27 augusti 2011 - Mitt uppe i all stress!!

2011-08-27 / 20:15:32
Förlåt, men jag har haft så himla mycket denna vecka att jag inte ens seta vid datorn mera än på facebook på min iphone. Jag har haft så himla stressigt denna vecka så ni anar inte.
Jag började ju skolan i måndags och resten av veckan har endast varit stress på hög nivå. Det är dagislämning kvar i 8, cykla vidare som en tok till skolan för att börja dagen och gå ända fram till halv 4, tänk er! En mjukstart på det nya livet, knappast!!
Om det inte är nog med det har jag även packa för vi flytttar ju nästa vecka (torsdag-fredag) ÄNTLIGEN! Så inte nog med skolan, dagislämning och så livet så ska man även hinna packa. Men idag tog vi ett bra ryck och nu är det inte mycket kvar =) SKÖNT! För nästa vecka är vi uppe i stressfaktorn igen och då är det mesta redan klart. Hoppas det finns någon snäll som vill och hinner hjälpa oss, antingen med Nova eller att hjälpa oss att flytta. Men har väldigt många som är villiga att ställa upp har jag fått veta idag, hur underbart är inte det?!?! Man blir ju så himla glad av hjälpen som erbjuds av alla er som erbjutit sig hjälpa till med Nova speciellt, då man verkligen inte har någon släkt som kan ställa upp när man behöver den så blir man extra glad att det verkligen finns snälla vänner som ställer upp ♥ Blir rörd på riktigt!! Jaa ni alla förstår ju vad jag menar. Brukar sällan be om hjälp om det inte verkligen behövs. Så det känns faktsikt!! :')

Igår var vi och hyrde film :)
det blev: Hur många lingon finns det i världen, Maria Wern: Svart fjäril, Irene Huss: De lömska nätet. Har dock bara hunnit med Hur många Lingon finns det i världen och Maria Wern änu, tyckte det var för tidigt och sätta på film nu för då har man inge och göra senare. Så vi satte oss här. Jag vid datorn och min älskade vid sitt X-box =) Har inte seta vid datorn på fan hela veckan nu ju :O





Puss och Kram //
 

22 augusti 2011 - Nytt till vagenen :)

2011-08-22 / 13:49:45
De jag beställde från design K till vagnen i lördags kom idag :D
- Matchande bältesskydd och bumperskydd till suffletten :)
Skit snyggt!




Nu är bugaboon komplett med tillbehör i NY-tyget =)




Puss och Kram //

22 augusti 2011 - Första skoldagen :)

2011-08-22 / 08:30:43
Nova är som vanligt heeel taggad för dagis och jag är.... liiite mindre taggad inför första skoldagen ;)
Fast det ska bli skönt och få något och göra om dagarna än att sitta hemma hela dagarna :) Nej ni, nu ska jag klä på skruttan regnkläder då det regnar ute och snart kommer vår älskade Johannes och hämtar oss så jag slipper stressa första dagen, sedan blir det säga hej då till Nova och vidare till skolan. Önska mig LYCKA TILL NU!! Är grymt nervös ;)



Puss och Kram //

21 augusti 2011 - Bordproblem!

2011-08-21 / 20:25:39
Hur svårt ska det vara och hitta ett snygg soffbord i den stilen man vill ha?
Vi har leta som bara den men inte hitta det perfekta. Vi har hitta några men nja, jag vill inte köpa något som vi vill byta ut om 1 månad eller 2 utan detta ska vara ett bord som vi ska ha en längre tid fram över. Vill att det ska vara perfekt från början. Just nu trivs jag inte alls med ihop-plocket vi lyckas med sedan vi flytta ner så vill ha det redo och fint från första start. Men vart hittar man det? Visst, jag ska erkänna att jag hitta några snygga och mysiga bord/kistor idag, men ett av dem vet inte alls hur vi ska få hit då det befinner sig ett ex antal mil här ifrån + att man var tvungen och betala innan dem frakta hit det..hum.. Känner mig otroligt osäker för det rör sig om för många 1000-lappar :( Dock vill jag så gärna ha det, men är ändå lite rädd på utefall det ska bli något fel. För tänk om, då försvinner pengarna och det är pengar som inte kommer igen. Har ni några förslag på vart man kan finna snygga soffbord i shabby shic-stil? Även bord som man själv kan göra om :) 



Skulle så gärna vilja ha en kista i shabby chic stil, det är min stil!
Tycker det är så himla fin :) - BILDEN ÄR LÅNAD FRÅN GOOGLE.SE -




Puss och Kram //

20 augusti 2011 - Jag saknar dig

2011-08-20 / 14:55:49


Jag vill så gärna se denna film, men har ingen att gå med.
Och att ta med Johannes är ju helt omöjligt för vem ska då ta hand om Nova? Sedan tror jag nog inte han har lust och slänga ut 100kr på en film som han gärna inte vill se ;) Åhhhh, är så avensjuk på dem som ska gå på bio på denna film här i dagarna. Jag vill ju med se den! Detta är fusk tycker jag..



Puss och Kram //

20 augusti 2011 - SHOPPING

2011-08-20 / 11:52:27
Igår blev det lite shopping :) 
Jag och Johannes shoppade loss lite inne på Chili. Blev en mysig filt till vardagsrummet, 2st bokgömmare, 4st diskborstar.. Jag vill åka tillbaka och köpa 2 stycken filtar till, en till sovrummet och en till Nova :) Nova fick en liten söt väska som hon valde ut som hon ska ha med till dagis. Hon är super nöjd över sin nya väska. Sedan blev det lite mat shopping inne på city gross :)


 
- Nallen är inte ny, men den passade så bra ovanför böckerna..


Vi skulle åkt iväg idag kolla lite både på en cykel tills nästa vecka och lite mer till nya lägenheten men när vi väll hade kommit till bror Pehrssons så började Nova helt utan förvarning spy floder. Så det var bara åka hem igen och kasta in allt i tvätten. Så nu går tvättmaskinen på högvarv här hemma och Nova ligger och kollar på svampbob. Tur att tyget på våran sittdel går och lossa och tvätta. Får se om det kommer nå mera, eller om det bara var det som kom upp för då blir det hemma för hennes del på måndag :( Hade gärna unvikt det då hon trivs så bra och precis blivit klar 1 vecka tidigare på inskolningen bara för hon var så duktig. Men det återstår och ser. Hoppas det bara var det som kom upp så vi slipper magsjuka här hemma :)
Ikväll blir det mys i soffan tillsammans med världens bästa familj <3



Puss och Kram //

19 augusti 2011 - Dagisprat IGEN!

2011-08-19 / 13:45:30
Hahaha jag måste bara skriva av mig för jag kan inte sluta le åt detta.

Det tog mig nästan 1 timme idag och få på tösen ytterkläderna. Hon vägra gå med mig hem :O Helt omöjligt! Jag frågade henne säkert 70 gånger om vi inte skulle gå hem innan det börja regna allt för mycket, men nehe du. Hon skulle stanna kvar och leka med flickan som hon lekt med precis hela dagen. Knappt varit ifrån varann 1 sekund sa förskolepersonalen. Men tillslut följde hon motvilligt med till kapprummet för att sätta på kläderna och vi kunde gå hemmåt efter att hennes kompis som hon lekt med gick hem :P Det blev väldigt många sura miner och skrik innan jag fick på henne kläderna, men tillslut lugnade hon ner sig. När vi väl kom hem somnade hon på 2 röda ;)  Tror min tös trivs riktigt bra på sitt dagis. Låter som det på både personalen och alla barnen gillar Nova. Inge problem här inte :) Känns otroligt skönt!

Snart är även älskling hemma ♥ ♥ ♥
Lite senare när Nova har vaknat så blir det somsagt in och handla och shoppa lite. Vet inte om jag skrev det i förra inlägget, så skriver det isåfall igen om jag redan gjort det =D


Puss och Kram //

19 augusti 2011

2011-08-19 / 10:24:34
Vad ska jag göra??
Nova är på dagis. Det var inga problem att lämna henne idag heller, hon bara skratta och vinka glatt när jag skulle gå. Så nu är man ensam hemma. Tur att MTV har musik som livar upp lite! Det känns så otroligt tomt här hemma ska jag säga er, det är ju ändå första gången på lite över 2år som jag är HELT ensam utan Nova eller Johannes :o Helt sjukt ju!! Ska hämta min prinsessa igen vid dryga 12.00-12.30 igen sedan är det bara invänta pappa Johannes för att sedan åka och handla och shoppa lite :)
Ikväll blir det något iform av PIZZA (utemat), åh det var så länge sedan vi käka det så nu tyckte jag det var dax, mumms, det ska bli gott faktsikt =) Och på måndag börjar jag skolan igen. Efter 2års slapphet är det äntligen dax och börja livet igen. Har varit lite jobbigt sista halvåret att gå hemma och inte ha ett skit och göra. Men men nu är det äntligen dax. Ser faktiskt fram emot detta. Nej nu blir det dunka musik och vänta på klockan :)



Gammal bild, men ack så sööt!



Puss och Kram //

18 augusti 2011 - DAGIS-snack!

2011-08-18 / 12:05:33
Nu är vi hemma igen och Nova somnade på en gång när jag la henne i sängen :)
Idag har Nova vart själv mesta delen av dagen på dagis/förskolan och det har gått hur bra som helst. Hon blev inte ledsen när jag gick och hon har heller inte fråga efter mig. ÄR EN STOLT MAMMA! ♥ Även idag fick hon otroligt med beröm från all personal från båda avdelningarna på hennes dagis. Hur kan man inte bli stolt lixom?? :D Känner mig helt lugn nu över hur detta kommer gå med att hon ska vara på dagis hela dagarna framöver. Imorgon kommer hon vara ensam hela dagen för att se hur det går. Hon kommer även äta där. Jaa det kommer vara som en vanlig dagis dag för hennes del då :) Ska bli otroligt skoj och se hur detta kommer gå, men som det varit denna vecka har hon inte ens brytt sig om mig och heller inte sakna mig dem gångerna jag gått iväg. Hon leker med alla barnen och dem blir så ledsna när Nova går, så det är också otroligt skoj :) Många kompisar blir det med tiden. Nu blev det mycket dagis snacka. Men det är sånt som blir imellanåt :D hehe! Man måste ju skriva om sin vardag och hur stolt man har över mitt lilla knyte :)



Puss och Kram //

17 augusti 2011 - Biffen har fått ett nytt hem

2011-08-17 / 07:36:29
Igår flyttade Biffen ifrån oss :'(
Han bor nu mera hos en äldre dam ute på landet och får nu gå ute som han själv vill. Han mådde inte bra av att vara inne och bodde mer eller mindre på balkongen, så detta var det bästa vi kunde göra för hans egna bästa. Man kan inte vara ego när det gäller någons hälsa. Det känns tufft absolut, men vi får komma och hälsa på han när vi vill :) ♥ Vi hade otroligt stora krav på den/dem som skulle ta över vår tokstolle och det verka han få nu. Ett fint hem på landet. Där kommer han nog trivas :) Vi behöll Smulan, vår andra katt och hon har blivit hur lugn och mysig som helst. Känns som en helt annan katt faktsikt. Förr var hon skygg och ville inte alls gosa, nu på en handvänd så är hon med. Tråkigt att det skulle bli såhär, men det var det bästa för alla inblandade, tyvärr :( 




Vår älskade biffen <3




Puss och Kram //

15 augusti 2011 - Dagis

2011-08-15 / 19:53:07
Morgonen började redan vid 7 hemma hos oss idag då Nova vaknade och börja tjata om dagis ;) Någon som var supertaggad idag?? ;) Hon såg ut och insåg att det regna så hon plockade själv fram stövlar och regnkläder och satte på sig mössan.... Dock var det lite väl tidigt änu för problemet var att vi inte skulle gå riktigt än. Vi skulle vara på dagis vid 10 tiden men Nova börja rigga upp redan halv nio, haha stollan!

Första inskolningsdagen blev avklarad med bra och stora framsteg! Nova brydde sig inte alls om mig och tyckte detta var super skoj, hon ville inte ens gå hem med mig. Vilket kändes både lite ledsamt med framför allt kul att hon knappt ville gå hem. Det lättade lite från mitt mammahjärta, faktsikt. Hon fick även jätte mycket beröm från alla fröknar att hon var så framåt och orädd för allt, så det känns super :) Väl hemma så somnade Nova på två sekunder. En trött dam vill säga efter en dag på dagis, men hon ser redan fram emot morgondagen, då det står dagis på schemat igen.




Puss och Kram //

13 augusti 2011 - Alvesta marknad och Svampbob fyrkant

2011-08-13 / 19:21:09
Nu kan Nova säga nästan alla i Svambob och vet vilka dem är också: "Babbob fyr", "Gary", "Krabba", "Sandy" och "atrik". Den ända som fattas nu är Bläckvard :) Mammas godis :') ♥ Märks det vad som är hennes favoritprogram? ;)




I helgen här i Alvesta är det Alvesta marknaden. Så vi var ner en sväng på byn och kika, inget direkt märkvärdigt men ändå lite annat än bara sitta hemma. När jag stog och kolla på Iphone skal så såg Nova en svampbob och då var det kört ;) Nej då, vi köpte den såklart till henne. Det är trotts allt henne favorit, och hon hade nog blivit riktigt besviken om hon inte fick något som hon ville ha men vi köpte det vi ville. Ja ni förstår, så kan man ju bara inte göra. Så nu kommer svampbob, hennes mimmi (stor&liten) och så hennes pippi följa med vart vi än ska. Familjen utökas hela tiden, hehe. Sedan åkte hon en karusell med sin Wilmer och efter det gick vi hemmåt igen. Som sagt, det var inget märkvärdigt.
Kvällen blir lugn, Nova somnade utan problem ikväll efter hon börjat sluta sova middag, så nu blir det mys framför dator för min del och x-box och kära NHL 11 för min kära mans del en stund :) Vet inte om det går någon bra film ikväll på tv? Har inte kolla igenom tablån idag.





Puss och Kram //

12 augusti 2011 - Höst shopping!

2011-08-12 / 20:05:28
Novas nya höstjacka :) snygg va??


En brun skinnjacka med lurrv på luvan från H&M. Pris: 299kr

Såg ett tips om denna snygga skinnjacka idag. Så när vi var in på Grand sandmarkand tidigare så gick vi in på H&M och då fick jag se den in reale life och tyckte den var snyggare än på bilden, så vi köpte denna som höstjacka till Nova. Hur snygg som helst och Nova blev super snygg och tuff i jackan. Blev faktsikt lite avis på denna då hennes skinnjacka var snyggare än min :P Jaa den är lite stor men med uppvikta ärmar satt den bra :)
Måste säga att jag är inge H&M människa, men när jag såg denna så var min första tanke "den måste vi bara köpa" och sagt som gjort den blev Novas idag. Både jag och Johannes tyckte den var superläcker och Nova verkar redan trivas i den. Tur att det börjar kallna riktigt här så kan hon börja använda den lite i smyg redan nu ;) haha! Mitt bästa köpt idag!


Puss och Kram //

12 augusti 2011 - ♥ ÅRSDAGEN! ♥

2011-08-12 / 10:25:16
Idag firar jag och min älskade 4 härliga år tillsammans, vi firar även 2år som förlovade ♥ Trotts att vi haft det jätte bra men även haft de ganska svårt genom åren och livet som ändrades radikalt för 1år sedan då vi flyttade ifrån allt så kämpar vi på och håller ihop i alla väder :) Min älskade, jag älskar dig igår, idag och alla andra dagar jag får vara tillsammans med dig ♥ Det är DU&JAG mot världen ♥



                                      ♥ Våra fina ringar ♥ - Min ring har 3 diamater i sig :)



Puss och Kram //

10 augusti - 4 dagar

2011-08-10 / 10:06:53
Veckorna går och går och går, och bloggen enbart står och står och står!
- Börjar växa lite ogräs på skiten!! Dax att rensa lite kanske??


I söndags
fyllde ju vår vackra dotter 2år. Det var fullt upp hela dagen.
Morgonen började med att vi gick in och sjöng för Nova och hon fick öppna små paket och fick lite frukost :) Sedan gjorde vi oss klara och så åkte vi in till Växjö för att handla det sista inför "kalaset" och då passade vi även på att åka över till Norremark och gick in på MIO :) Vi hitta en snygg matsalsgrupp med bord och 6 stolar som vi köpte. Kalas, nu kan man checka av det på lista och nu är det bara resten kvar;) Sedan vid 15.00 kom Elin, Adam och Novas älskling Wilmer på ett mini-kalas. Även om Nova inte fick så jätte många paket detta år eller att det kom en massa folk så blev det en lyckas dag trotts allt :) Vi gjorde den bra. Varje morgon så hon springer upp och ser alla ballonger och blir hel spidad, haha! Senare på kvällen var jag, Elin och Amanda på bio. Vi såg Kyss mig, helt okej film. Visst det var en resevfilm för Bridesmaids som vi igentligen skulle se men den var inställd.


I måndags fick vi ett överaskande besök av min pappa och hans familj. Dem hade "vägarna förbi" så dem passade på och kika in på en kaffe. Dem var trotts allt på väg ner till skåne så helt vilse var dem inte, hehe! Men det var skoj.


Igår tisdag
var det som vanligt dåligt väder här i Alvesta. Det drog in med ett riktigt oväder och så kom även oskan. Inte helt fel om du frågar mig.
När Johannes kom hem åkte vi iväg till bror pehrssons och forsatte vårt letande på nytt till lägenheten. Vi hitta en jätte snygg soffa som jag är lite sugen på. Men jag vet inte, vi har visseligen en snygg soffa som det är nu men den är liiite liten om vi får besök. Vilket gör att vi vill skaffa en ny med. Men, vi får väll se. Det är ju alltid skoj med nytt också, hehe.


Idag
händer det väll inte allt för mycket, samma som igår är det dåligt väder. Usch så less på detta skit väder. Det är ju det ända som är. Skit väder, kallt och jävligt :( Nog bara inse att sommaren är förbi och mer höstkläder måste köpas. Trist! Så även denna dag blir väll en inne dag med mys i soffan <3

Ni får gärna kommentera mera =) Ingen mer än jag blir gladare.



Puss och Kram //

6 augusti 2011 - Endast 1 dag kvar! ♥

2011-08-06 / 12:00:46
Idag, idag är det endast 1 dag kvar tills vårt troll blir 2år. Hela 2år, vart har dem 2 åren tagit vägen? Hon vet, Nova vet att hon blir två år. Hon vet hur många fingrar 2 är och vet vad siffran heter. Så varje gång man säger: "Nova, hur gammal blir du?" visar hon glatt upp två fingrar och säger "två, mamma/pappa. två år". Tåren samlas lite lätt i ögonen och man blir så stolt! ♥
Dock tycker det är lika förbryllande varje månad när det går om till den 7. Tiden bara flyger iväg i all hast och man hinner knappt med allt känns det som. Varje dag är en ny start, varje dag är det ett nytt äventyr som börjar. Ingen dag är den ändre lik. Iallfall inte här hemma. Livet som mamma till våran underbara skatt är helt fantastiskt. Stoltare mamma kan man inte vara. Men snart måste jag släppa taget om min ända ägodel, för den 15 augusti börjar hon (äntligen) på dagis. Helt sjukt om man tänker efter. I hela 2år, varje dag har jag varit med tösen. Knappt haft barnvakt mera än några timmar på dagen och kan räkna på en hand och säga varje tillfälle hon varit borta, skrämmande men sant. Jag har verkligen har gått in i livet som mamma. Varför skulle man vilja ändra på det? :D Jag älskar ju mitt liv, och min underbara familj ♥ Okej att gå ut med goda vänner och ta ett glas vin, äta gott och bara njuta någon timma, det är ju sånt som alla kan behöva. Inget fel i det! Men även mitt barn som alla andras runt om i världen har en PAPPA som hon kan vara hos, och även dem kan behöva lite tid tillsammans ibland också. Livet är ju inte mer än rättvist, eller hur? ;)

Jag älskar min underbara dotter och hennes pappa,
dem bästa som finns i mitt liv! ♥


                                                                          



Puss och Kram //

1 augusti 2011

2011-08-01 / 14:43:27
Mycket som händer här under augusti månad:
Det är endast 7 dagar kvar tills Nova fyller 2år, det är 12 dagar kvar tills min och Johannes årsdag och förlovningsdag, det är 15 dagar kvar tills hon äntligen får börja på dagis, det är 22 dagar kvar tills mitt allvar börjar igen, och det är ynka 40 dagar kvar i denna lägenhet (om inte färre) :D - Kan det bli bättre?? :)




Puss och Kram //

1 augusti 2011 - Malmö :)

2011-08-01 / 10:54:08
I lördags fick Johannes något ryck och ville att vi skulle göra något extra skoj tillsamman, helt bara sådär :) 
Så vid 2-tiden började vi röra oss mot Malmö lite snabbt in på sådär. Helt spontant, sånt älskar jag! :) Det är ju enbart 16 mil till Malmö här ifrån så det är ju ingenting :) Vi tog in på Grand hotell i centrala Malmö och hade det jätte mysigt. Nova uppskattade hotellet, helheten och hade jätte skoj där innan hon somnade på kvällen där sedan. Älskar att se Nova lycklig, det är den bästa känslan som man kan uppleva. Det var fint väder på kvällen så vi gick runt och strosa men det mesta var stängt såklart och det fanns inte så mycket att göra mera än att gå runt och titta sig om. Vi skulle igentligen ha stannat till tisdag, men då vi fick tråkigt på söndag och hade slut på ideer och visste inte riktigt vad man kunde göra så åkte vi hemmåt igen vid 3 tiden. Kanske ett misstag? Vad vet jag. Men när man aldrig varit i en stad och vet vad man kan göra så kanske man gör de misstaget. Men vi kommer åka tillbaka och då blir det en annan dag än just en lördag ;)
Johannes hade gärna åkt över till Danmark, men vi ångrade oss i sista sekund (eller var mer jag som bromsade).. Verkligen sista sekund, vi svängde av på sista avfarten till sverige igen då vi inte visste vad det kosta med hotell och bara åka över bron fram och tillbaka skulle kosta nästan 800kr. Så dit ska vi en annan gång fast då åker vi tåg över som tar dryga 2 timmar, så vi slipper bilen :)

Var även in på one piece inne i Malmö, och jag kan säga att man blev ju helt kär ;) Har aldrig känt mig behov av en jumpin, men när jag testa en one piece blev man ju lagom förälskad(A) Var nära och köpa en men jag återkom aldrig till butiken igen så det blev inte av. Får beställa en isåfall, vet ju vad jag har för stl i dem så :)

 
- Egen bild                                              - Tagen från google.


Puss och Kram //