27 januari 2012

2012-01-27 / 23:27:09

Det går bara bättre och bättre..... Eller? Vad får er att må bra, skratta och känna lycka i erat liv?? Tala om det för mig. Det är kul och veta vad andra har för uppmuntran i all mörker :) Bara allmänt sådär. Det har igentligen inget att göra med mitt humör, är endast nyfiken. Kom igen nu..


Puss och Kram // Alexandra Engström

25 januari 2012 - En stolt mamma!

2012-01-25 / 22:22:58
Jag är så förbannat stolt över min lilla prinsessa <3 Dagarna går och blöjan har varit av nu på dagarna främst i 5 hela dagar. Innan har vi låtit henne bestämma när hon velat ta av blöja och även nu också. Pottan och toaletten har blivit ett stort intresse nu mera och blöjan har bojkottas nästan helt :) Idag helt utan någon nämt något om det säger Nova själv att hon inte ska ha blöja på natten för hon är en stor tjej. Var först lite delad i önskan då hon ibland brukar komma in till oss om nätterna och var då lite orolig utefall olyckan skulle vara frame. Men då det ändå var Novas förslag själv så uppmuntra vi det såklart och fixade i ordning i hennes säng. Nu kan vi inte annat än hålla tummarna på att det går bra och att hon kommer känna sig stolt i morgon :) Behöver jag ens nämna hur stolt jag är?? Puss och Kram // Alexandra Engström

20 januari 2012

2012-01-21 / 00:51:53

Hej och hå!!
Dagen började som planerat. Vi träffa Ewa en stund på förmiddagen och eftermiddagen. Hon var på shoppar humör och shoppa hela Alvesta, haha skämt och sido. Jag fynda eller snarare Nova fynda en tröja till sig själv för 50kr och två strumpor :) Det var en jätte söt trotts att det var en vanlig grå tjockare tröja med en stor svart rosett på sittandes snett vid halven, hon är jätte nöjd. När Ewa åkte hem passa jag och Nova på att vila en stund då Johannes ändå skulle basta på jobbet efter han sluta. Så det var ingen panik då. Trötta som vi var sov vi i 1,5timma. Otroligt skönt, dock satte det sina spår då jag inte kan somna nu haha! Sedan blev det snabbt in till Växjö senare på eftermiddagen, dock inga fynd gjorda.... Eller jo, nu ljög jag lite. Hitta ju 4 hjärtskålar från Chili i vakra färger :) Hitta även ett sånt snyggt skänk/sidobord/minibord eller som vi skulle ha dem till, sängbord. MEN det fanns bara en kvar i sortimentet i HELA Sverige och det var det som stog där inne. Blev så besviken då vi verkligen letar efter något unikt och i gammal stil och så är dem slut, galet irriterande!! Aja bara fortsätta leta :) Vi var även in på Toys r us i Novas önskan och fynda lite dockkläder och pärlor till Henne, så ikväll har hon settat och pärla för fullt. Ett armband till mig och ett till Pappa Johannes <3 Det var jätte kul och se hur arg och irriterad hon blev när hon inte fick pärlan på tråden men kämpade tills det gick, här ger man inte upp heller :) Armbanden blev så fina så. Nova som är 2,5år snart är en envis liten dam i sina bästa år <3

Nej som vanligt passade man på pch skriva om dagen i äran när klockan är långt ifrån vaken-time ;) Så god natt!!

19 januari 2012 - man får ta dagen som den kommer!

2012-01-19 / 23:58:15

God kväll!
Vardagen har tagit fart igen efter jullovet. Det gick så fort men ändå blev dagarna långa. Konstigt det där!
Denna vecka har gott grymt fort, hinner knappt med ibland känner jag.

Mina veckor ser ut såhär --->
Måndag: Veckan börja med en kort dag i skolan. Börja 08.30-12.00, ska absolut inte klaga :) Måndagar brukar normalt vara ganska sega så en kortdag passar mig perfekt!
Tisdag: Då har jag egna studier hemma, alltså ingen skola. Då hinner man med sånt man annars inte hinner med när man har ett barn 24/7 utan avlastning. Nova är ändå på dagis så då hinner jag sitta i lung och ro med min latte vid köksbordet och plugga, samtidigt som jag kan göra andra sysslor i mellan som tex tvätta eller städa. Ja sånt tråkigt man även måste göra som mamma trotts att livet är fullt upp.
Onsdag: Den hektiska dagen på hela veckan. Lyxen om att vara hemma halva måndagar och hela tisdagsr sättter sina spår även om dagarna är hur sköna som helst. Men onsdagar är dagen då man börjar skolan 8.30 och går ända till 16.00. Lektionerna är på 3 timmar stycket och det blir rätt långdraget ibland, beroende på lärare också ;) Sedan slutar man, kasta sig på cykeln och så hämta Nova från dagis, hem och kasta maten på spisen, äta och sedan börjar kvällen gå mot sitt slut! Man är mer eller mindre död kan man säga ;p
Och så kommer Torsdag: Samma visa som onsdagar, man ändå uppvärmd från gårdagen änu. Då är de upp kl 6.00, kasta på sig kläder och fixa sig lite snabbt innan man väcket prinssesan, släpa upp stackars Nova som gottar sig så sött i sängen fortfarande och vill inte riktigt komma upp änu. Klockan närmar sig halv 8, man får sätta på Nova ytterkläder och hjälmen och börja cykla upp för monsterbacken för att komma till hennes dagis, lämna henne och ner igen för att komma till skolan. Skola mellan 8.30-16.00, hämta Nova, hem och göra mat och äta för att sedan ta kväll.
Fredag: Egen studie! En "ledig" dag. Trotts det är det bara upp kvar i 7, ge Nova lite välling och sätta på henne kläder och lämna henne på dagis. Sedan är det hem och plugga som gäller. Bara för man inte är i skolan ska man inte tro man kommer lindrigt undan. Dessa hemstudier är nästan värre än gå dagar mellan 8.30-16.00. Det blir mer pressat hemma fast ändp inte. Det är så mycket annat som ska göras men man har sååå lite tid. Men jag är stark och fixar allt ;) med goda vänner, stöttning och en go familj fixar man det mesta faktiskt :)

Det är mina veckor det!! Dock så har Nova varit sjuk idag torsdag och förblir hemma imorgon med för att tillfriskna ordentligt. Så det blir hyvsat lungt imorgon ändå trotts att man ska plugga lite :) Passar även på att slänga in en bild på dem goaste vännerna man kan ha <3 Elin och Amanda - Ni är bara för BÄST!

Det var en "kort" uppdatering det :) Nu ska jag sova så ni får ha det gott!

P.S första gången jag booggar via iphonen ;p inte illa!! Haha D.S

Puss och kram // Alexandra