärna pigga upp henne med presenter som hon gillar. Hon fick ett mysigt gosedjur och en snygg villervalla klänning och villervalla strumpbyxor :) Super nöjd som hon var så visade hon snyggt upp sig när vi prova kläderna och nallen älskade hon :) Och vi fick en glad tjej återigen.

 

Nova hade varit jätte ledsen på dagis idag :( vilket brukar vara väldigt ovant då hon alltid är så glad och öppen annars men så fort vi kom för att hämta henne idag så brast hela hon och jag fick sitta och trösta henne i flera minuter och så hade det varit lite till och från hela dagen. Vår älskade tös! Hon hade saknat mamma :') Väl hemma och paketen öppnade så var det en glad tjej igen. Nova fick välja middag och det blev tacos och mjölk som "kärleksmiddag". Trött som hon var efter hon ätit kröp hon upp i mitt knä efter hon ätit upp och slocknade i famnen på mig redan halv 7. Nu menas jag skriver här på Iphonen kommer solstrålen in och vill sova på pappas sida, ja Johannes jobbar ju natt så sidan är ändå tom och jag får sällskap. Nej nu lägger jag ner skrivandet och ska krama om min älskade dotter istället för pladdra på med en massa skit ;) God natt!

 

 

Puss och kram //

7 februari 2012

2012-02-07 / 23:15:41

Jag hittade en grymt passande bild på mig och min kärlek. Jag kan verkligen inte sluta skratta när jag ser denna bild, den är ju så himla söt och så passande till oss två ;P Dock vet jag inte om käre maken håller med om detsamma, men det får han bara ta med en nypa salt och se det som en rolig grej, haha! Lite humor måste man ju ha.. Undra vad han skulle säga om han fick denna i alla <3 dag present? Tror ni han skulle bli glad? ;P hahaha

Puss och Kram //

7 februari 2012 - 2,5årsdagen för vår prinsessa!

2012-02-07 / 10:00:27
Vår lilla docka väger nu på sin 2,5årsdag 11,9kg och är 84,5cm lång :)
Hon fick så himla mycket beröm för sin utvekling, motoriken och extra mycket beröm för sitt tal. Att det var så rent och så tydligt, samt att hon kunde så långa meningar med "svårar ord" och så fick hon även en massa beröm för att hon redan sluta med blöja både på dagen och natten. Vad säger man? Man kan ju inte bli annat än stolt över sin lilla prinsessa :) Detta var det bästa som kunde hända idag efter allt som hänt under senaste tiden. Jag är så stolt över min älskade dotter, hon är verkligen allt för mig <3


Puss och Kram //

5 februari 2012

2012-02-05 / 19:36:51
Har greja lite snabbt med bloggen här för någon dag sedan. Från sommarbilder till lite mer aktuella bilder :) Det känns skönt med ett litet upplyft även om det inte är helt klart ännu. Ska fixa till den lite mera när tiden finns, vilket inte är idag iallfall ;) Sedan sitter jag så sällan och bloggar nu mera också. Så den blir lite åt sidan kan man säga.. MEN så över till något helt annat. Annars i helgen har det varit lugnt. Har haft det det lugnt på läxfronten denna helg, så vi har endast fått mysa av närvaron tillsamman.

Just ja, för någon dag sedan fixade vi till i köket samt garderobsdörrarna i hallen och i Novas rum. Vi bytte ut handtagen från äckliga trähandtag (i min mening) till snygga och stilrena rostfria handtag :) Blev verkligen ett lyft här hemma. Bilderna får tala för sig.


Oj, så kom vagnen med av någon anledning också :P Jaja, den får mer än gärna pryga upp bloggen lite :D Min andra (läs tredje) kärlek!





Puss och Kram //