28 juni 2010

2010-06-28 / 21:10:04
JAG HAR HITTA LEKSAKER FRÅN HANDY MANNY!!!
Idag har jag och familjen varit till Våsterås nästintill hela dagen och handla lite saker till Novas 1års kalas. Köpte även lite presenter till henne också så jag/vi inte behöver köpa allt i juli. Men ska köpa lite mer saker som jag hitta idag =) Och vet ni vad jag har hitta.. Joo en massa leksaker från handy Manny inne på toysRus. Nova blev helt till sig när hon såg och hörde leksakerna ;) Dem hade precis fått in dem till affären. Och gissa om jag blev glad. Jag som har leta som en tok i över 2 månader. Nova fick även en lite Manny docka som hon är hel kär i =) Hon har setta och hållt i den hela dagen ^^ för söt! Man märker nu att saker verkligen börjar uppskattas när dem får något. Det är verkligen jätte roligt tycker jag =) Sedan blev det en liten rundtur inne på IKEA och så käkade vi även där inne. Dem har ju nå rea skit nu så dem hade massa jippon utanför och gav alla barn balonger =) Vi köpte nå spel för 5kr/st, man fick 6 bollar och träffa man en clowns mun med 3 av bollarna fick man ett presentkort på 50kr. Vi köpte 2 spel. och såklart satte Johannes 3 bollar, så vi fick ett presentkort och popcorn :P hihi! Men vi hade redan handla, så det blir till nästa gång vi åker dit =) Men har haft en jätte mysig dag med familjen! Nee nu ska jag ta gosa med Nova nu innan hon somnar, så tjingeling! <3


Novas nya älskling <3

Puss och Kram //

25 juni 2010

2010-06-25 / 11:21:23
Idag är det midsommara :) Och dagen bjuds på att Johannes föräldrar och farmor ska komma hit på lite midsommar mat vid 3-tiden. Sedan vet jag inte vad som bjuds på resten av dagen. Men det är så det ser ut just nu iallafall..

Nova har lyckas blivit sjuk.. Snoret rinner för fullt och feber. Inte så himla trevlig. Natten har varit rätt jobbig. Nova har vakna typ 1 gång i timmna och varit glödhet och snoret bara fortsar ut :( Men runt sisådära 4-tiden tyckte Nova det va dax för att vakna till helt. Ja, jag förstår om hon inte kan sova för hon är så täppt i näsan även om vi suger ut snoret. Men det går ju inte och göra mitt i natten heller =P Men iaf. Det slutade med att hon fick somna om i våran säng för jag orkade inte fortsätta gå upp och ner hela tiden. Jag va helt död om jag får säga mitt. Men vid 6 ungefär så somnade hon om igen och sov ända till halv 10. Skönt, fick iaf sova några timmar. Då va det bara upp och börja greja här hemma. Jag koka ägg och fixa i ordning dem så dem är färdig gjorda och klara. Just nu sitter jag här och njuter av lugnet (?). Katterna är lugna och Nova sover i sängen sin just nu. Skönt och få koppla av i några minuter. Men, jag tror lugnet har vänt, det låter som gullklimpen där inne har vakna, eller?? Nej nu ska jag sluta skriva och kolla till Nova tror jag. Men ha en trevlig midsommar.

Puss och Kram //

25 juni 2010

2010-06-25 / 11:11:20


Trevlig 
Midsommar


23 juni 2010

2010-06-23 / 16:16:05
Ja det är väll klart jag ska skryta lite här med ;)

Som många av er redan vet och har säkert redan sett så är jag, Nova, Hannele och Kevin med på första sidan av veckan magazin24. Ja, och jag kan ju inte bli mindre stolt över min lilla tjej eftersom bilder är så himla fin på oss alla :) Det finns även på nätet, på deras hemsida för er som inte får eller kan läsa tidningen, länkar den för er som är intersserade =)

http://magazin24.se/koping/2010/06/23/full-fart-pa-nyoppnat-cafe.

Ja, idag har det väll annars inte hänt så mycket. Vi har varit hos Johannes föräldrar och fika lite i det soliga vädret. Sedan städa lägenheten och lite på balkongen så nu kommer man in och ut nu iaf ;) haha! Skoja bara. Men katterna och Nova hade lite lajbans igår, så det såg ut som 7 svåra år och mer där till i morse när man kom ut. Inte det roligaste synen för ögonen det första man får se på morgonkvisten. Men det är så det är ibland med att ha barn ;) haha! Lika kul varje gång dem leker tillsammans och har kul. Men mindre kul är dagen efter om man inte orkar plocka i ordning samma dag som dem har lekt..

Just nu ligger Nova på golvet och kryper runt och drar i allt möjligt hon kan hitta. Sätter sig även hos kaningen och försöker prata med han. Men tyvärr verkar han inte så intersserad av vad hon vill. Stackaren! Och hon blir lika irriterad varje gång när han inte svara henne ;) haha! Hon är bara för söt! Men nu orkar jag inte skriva mer. Vi höres till nästa inlägg =)

Puss och Kram //

21 juni 2010

2010-06-21 / 23:35:40

Nova fyller snart år....

Ja, Nova älskar verkligen barnprogramet "handy manny". Hon dansar och klappar händer såfort hon ser programet på tv:n. Vilket är väldig kul, tycker jag. Men nu till saken. Jag försöker leta efter leksaker, speciellt verktygslådan som finns. Men till en besvikelse så finns det inte händige Manny leksaker här i Sverige :( Ja har leta och leta. Det ända som jag hittar som är nära en leksak är en docka (nalle) och filmer. Jag blir lite besviken då jag verkligen skulle vilja köpa detta till Nova när hon fyller 1år eftersom hon gillar programet. Såklart så kan jag ju beställa från USA, eller nå om det skulle vara att jag verkligen MÅSTE få tag påt. Men det kostar ju så himla mycket. Och det är ju knappt värt alla pengar. Men ska försöka luska lite mer ;)


Lite hjälp kanske?.. Vet ni något, så skriv gärna då :)

Puss och kram //

19 juni 2010

2010-06-19 / 23:48:02
Har lite blogg torka, så jag har inte så mycket och skriva om. Ja, jag har väll lite och skriva om man kanske inte allt för intressant. Igår kväll pajade våran spis. Eller rättaresagt luckan lossna. Vi har två lager på luckan för att skydda så värmen inte sätter sig på självaste luckan så barn inte ska bränna sig på den. Och ytterluckan lossnade iallafall och idag när jag skulle försöka sätta dit den igen så lossnade matellstödet. Så nu kan jag inte sätta på ytterluckan eftersom metallgrejen med är sönder. LUCKAT! Kan inte säga så mycket mera om det, men jag är inte så jävla glad :@ Det här får ju nästan bara inte hända. Inte just nu iallafall när man inte har pengar till och köpa en ny spris för. Inte nog med att spisen är paj så har tvättmaskinen varit sönder ett tag så det skulle vi med behöva köpa en ny + en ny kyl och frys. Asså va fan är detta? Är det meningen att det ska vara så här illa. Ursäka, men ibland blir man bra ledsen. Men det är väll så livet funkar eller?

Men idag så åkte vi över till Västerås och Media market för att kolla på ny spis, kyl och frys och en tvättmaskin, så vi får se hur det blir med den saken. Vi gick även in på Barnens hus och köpte lite saker till Nova. Efter vi kom hem från Västerås så åkte vi hem och hämta Novas matstol, och sedan vidare till Johannes mamma och hälsa på för att fördriva tiden till klockan blev halv 3 så vi skulle hem till mamma på middag. Nova fick mat dära, och sedan blev det lite prat och sedan åkte vi typ igen :P det blev en kort vistelse på typ 1 timma. Men det är så ibland. Man kan inte hälsa på alla, alla gånger =P Väl hemma hos mamma så hade Nova fått en massa saker av dem. Det va en matstol, en gunghäst som va en kanin, 2 nallar och mat hon skulle ha där :) Det va verkligen överaskande. Vi hade då släpa med våran matstol helt i onödan ^^ men det gjorde inge, för man kan ju inte förvänta sig saker när man inte hade fått förvarningar om det ;) hihi! Men har haft en mycket trevlig kväll. Såklart har det blivit mycket tittande av Viktorias och Daniels bröllop, och jag kan ju inte annat än att säga att klänningen va ju otroligt vacker. Nu sitter jag och skriver mina sista rader för nu har dem visat tårtan som jag vänta på sedan klockan 22.00 så nu blir det sängen för min del. GOD NATT MINA KÄRA LÄSARE, vi höres nästa gång :)


Ursäka om det finns nå stavfel, men orkar inte rätta ikväll!

Puss och Kram //

14 juni 2010

2010-06-14 / 09:20:32
Ensamt hemma!

Idag och förmodligen hela veckan fram över ska jag, Nova, kattera och kaninen vara hela själv här hemma :) Johannes ska iväg på vallendering i Västerås från typ 08.00-17.00 i 2-5 dagar. Ja, han kommer såklart hem på kvällen så helt ensamma blir vi inte hela dagarna =) Men jag tycker det ska bli skönt och vara ifrån varann lite nu i några timmar. Vi är ju med varann 24/7, det tar verkligen på oss ibland så det ska bli skönt faktiskt. Just nu sitter jag här vid datorn menas Nova lungt ligger i soffan och kollar på playhouse Disney, det är musses klubbhus dära just för tillfället :) Hon har två nya favorit program utöver svampboob. Det är musses klubbhus och sedan händige Manny :)  Förra veckan när vi va hemma själva så satt vi och kolla på händige Manny, och så ville jag kolla om det gick nå bra film på filmkanalerna. Men då blev hon helt tokig och "slog" mig för att jag skulle byta tillbaka igen. Ja, såklart gjorde jag det rätt fort och så va tjejen lugn igen, sötis. Men nu verkar hon ha somna här brevid för hon är rätt tyst i från henne ;) ja, då kanske man själv ska passa på och vila en stund då?

Jaa men jag tror jag ska göra det =) Ha en bra dag!


Puss och Kram //

13 juni 2010

2010-06-13 / 21:45:43
Idag orkar jag inte skriva så mycket, det blir lite bilder istället =) Men mycket mer än så blir det inte ^^ Men tänkte iallafall skriva att vi har varit till Parken zoo i Eskilstuna näst intill hela dagen. Det va kalas väder när vi åkte dit vid 11, men vid 2-3 tiden börja det mulna på och sedan börja det små regna så vi åkte hem. Vi skaffa även säsongskort dit. Så nu kan man åka dit hur mycket man vill utan att behöva tänka så mycket på om man har pengar eller inte :) Men nu kommer det lite bilder!

   
   

Just ja, tänkte även skriva att jag tror Nova kommer gå utan stöd snart. Hon går med hjälp av att hålla i mitt eller Johannes 1-3 fingrar. Visst går det väldigt vindligt, men det är väll för hon inte hitta balansen helt änu. Jag är så stolt :)




10 juni 2010

2010-06-10 / 19:11:04

OJOJOJ!! Här va det livat ;)



9 juni 2010 - Dagen tillbringades i ÖREBRO!

2010-06-09 / 21:53:39
halloj halloj :)
Idag blev det inge Västerås för Johannes föräldrar ställde in, änu en gång när vi har planera nå. Eller dem har planera och vi ska följa med för dem inte kan åka själva. Men istället åkte vi till Örebro med Ullis och David istället. Mycket trevligare vill jag lova er. Ja, först va jag till skatteverket och kollade upp varför jag fått för lite pengar, men nu är det ordnat. Så nu är det inga missförstånd eller nå funderingar om det :) Iallafall, innan vi åkte för att träffa Ullis och David svängde vi in på Lager 157 för att kolla vad dem hade dära. Dock blev jag lite beviken på att dem hade inte alls mycket lundmyr plagg som jag hade trott. Jag sökte en ny pyjamas till Nova. Men det fanns tyvärr inte. Såklart hade dem ju mycket annat från lundmyr men det har jag redan, eller va inte suger på och köpa det. Men jag handlade lite SVEA kläder åt Nova istället :) Det blev två byxor, en body och en tröja (bilden). Jag hade hoppas jag skulle hitta en klänning som jag såg på deras sida, men den va slut :( Så jag får ta och beställa den på deras webbshop istället. För den MÅSTE jag bara ha, haha! Även Johannes hittade rätt mycket kläder som han handlade. Jag dock hittade ingenting mera än en tunika och ett linne. Men jag hade inte så mycket pengar med mig, så Johannes betalade mitt som gick på 200kr ;) Så snällt av han! Sedan åkte vi vidare till Marieberg och träffade Ullis och David dära, så vi har umgått med dem ute på Marieberg hela dagen näst in till :) Jag har haft jätte trevligt iaf. Hoppas ni med hade det? =) Vi får snart träffas igen, fast kanske hemma hos någon av oss istället tycker jag :) Men men! Vi kom hem till halv 8, så nu har jag precis lagt Nova inne i sovrummet. Dock blev det i våran säng. Jag prova med hennes, men jag orka inte kämpa mera. Asså krafterna är borta idag. Så hon får mysa mellan oss istället. Hon verkar iallafall vara lung så det är ju bra det. Även jag ska snart gå och sova. Är verkligen helt slut. Men det är jag ju alltid nu mera ^^ så det va ju inge och bli överaskad för, haha! Fattar inte asså hihi! Nej jag har väll kanske inte så mycket mera och skriva?

  

Detta är dagen inköp. Orka dock inte ta kort på Johannes kläder. Första bilden är såklart Novas nya kläder. Det är en sommar body och en pyjamas, eller vad man nu kallar det från Cubus, sedan är det SVEA kläderna från Lager 157. Andra bilden är det mina kläder som jag köpte. Linnet och RESTERÖDS tunikan är från lager 157, och den randiga tunikan/linnet är från H&M. tredje och sista bilden är en ratt som har massa ljud, lampor och den plingar och låter. Skit mysig sak. Och den kommer från BR-leksaker :) Köpte även ett sommrigt nagelack i lite neonrosa, sedan fick jag en mascara av älsklingen <3



Tack för en jätte mysig dag :) Puss och Kram //

9 juni 2010

2010-06-09 / 07:00:59
Jag blir nästan liten galen!!

Nova har inte varit nådig det senaste dagarana här. Hon har varit jätte ledsen och vägrar sova i sin säng. Hon bara skricker sig helt blå såfort hon ser att hon ska läggas i sin säng. Asså det är ju inte direkt normal. Men inatt somnade hon iallafall efter ett tag med mycket kämpande i sin säng och jag va överlycklig över att klockan inte blev typ 01.00. Men lyckan blev kortvarit. Jag och Johannes gick in och la oss i vid 21.30 för att kolla på livvakterna som jag somna i från rätt fort. Men iaf, jag vaknade av ett gallskrik och det bara fortsätter. Jag försöker trösta Nova menas hon ligger kvar i sin sängen. Men det funkar tyärr inte alls. Klockan är nog vid 01.00 det. Tillslut efter 20 minuter tar jag upp henne och sätter na i mitt knä för att se om hon blir lungt. Hum.. Det funkar inte heller! Så jag beslutar mig för att jag lägger henne i våran säng och ser om hon somnar om. jaa, efter typ 2,5 timma somnar hon och jag kan äntligen pusta ut. Men Nova vaknar igen kl 06.00 och tror ni Johannes vaknar eller, haha! Nee jag fick banka liv i han för att han skulle vakna :/ Asså det är inte direkt kul. Men Johannes gick iaf upp med Nova så jag kunde "få" somna om. Men tror ni man kunde det eller? Nej inte det heller. Så ni sitter vi hela familjen och kolla på vakna med the voice och inväntar på att klockan ska bli 10.00 så jag kan gå ner till skatteverket och fråga varför jag fått för lite tillbaka av mina skattepengar :S Jag skulle få 3250kr men jag fick bara 1600kr. Inte helt okej! Men ska ner iallafall. För dem kan ju inte skriva en summa, sedan dela ut mindre av den summan. Jag va ju även ner till skatteverket/försäkringskassan och kollade upp om de stämde och fick hjälp med den och hon sa att allt sämmde, så kan ju hoppas dem eller banken gjort fel i min utbetalning. Annars blir jag lite smått ledsen för det är ju ändå 1650kr som fattas :( Men men! Vi får helt enkelt se hur det slutar. Även idag ska vi till västerås med Johannes föräldrar. Dem ska bygga en liten lekplats på deras tomt åt Nova. Det ska inhandlas gungställning, sanlåda, pool och lite annat smått dem planera ^^ haha!

Men nu ska jag leka lite med Nova en stund, sedan blir det fix och trix i badrummet. Sedan far vi iväg :) Tjingeling!

Puss och Kram //

5 juni 2010

2010-06-05 / 23:40:14

Lite oförberädd övernattning hos mormor&co!
Dagen har varit helt okej. Vi har varit hos mamma på middag idag. Det bjöds på korvstroganoff och ris. Gott och enkelt! Men vad gör man inte för att slippa laga massa mat när det knappt finns lust eller ork, haha! Men kvällen slutade inte direkt som den bruka för oss här hemma. Det slutade med att vi fick lov och åka hem utan barn idag (ogillas). Nova vägrade helt enkelt följa med oss hem ikväll tydeligen =O Så hon får väll tillbringa natten hos mormor, lossasmorfar och Pontus då om hon nu vill det. Pluttan då, mamma saknar ju dig redan! Men du har det så bra, det vet jag! Sov gott nu mammas prinssesa ♥ Det blev lite ofördebett dära. Men det ska nog gå bra. Jag är ju lite som jag är. Som vissa av er vet! Men jag ska ändå snart gå och sova. Är svin trött. Men det är ju jag alltid vid denna tid. Och nu sitter jag väll uppe på lite övertid kan man väll säga ;)

ha det gött mina vänner, Puss och Kram//

4 juni 2010

2010-06-04 / 23:23:38
God kväll alla min kära läsare!
Idag har det varit full dag precis hela dagen känns det som. Nova vaknade vid 07.00, och eftersom vi hade bestämt för oss att åka och bada med henne idag så kollade jag upp öppetiderna, och då såg jag att dem hade öppna redan klockan 06.30. Så vi bestämde oss vid halv 8 att börja göra oss klara för att åka iväg redan då för att slippa så mycke folk. Så vi packade ihop våra saker och åkte iväg. Kan säga att det va så otroligt skönt och komma in i ett "tomt" badhus där endast en gubbe som motionsimma, och sedan 2st personal. Man verkligen njöt av tystnaden i badhuset. Samma va det när vi var dära i onsdags med. Då va det vi och så 5 stycken till. Mera va det inte. Fast då va vi dära senare på dagen ist! Men, sak samma. Orka älta om detta. Nu fortsätter vi. Nova älskar tydligen och bada. Jo, det har vi kommit på nu. Hon vill knappt gå upp. Idag gick det så långt att Nova nästan somna på Johannes i bubbelpoolen. Vi har faktsikt tillochmed prata om att börja på babysim i höst. Om inge annat kommer ikläm. Det kostar oss 810kr för 10 gånger och dem ligger på 30 minuter ungefär. Så jag vet inte! Jag skulle vilja, men det beror ju helt på hur omständigheterna ser ut med jobb för Johannes och allt detdära. Jag har ju tyvärr inge körkort. Så det blir lite svårt och ta sig iväg till arboga. Men men, vi får helt enkelt se hur det blir med den saker. Men jag hoppas faktiskt på att vi kan börja, inte minst för Novas skull eftersom hon tycker om och bada =) 

Så kommer en bild på mig och Nova när vi badar =)



Men men! Nu över till nå helt annat.
Vi åkte hem vid halv 11, då Nova börja bli trött. Eller hem och hem, vi åkte en sväng i bilen och sedan till Johannes mamma och hälsade på. Efter besöket dära så åkte vi över till mamma och Gunnar för Johannes skulle tvätta bilen på hans pappas Jobb. Så vi fördrivade tiden dära ist för att sitta hemma och glo. Men det blev inge biltvätt för Johannes för det va massa grejor ivägen och lite skit. Så han gick ner med Gunnar i garaget för att fixa bmw:n istället ;) haha! Bra kul dära. Från en bil till en annan. Även idag fick Nova en massa fina sommarkläder av mamma som hon överaskatt beställt till Nova. Hon sover visseligen i ett sett hon fick idag bara för bajsade ner sitt andra hon hade på sig :/ Mindre trevlig vill jag säga. Hon doppade hela foten i sitt eget bajs och sedan hamna det på golvet USCH!! Jag har typ aldrig sett henne bajsa så mycket. Det blev lite för mycket dära ett tag! Ursäkta för den infon. Men va tvungen ;) Efter att jag och mamma hade hjälpts åt med att duscha av henne så la jag henne på golvet utan blöjan en snabbis för att hjälpa min lillebror Pontus med en sak. Vad tror ni ungen gör, joo hon kissar floder på halva golvet. Så aha, det va bara in i duschen med na igen :O haha! Asså den va inte direkt kul just då ;) Men nu kan man skaratta åt det! Men sedan somnade hon, och efter en liten stund gick även jag och vila (skönt) haha! jaa nu ska jag korta ner mig lite känner jag. Nu är vi iaf hemma, och Nova sover gott i sängen sin. HOPPAS JAG!. Menas en annan har bråka med katterna i säkert 30 minuter =P haha! Nej ni mina kära, nu ska jag faktsikt gå och sova.

Bilder på kläderna Nova fått av sin mormor som en liten present!! :)  
jacka, jeans sett, tunika och leggins 
Jacka, jenas dress, Tunika och leggins. - och sedan blommiga settet har Nova har på sig nu.


Men vi höres och "syns". Puss och kram //

1 juni 2010

2010-06-01 / 11:16:12

Äntligen! Efter många om och men har jag äntligen blivit klar med Novas inbjudninskort till hennes 1årskalas. Som är om nästan exakt 2 månader. Jag tänker inte visa hur dem ser ut fören jag beställt dem och skicka iväg dem :) Men jag hoppas jag blir lika nöjd när jag får dem som jag blev när jag såg hur dem skulle se ut :) Blev ni nyfikna nu? haha!





Lite info: Det är en fram och baksida. Men inte vikt!

Puss och Kram //